3 Aralık 2019 Salı

SENTOSA ADASI

Mutluluğu sende bulan senindir, ötesi misafirdir.

Singapur‘un güney kısmında yer alan Sentosa Adası, yalnız ülkenin değil aynı zamanda Uzak Doğu’nun en turistik ve önemli bölgelerinden bir tanesi. “Eğlence Adası” olarak anılan bu ada her yıl yaklaşık 20 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor. İçerisinde her türde gezgini eğlendirebilecek türde imkanlara sahip bir bölge. İçerisinde plajlar, golf alanları, oteller, tema parkları, çeşitli müze ve atraksiyon alanları var. Tam bir turizm başarısı. Eğer Singapur seyahatinizde bütçe ve zaman sıkıntınız yoksa asya’nın bu popüler gezi noktasında biraz dolaşmadan ülkeden ayrılmayın derim. Buraya nasıl geleceğiz  diyorsanız, öncelikle SİNGAPUR YAZIMI  OKUMALISINIZ.
www.emreduz.com

GEZİ REHBERİNDE NELER VAR
  • Sentosa Adası’na Ulaşım
  • Sentosa Adası Gezilecek Yerler
  • Sentosa Merlion
  • Tiger Sky Tower
  • Fort Siloso
  • Siloso Beach
  • İFly Singapore
  • Wave House
  • Madame Tussauds Singapore
  • MegaZip Adventure Park
  • Universal Studios Singapore
SENTOSA ADASI'NA ULAŞIM
  • Singapur’da şehir içinde herhangi bir noktadan Sentosa Adası’na ulaşım son derece kolay. Şehir içinde çok etkin bir metro ağı var, metro ile önce Harbour Front istasyonuna gelip buradan dilerseniz çevredeki okları takip ederek RW8 numaralı otobüsün kalkış alanından bu otobüs ile adaya kısa bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz. Harbour Front istasyonunundan yürüyerek Sentosa Adası’na gitmeniz de mümkün. Zaten yol boyunca yürüyen bantlar var. İki türlü de adaya giriş için sembolik 1 Singapur Doları ödemeniz gerekli. Otobüse binecekseniz yanınızda bozuk para bulundurmaya özen gösterin çünkü parayı şoför yanındaki kutuya atıyorsunuz, şoför para bozmayabilir.
  • Adaya ulaşım için diğer yol Sentosa Express adındaki tren. Ada içinde Sentosa Station ( Vivo City, HarbourFront metro durağı ), Waterfront station, Imbiah station ve Beach station adında 4 durak var. Bilet 4 Singapur Doları, dönüşte hiç bir ücret alınmıyor.
  • Ulaşım için bir diğer seçenekse Sentosa Cable Car. Yani Singapur Teleferiği ile manzara eşliğinde adaya ulaşabilirsiniz. Ada dışında Mount Faber ya da Harbour Front duraklarından teleferiğe binerek Sentosa Station durağında inebilirsiniz. Ada içinde de Merlion, Siloso ve Imbiah adında 3 durak var. Bilet fiyatları hatta göre değişiyor. En uzun ve manzaralı hat olan Mount Faber’den Sentosa durağına ulaşım kişi başı 29 Singapur Doları.
  • Gelelim Sentosa Adası içinde ulaşıma. Adanın merkezinden dilerseniz her yere yürüyerek tüm alanlara 20 - 25 dakikada ulaşabilirsiniz.
GEZİLECEK YERLER
Sentosa Adası’nın bu kadar popüler olmasında en büyük etkenlerden bir tanesi içerisinde her türden gezgine hitap edebilecek imkanların bulunması. Yani plaj keyfi yapmak isteyene plaj, eğlenmek isteyenlere ise çeşitli tema parkları var. Bu arada ada içinde KFC‘den Haagen Dazs‘a kadar birçok ünlü fast food zincirinin şubesi var. Yani ada içinde yeme içme konusunda sıkıntı yaşamazsınız. Gelelim Sentosa Adası’nda yer alan tüm önemli bölümlere.


MERLİON
Singapur gezilecek yerler yazımda da bahsettiğim gibi Singapur’un simgesi aslan başlı, balık vücutlu “Merlion” heykeli. Asıl heykel şehrin en ünlü bölgesi olan Marina Bay‘de yer alıyor. Sentosa Adası’nda yer alan 37 metrelik replikası ise adanın merkezi denilebilecek bir noktada yer alıyor. 1995’te yapılan heykel içerisinde 2 galeri ve hediyelik eşya dükkanı yer alıyor. Akşam hava karardıktan sonra ise heykel güzel bir şekilde ışıklandırılıyor.

TİGER SKY TOWER
Burası Sentosa Adası’nın manzarasını keyifle seyredebileceğiniz güzel bir seyir terası. Yerden 10 metre yükselikte, panoramik manzara seyredebileceğiniz Tiger Sky Tower’ın giriş ücreti yetişkinler için 18 Singapur Doları. 09.00-21.00 arası ziyaret edebilirsiniz.

FORT SİLOSO

Fort Siloso, yani Türkçesi ile “Siloso Hisarı“, Singapur’un korunmuş, geçmişten günümüze kalan tek hisarı. Adanın batı kısmında yer alan bu hisar İngilizler tarafından 1880’li yıllarda inşa edilmiş. İlerleyen yıllarda modernize edilen yapı 1939 yılında ise yeniden silahlandırılmış. Günümüzde; askeri sığınaklar, barakalar, bataryalar ziyarete açık. Burada ayrıca ülkenin en geniş 2. Dünya Savaşı anı koleksiyonu yer alıyor. Çeşitli dokümanları, film ve fotoğraflar burada inceleyebilirsiniz.

SİLOSO BEACH
Eğer Singapur seyahatinizde biraz kumlara uzanıp güneşlenmek isterseniz Sentosa Adası’nın en ünlü bölümlerinden olan Siloso Plajı’na gidebilirsiniz. Adanın batı kısmında yer alan bu ünlü plaj dışında Sentosa’da Palawan Beach ve Tanjong Beach adında 2 plaj daha yer alıyor.

İFLY SİNGAPUR
Burası Sentosa Adası’nın en sıra dışı eğlence yapılarından. Dünyanın en büyük yapay rüzgar tünellerinden biri olan iFly Singapore’da skydiving (gökyüzü dalışı/uçuşu) yapabilirsiniz. İlk kez yapanlar eğitmenler eşliğinde, profesyoneller ise kendi başlarına bu alandan faydalanabilir.Giriş bileti 119 Singapur Doları. Her uçuş yalnızca 60 saniye sürüyor. Eğer uçuşa karar verirseniz öncesindeki hazırlık süreci, kısa eğitim vb.1 saate yakın sürdüğü belirtiliyor.

WAVE HOUSE
Sentosa Adası’nın bir diğer farklı eğlence bölümü olan Wave House güzel bir dalga havuzu. Burada dileyenler için sörf eğitimi de veriliyor. Siloso Beach‘te yer alıyor. 

MADAME TUSSAUDS SİNGAPUR
Madame Tussauds dünyanın pek çok bölgesinde şubesi bulunan ünlü bir bal mumu müzesi. İçerisinde ulusal ve uluslar arası bir çok önemli ismin bal mumu heykelleri yer alıyor. Heykeller gerçekten neredeyse farksız. Müzenin en güzel özelliklerinden biri de dileyen herkesin istediği heykel ile fotoğraf çektirebiliyor olması. Bu ünlü müzenin Singapur şubesi Sentosa Adası’nda yer alıyor. 10.00-19.30 saatleri arasında açık olan müze giriş biletleri 29 Singapur Doları’ndan başlıyor.

MEGA ZİP ADVENTURE PARK
Burası atraksiyon ve macera severlerin hoşlanabileceği bir eğlence parkı. İçerisinde tırmanma alanları, serbest düşüş vb var. MegaZip, ClimbMax, ParaJump parkın önemli bölümlerinden. Parkın giriş ücreti kullanacağınız alanlara göre değişiklik gösteriyor. 

BUTTERFLY PARK
Kelebeklerin bin bir çeşidini görebileceğiniz tek adres burası bence.

İNSECT KİNGDOM
Yağmur ormanlarının içinde böcek krallığının gösterileri sizi bu büyüleyici yaratıklara yaklaştırıyor. Burasıda kelebek parkının içinde.

NATURE DİSCOVERY
Ormanın içinde çok güzel bir yürüyüş. Şehrin gürültüsünden ve karmaşasından sonra gevşemek için harika bir yürüyüş Kuşlar ve şelaleler ile sessiz çalı izleri Görülmeye değer.

SKYLİNE LUGE
Tepeden aşagıya kaymak isteyenler izin ideal bir eğlence. isviçrenin alplerinden biraz farklı burada yolda birbirinizle yarışabiliyorsunuz. Fiyatlar güzel siteyi inceleyebilirsiniz.

TRİCK EYE MÜZESİ
4D görüntüyü yaşamak isteyenler için haydi durma.

THE WİNGS OF THE TİME
Singapur’da akşamları 3 adet ışık ve ses gösterisi yapılıyor. Bunlardan ilki şehrin simge yapısı Marina Bay Sands Oteli’nin dış yüzeyinde, diğeri şehrin ünlü gezi noktası Gardens by the Bay parkının Supertrees adlı ağaçlarının olduğu alanda sonuncusu ile Sentosa Adası’nın okyanus kıyısında yapılıyor.
Her akşam 09.10, 20.40 saatleri arasında yapılan şov diğerlerinden farklı olarak ücretli. Normal koltuklar 18 Singapur Doları. Bence youtube’dan videosunu izleyin hoşunuza giderse gidebilirsiniz.

INİVERSAL STUDİOS SİNGAPUR
Burayı biraz ayrıntılı anlatalım. Amerikadakilerin biraz ufağı sayılır ama keyif aynı merak etmeyin .
Universal Studios Singapore, Amerika'dan sonra, benim şu ana kadar gezip gördüğüm, en keyifli zaman geçirdiğim yerlerden biri diyebilirim.

Universal Studios Singapore Gezi Rehberi Yazısında Neler Var
  • Genel Bilgiler
  • Bilet Fiyatları & Satın Alma
  • Ziyaret Saatleri
  • Universal Studios Singapore Bölümleri
  • Hollywood
  • New York
  • Si-Fi City
  • Ancient Egypt
  • Lost World
  • Far Far Away
  • Madagascar
GENEL BİLGİ
Öncelikle Universal Studios‘u  tematik bir lunapark. Normal lunapark yani eğlence parklarından farkı ise bu park içinde yer alan her bölüm ve atraksiyonun Universal Studios filmlerindeki çeşitli filmler konseptlerine sahip olması.

Dünya genelinde Orlando, Hollywood, Florida, Japonya ve Singapur‘da şubeleri var. Pekin ve Moskova‘daki parkların ise inşası devam ediyor.

Universal Studios Singapore, şehrin “Eğlence Adası” olarak bilinen Sentosa Adası‘nda yer alıyor. Yaklaşık 20 hektar alana yayılmış olan bu parkta 6 roller coaster, 2 su atraksiyonu ile toplamda 21 adet atraksiyon var. Bunlar dışında parkta 30‘a yakın restoran ve 20‘ye yakın satış mağazası yer alıyor.

BİLET
Her güzel şeyin bir bedeli var maalesef. Universal Studios‘ta eğlence dolu bir gün geçirmek elbette isteriz ama parkın giriş ücretleri maalesef çok da ucuz değil. Singapur’a kadar gitmişim, eğlence dolu bir gün geçirmek için biraz da bütçeden fedakarlık edip parkta keyifle gezmek güzeldi. Bütçem de park için fedakarlık yaptım. 
  • Parkın 1 günlük giriş ücreti yetişkinler için 74 Singapur Doları çocuklar içinse 56 Singapur Doları. 
  • Universal Studios’ta “Express Pass” adında bir bilet var. Bu bilet sahibi olanlar park içerisindeki atraksiyonlar da kendilerine ayrılan özel girişten girerek uzun bekleme kuyruklarından kurtulabiliyor.
  • Popüler bir atraksiyon da normal bekleme süresi 60 dk iken bu ekspres bilet sahipleri yalnızca 5-10 dk bekleyerek atraksiyonlardan faydalanabilir.
  • Express Pass için de 2 seçiminiz var. Her oyuncak için yalnızca bir ekspres geçiş hakkı ya da her oyuncak için sınırsız express giriş hakkı olan 2 tip bilet var. Ben her oyuncaktan yalnızca 1 kez hızlı giriş hakkı bulunan biletten aldım. Normal bir atraksiyonda beklemeniz gereken sürenin 3’te biri kadar bekleyerek ekspres girişten faydalanabilirsiniz.
  • Express Pass Skip the Queue: 50 S$ - Universal Express Unlimited Skip the Queue Unlimited times!: 70S$
  • Bu bilet için önce normal bilet de satın almanız gerekiyor. Yani her oyuncak için yalnızca 1 kez hızlı giriş hakkı olan bilet almak isterseniz 74 S$ + 50 S$ olmak üzere toplamda 124 S$ ödemeniz gerekiyor.
  • Universal Studios park biletini internet ten ya da parkın girişinde yer alan gişelerden satın alabilirsiniz. Hafta sonlar, resmi tatiller ya da Çin yıl başı gibi özel günlerde park girişinde çok yoğunluk olabilir. Bu yüzden biletinizi ya internetten satın alın ya da park giriş saatinden önce gişelerde yer alın. 

ZİYARET SAATLERİ
Park ziyareti genellikle 10.00 – 18.00 saatleri arasında yapılıyor. Giriş saati sabitken çıkış saati güne ve mevsime göre değişiklik gösterebiliyor.
 Park ziyaret saatlerini üstteki Universal Studios Singapore resmi sitesinden takip edebilirsiniz.

BÖLÜMLERİ
Universal Studios Singapore toplamda 7 tematik bölüme ayrılmış durumda. Her bölümde birbirinden farklı atraksiyonlar ve hediyelik eşya dükkanları yer alıyor. Parktaki bölümler ve bu bölümlerde yer alan atraksiyonlar ise şu şekilde

HOLLYWOOD
Hollywood, Universal Studios Singapore’un ana bulvarı. Sağlı sollu hediyelik eşya dükkanları ve restoranlar var.
Parkın girişinde sizi ilk önce Hollywood bölümü karşılıyor. Burası 1970’li yıllardaki orijinal Hollywood Bulvarı temalı bir bölüm. Ana bulvar boyunca birçok hediyelik eşya satan dükkanlar bulabilirsiniz. Park etmiş klasik model araçları, Frankenstein’in canavarı, Winnie Woodpecker, Marilyn Monroe ve Charlie Chapli çeşitli karakterleri bu bölümde görebilirsiniz.
  • Pantages Hollywood Theatre: Hollywood bölümünün en ünlü ve tek denebilecek bölümü burası. Burası 1500 koltuk kapasiteli Brodway stili tiyatro. Çeşitli müzikal ve gösterilerin yapıldığı yerde günümüzde “Sesame Street Show – When I grow Up” adlı oyun gösteriliyor.
NEW YORK
Hollwood bölümünden sağ tarafa doğru devam ettiğimizde bizi New York bölümü karşılıyor. Adından da anlaşılacağı üzere burası neon ışıkları, klasik restoranları ile New York temalı bölüm. New York’taki Public Library adlı ünlü kütüphane binasının güzel bir replikası var. Minik Kuş, Kurabiye Canavarı gibi çeşitli Susam Sokağı karakterlerini bu bölümde bulabilirsiniz.

 Bu Bölümde 2 Tane Atraksiyon Var
  • Lights! Camera! Action! Hosted by Steven Spielberg: Burası çok güzel bir film stüdyosu. İçeri girdiğinizde önce ünlü yönetmen Steven Spielberg’in size filmlerde kullanılan efektlerle ilgili verdiği bilgilerin anlatıldığı kısa bir film anlatılıyor, daha sonra ise film stüdyosuna geçiyorsunuz. Bu alanda size New York’a vurmuş bir fırtına canlandırılıyor.
  • Sesame Street Spaghetti Space Chase: Film platosunun hemen karşısına geçtiğimizde gördüğümüz bu atraksiyon daha çok ufak ziyaretçiler için. Ufak trenlere binerek Susam Sokağı karakterleri ile uzaya çok keyifli bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Çocuklar için çok eğlenceli.
Sİ Fİ CİTY
New York devamında bizi gelecek dönem şehirlerinin anlatıldığı Si-Fi adlı bölüm karşılıyor. Uzay çağı teknolojileri ile donatılmış bu alan aynı zamanda Universal Studios Singapore’un en ünlü atraksiyonlarına ev sahipliği yapıyor.

 Bu Bölümde 4 Tane Atraksiyon Var
  • Transformers The Ride: 3D gözlükler ile bindiğiniz özel trenler ile ünlü Transformers karakteri Optimus Prime’a eşlik edip dünyayı kurtarmaya çalışıyorsunuz. Normal biletle sıra bekleme süresi 45 - 60 dakika,  Express Pass ile 10-15 dk.
  • Accelerator2. alet Accelerator adındaki dönen fincanlar. Yavaş yavaş hızlanan bu alette baş dönmesi ve mide bulantısı yapabilir. Ama çok uzun sürmüyor hemen gözünüz korkmasın.
  • Battlestar Galactica CYLON: Gelelim Universal Studios Singapore’un en ünlü atraksiyonuna. Bu roller coaster Asya’nın en ünlülerinden. Çanta, gözlük, cüzdan, telefon hatta terlik vb hepsi yasak, emanete bırakmanız lazım. Hız treni yaklaşık 1 dakika boyunca inanılmaz taklalar atıyor, dönüyor ve kalbinizin heyecanla atmasını sağlıyor.
  • Battlestar Galactica HUMAN: Si-Fi bölümündeki 2. hız treni burası. Kırmızı renkte olan. Burası Cylon’un aksine çok daha sakin sayılsa da yine de heyecan dolu bir yolculuk yaşamanızı sağlıyor. Burada da tüm eşyalarınız emanete bırakılıyor.  Alet içinde sıra beklerken normal bilet sahiplerinin bekleme süresi 100 dk, Express Pass sahiplerinin ise 30 dk bekleme süresi olabiliyor.
ANCİENT EGYPT
Parkta sıradaki bölüm 1930’lu yıllardaki Mısır’ın gösterildiği Ancient Egypt bölümü. Devasa heykeller sizi karşılıyor.
  • Revenge of the Mummy: Kapalı bir roller coaster olan Revenge of the Mummy’de heyecan dolu zaman geçirebilirsiniz. Burada da yanınızda çanta vb taşımanız yasak. Bu nedenle alete binmeden önce hemen yandaki emanet dolaplarını kullanabilirsiniz. Aletler 40 dakikaya kadar ücretsiz.

  • Treasure Hunters: Parkın en kötü aleti bu. Bineceğiniz jipler ile kısa bir yolculuk yapıyorsunuz. Express Pass bu alette geçmiyor.
LOST WORLD
Lost World alanında 5 bölüm var fakat 2 adet önemli bölüm var, Jurassic Park ve Waterworld.

 Bu Bölümde 5 Tane Atraksiyon Var
  • Jurassic Park Rapid Adventure: Yuvarlak, 6 kişilik bindiğiniz botlar su kanallarında eğlence bolu bir yolculuğa çıkıyor.  Normal bekleme süresinin belki de 5’te birine alete binebiliyoruz. Yanınıza kullan at yağmurluk almalısınız, park içerisinde de satılıyor. Dileyenler eşyalarını emanet dolabına bırakabiliyor ama ücretli. Botta kimileri çok ıslanıyor kimi hiç ıslanmıyor, biraz şans işi ama çok zevkli.
  • Waterworld: Bu bölümde 1995 yapımı “Su Dünyası” filminin sahneleri canlandırılıyor. Yalnız gösteri gün içerisinde yalnızca birkaç kez yapılıyor, bu yüzden gösteriyi izlemek isterseniz girişte gösteri saatlerini öğrenerek ona göre plan yapabilirsiniz.
  • Canopy Flyer: Önlü arkalı koltuklara oturularak kısa ve heyecanlı bir hız treni deneyimi yaşamak isterseniz bu oyuncağa binebilirsiniz.
  • Dino Soarin: Dinozor temalı, sürekli yükselip alçalarak dönen bir oyuncak. Çocuk ziyaretçiler için uygun.
  • Amber Rock Climb: Duvar tırmanma bölümü. Dilerseniz halatlar ve kasklar eşliğinde duvara tırmanabilirsiniz.
FAR FAR AWAY

 Bu Bölümde 5 Tane Atraksiyon Var
  • Shrek 4D Adventure: Parkın eğlenceli bölümlerinden olan bu 4D sinemada eğlence dolu anlar yaşayabilirsiniz. Koltuklarınıza oturup kısa ve eğlenceli, 4D film seyredebilirsiniz.
  • Donkey Live: Burada Shrek’in eşeği (donkey) animasyon olarak hem stand up yapıyor hem şarkı söylüyor. Gösteriye sizin de katılmanız isteniyor ama dileyen oturup dinleniyor. 
  • Puss in boots giant journey: Far Far Away bölümünde yer alan kısa ve eğlenceli hız trenlerinden bir tanesi.
  • Magic potion spin: Çocuklar için küçük bir dönme dolap.
  • Enchanted Airways: Tanıtım ufak bir roller coaster yazsa da pek basit, olmayan eğlenceli bir ufak hız treni.
MADAGASCAR
Burası parkın son bölümü. Dreamworks’un dünyaca ünlü animasyonu olan Madagascar temalı bölüm.

 Bu Bölümde 2 Tane Atraksiyon Var
    • Madagascar: A Crate Adventure: Parkın bir çok noktasından gözüken devasa gemi içerisine girerek eğlenceli dolu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Parktaki eğlenceli su atraksiyonlarından biri olan bu oyuncakta ıslanmadan, eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.
    • King Julien’s Beach Party – Go RoundMadagarcar kahramanları temalı, çocuklar için dönme dolap. Bu arada bu bölümüne günün belirli saatlerinde Madagascar kahramanları gelip şarkı söyleyip gösteri yapıyorlar.

    Universal Studios Singapore özetle eğlence dolu saatler geçirebileceğiniz güzel bir park. Eğer kendinize sevdiklerinize parktan hediyelik bir şeyler almak isterseniz her ünlü atraksiyonun sonunda hediyelik eşya dükkanları var. Her temaya ait ürünlerin satıldığı ürünleri parkın her köşesinde bulabilirsiniz. Magnetler 8-10 Singapur Doları, t-shirtler 25 -35 Singapur Doları, oyuncaklar 25 - 45 Singapur Doları civarında.


    M.S. (PRENSES)

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder