21 Aralık 2018 Cuma

ZHUJİAJİAO (SU ŞEHRİ) (ÇİN)

Uzaklara Gittikten Sonra Tamamen Değişmiş Biri Olarak Dönmek Gerçek Bir Mucize. 

Eğer Şangay'a yolunuz düşerse ne yapıp edin ama bu şehrine 1 gününüzü ayırın derim...
Zhujiajiao Su Kasabası, Şanghay'dan 47 kilometre uzaklıktadır. Yaklaşık 1,700 yıllık bir tarihe sahip Yangtze Nehri'nin güneyinde, Qingpu Bölgesi'nde tipik ve antik bir su şehridir. “ Shanghai Venedik ” olarak da anılan Zhujiajiao, güzel su yolları, kavisli kaya köprüler, taşla yapıştırılmış eski sokaklar ve Ming (1368-1644) ve Qing hanedanlarına (1644-1911) dayanan 10.000'den fazla binaya sahiptir.
Zhujiajiao, Şangay’ın Venediği, şehre bir saat uzak da. Otobüsle gidelim diyorum. İnternet sayfasında otobüsün nerden kalkdığını yazmış ama numarasını yazmamış. Çince de okuyamadığıma göre zor olacak! Neyse ki şanslıyım, otobüs terminal amirliğindeki kız İngilizce biliyor ve doğru otobüse yönlendiriyor. Bileti otobüsdeki biletçiden alıp gülümseyen Çinliler arasında yola çıkıyorum. Biletçinin kapının yanında ayrılmış koltuğu var. Rickshaw benzeri önü bisiklet bir arabayla köyün girişine kadar gidiyorum ve kanallardan oluşan ve envayı çeşit ilginç yiyeceğin satıldığı sokakları dolaşmaya başlıyorum.
Zhujiajiao TURU ile ilgili görsel sonucu
Zhujiajiao, Şanghay'daki dört antik kent arasında en iyi korunmuş antik su kasabasıdır. Zikzak taş yolunda ve sarmal uzun şeritlerde yürürken, zarif ve taze bir tablo içinde yürümek gibi hissedeceksiniz. Söğüt ağaçları ile gölgelenen küçük nehirler, nehrin üzerindeki köprüler, evler ve Qing Hanedanları'na dayanan evler, görkemli yerel halk, bunların hepsi küçük kasabanın cazibesi.
Şehrin eski merkezi, iç içe geçmiş kanallardan ve bu kanalları süsleyen toplamda 36 taş köprüden oluşuyor. Dilerseniz teknelerle kanal turu yapabiliyorsunuz. Şehrin sokakları buram buram yerel yemek kokuyor. Birbiri ardına dizilmiş baharatçılar, Çin malı turistik hediye satıcıları ve çay dükkanlarına ek olarak, son derece sevimli küçük cafe’ler de kanal kenarlarını renklendiriyor. Bölgede çok fazla yabancı olmasa da, Çinli turistler gani gani.

  • Çince: 朱家角 Zhūjiā Jiǎo / joo-jyaa jyaoww / 'Zhu Aile Yerleşimi'
  • Alan: 47 kilometrekare
  • Yaş: 1.700 yıldan fazla
  • Popüler aktiviteler: Botla gezme, yürüyüş ve fotoğrafçılık
  • Görülmeli: Eski binalar ve köprüler
  • Gezilecek Gerekli süre: 7 saat

NERELERİ GÖRMELİ

Bu bölgedeki diğer su şehirleri gibi, Zhujiajiao, Qing ve Ming hanedanları arasında tasarlanmış ve inşa edilmiş çok sayıda tarihi mekana ve özel bahçeye sahiptir. Fangsheng Köprüsü , Kezhi Bahçesi ve Yuanjin Budist Mabedi aralarında en ünlüsüdür. Antik mimari arasında, Kuzey Caddesi'ndeki Kezhi Parkı (Majia Bahçesi) en büyükğü. Bu şehirde manor tarzı özel park ve aynı zamanda güney Çin bölgesinin en büyük bahçelerinden biri. Lawn, sessiz ve özel çevrede güzel manzaralar sunmaktadır. Esas olarak üç bölümden oluşur.Bir galeri, yapay bir tepe ve bir park. Tepede, bir başka muhteşem, sembolik mimari parçası var. Dört köşeli beş katlı bir bina, üstünde "Moon View Pavilion" adında bir çapa köşkü duruyor. Bu bina şehrin en yüksek mimarisi olarak kabul edilir.

BEİ DAJİE (KUZEY CADDESİ)
Ä°lgili resim
Zhujiajiao'nun dokuz eski caddesi arasında, Kuzey Caddesi, Qing Hanedanlığı dönemine (1644-1912) tarihlenen bazı yapıların bulunduğu en iyi korunmuş antik caddedir.

Artık dar caddenin her iki yanında çok sayıda restoran, bar ve kahve dükkanı yer almaktadır. Eski binaları görmek, bazı yerel atıştırmalıkları denemek veya güzel bir barda rahatlamak için caddede gezintiye çıkabilirsiniz .
KEZHİ YUAN
Bu bahçelerde rengarenk çiçekleri bir arada görebilirsiniz.
Xijing Caddesi'ndeki eski ilçenin kuzey ucundaki Kezhi Yuan , 1912'den kalma bir bahçedir. “Zamanhi” kelimesi bitkiyi öğrenmek, bitkilerin bir dersini veya bitki sınıfını öğrenmek anlamına gelir. Alan bir ana salon, bir bahçe ve yapay bir tepeden oluşmaktadır. Bahçelerin dönüm noktası , çatısında bir pavyonun bulunduğu beş katlı bir binadır. Eski Zhujiajiao'daki en uzun yapıdır.
QİNG HANEDANLIĞI POSTANE
Xihu Caddesi'nde Qing hanedanlığında inşa edilmiş bir postane var ,Çin'deki çağının en iyi korunmuş olduğu söyleniyor. Eski Şangay'ın bambu ve antika posta kartları üzerine yazılmış eski harfler arasında birçok sergi var.

FANGSHENG KÖPRÜSÜ
Sadece bir avlu genişliğinde, antik 36 taş köprüler arasında ana cazibe merkezlerinden biridir. 1812 yılında inşa edilmiş ve beş kemer üzerinde, 70 metre uzunluğunda ve 5.8 metre boyunda, Şanghay'daki en büyük taş kemer köprüsü olduğu söylenir.

ZHUJİAJİAO GONDOL TURU
  • Küçük gondollarla şehrin her yerini görülebilir ve kasabanın su manzarasını görmenin en güzel bir yoludur . Her gondola 6 kişi binebilir. İki çeşit yolculuk vardır - kısa mesafe ve uzun mesafe.
  • Kısa mesafe yolculuk, ana kanalı yukarı ve aşağı yolcu alır ve yaklaşık 10 dakika boyunca tekne başına yaklaşık 80 yuan 
  • Uzun mesafe cruise, tüm şehir ve geri dönüş seyahat ve fiyatı 150 yuan / tekne başına. Biletler küçük ahşap bilet gişelerinden satın alınabilir.

YAKIN YERLER

Dianshan Gölü , Zhujiajiao'ya sadece 3 km uzaklıktadır. Şangay bölgesindeki tek tatlı su gölüdür ve tekne turları için çok popülerdir. Bilet kişi başına 40-60 yuan / civarındadır.
Dianshan Gölü çevresindeki alan da bir tatil parkıdır. Şehirde Eastern Oasis ve Sun Island Tatil Köylerini ziyaret edebilirsiniz. Qingpu İlçesi'nin Jinze Köprüsü görülmeye değer. Kasabası'nın son dört Çin imparatorluğundan kalan yedi köprüsü var : Song (960-1279), Yuan (1279-1368), Ming (1368-1644) ve Qing (1644-1912). Onlar çok büyük değil, ama tarzı farklı.

ZHUJİAJİAO  NASIL GİDİLİR

Buraya gitmek için bir kaç seçeneğiniz bulunuyor.
  • Sabah saatlerinde Şanghay Stadyumundan (Gate 5) veya Hongkou Futbol Stadyumu'ndan kalkan Zhujiajiao'ya giden turizm otobüsüne binebilirsiniz. 
  • Laochengdu Yolu ve Yan'an Yolu'ndaki Huzhu (Shanghai-Zhujiajiao) Otobüs Hattıyla Zhujiajiao İstasyonu'nda in. Otobüs, her 10 dakikada bir 7: 00-17: 45 saatleri arasında Zhujiajiao'ya hareket eder ve 5:50 ile 17:15 arasında döner. 
  • Halk Meydanı'ndaki Pu'an Yolu Jinling Yolu'ndaki Huzhu Express Hattı'nı kullanın ve bir saat sonra Zhujiajiao'ya varıyor. Her yarım saatte bir otobüs var. 
  • Şanghay Güney Demiryolu İstasyonu'ndaki Shangzhu Hattı'na binin veya Kuzey Caixi Yolu Otobüs Terminali'ndeki Shangtai Hattı'na binin buradan Qingpu Otobüs İstasyonu'na gidin. O zaman Zhujiajiao'ya her 10 dakikada bir otobüs var. 
  • Taksi: Yolculuk yaklaşık 200 RMB'dir.


Yemekler müthiş çeşitlilik çok fazla. Yılandan tutunda ördek ,kaplumbağa,çeğirge,akrep,çiyan,kurt ve adını sanını duymadığım çok geniş bir sıkalaya sahip mutfakları. Denemek gereklimi çılgınsan evet :))

Soldaki teyzem el işçiliği muhteşemdi sabır ne demek temsilen gördüm. muhteşem eserler nakışlar işliyordu 2 tanede ben aldım .

Tuzda kavrulmuş bıldırcın yumurtaları, ve içinde böcekler olan tatlı ...
Çöpcüler bile kanoyla çöp topluyordu çünkü aracın girebileceği yol yok.

Venediği görmüş biri olarak venedik mi buramı tabiki venedik.
 
Solda bir balıkçı ve kuruttuğu balıklar. Sagda ise kumpirci tabi çin versiyonu :)

El işçiliği ve el sanatları heryerde ve fiyatlar çok ama çok ucuz.

Et deyince ördek ön planda. Sokak satıcıları bizdeki eminönü tarzı. Burada hijyen güzel temiz bir kasaba.

Tapınaklar budistler renk cümbüşü. Burada da hayrına pilav yemek günleri oluyor. Cana yakınlar. Onlar bizden daha çok meraklılar resim çekilmeye. Her 5 dakikada bir çinlinin biri yaklaşıp yanıma resim çekilebilirmiyiz diye soruyorlar. Kendinizi bir an şöhretli gibi hissedebilirsiniz ama 1 saatden sonra sıkıcı olmaya başlıyor.

Yerel halk bizdeki klasik kahve köşelerindeki gibi okeye benzer bir oyun , köylülerde kendi ektiği yaptığı ürünleri satmakla meşgüller.

İpek burada önemli, yorganlar ipek kumaşlardan döşeniyor.

Envayı çeşit yemekler yenilir mi yenilir :)

Kapı tokmakları bizdeki osmalı gibi çeşit çeşit. Sağda ise kavrulmuş bir çeşit kuruyemiş

Burada kozalak yakıyorlar dileklerinin olması için. Ayrıca uzun dilek çubukları...
Yeni bir serüvene doğru. 

M.S. (PRENSES)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder