12 Haziran 2020 Cuma

BODRUMDA NEREDE KALINIR

Bildiğiniz üzere Bodrum artık birçok şehri cebinden çıkartacak büyüklükte bir yer oldu. Bir ucundan bir ucuna gitmek bir saatten fazla sürüyor. Hele ki yazsa ve trafik varsa. O yüzden Bodrum’da nerede kalınır iyi düşünerek seçim yapmak lazım. Her bölgenin avantajı ve dezavantajları var. Siz kendinize en uygunu değerlendirirsiniz. En Hesaplı Konaklama için, eğer 2 kişiden fazlaysanız ve 2 ve fazlası odaya ihtiyacınız oluyorsa önerimiz villa kiralamanız olur. Hem denize kıyısı, hem havuzu olsun, hem evin içinden full deniz manzarası göreyim, hem de bahçe keyfi yapabileyim derseniz, en mantıklısı bu. 

Birkaç konuyu göz önünde bulundurmak lazım
  • Yazın, yani yüksek sezonda gidiyorsanız bilmeniz gereken en önemli konu Bodrum’un trafiğinin bazen insanı çileden çıkardığı. Özellikle Bodrum merkez ve Yalıkavak tarafı insana bileklerini kestiriyor. Ama kışın gidiyorsanız Bodrum merkez doğru seçim.
  • Yalıkavak Türkbükü Bodrum’un en “sosyetik” yerleri. Şık mekanlar daha çok bu taraflarda. Türkbükü’nün denizi çok güzel ama Yalıkavak denizi çok keyifsiz.
  • Turgutreis de marina sayesinde epey gelişti ancak oranın denizi de pek cazip değil.
  • Havalimanı  Bodrum yolu üzerindeki Torba ve Güvercinlik Bodrum’un en yeşil iki yeri. Hem deniz, hem de orman görebileceğiniz çok yer yok. Bir güzel yanı da konumu nedeniyle Yalıkavak Türkbükü tarafına gitmek istediğinizde 2 rota opsiyonu vermesi. Yani duruma göre Bodrum merkezin trafiğine girmeden kuzeyden kaçabilirsiniz.
  • Bitez’den Akyarlar’a kadar olan kısmın denizi genellikle güzel olur ama çoluk çocuk boldur.
  • Gümbet’e hiç bulaşmayın. Antalya’nın Kemer’ine dönmüş, kayıp Bodrum beldesi.
  • Gümüşlük Bodrum’un en tatlı yeri ama maalesef denizi hem yosunlu, hem dalgalı olduğundan öneremiyoruz.

BODRUM MERKEZ OTELLERİ
Bodrum Merkezdeki Tüm Otelleri Görmek İçin TIKLAYIN
THE MARMARA 
95 odalı bu geniş otelde 2 tane açık havuz bir de taş donanımlı spa bulunuyor. Özel plaja ve Bodrum’un diğer güzelliklerine de yürüme mesafesinde. İddialı restoranı eşsiz lezzetler sunarken bahçesi de huzurlu akşamlara eşlik ediyor. 5 yıldızlı otelin en dikkat çekici özelliği sadece yetişkinlere hizmet veriyor olması. Bodrum merkeze ve Kos Adası’na tepeden bakan harika bir manzarası var. Otele evcil hayvan kabul ediliyor. Ayrıca ücretli hava alanı transfer servisi de var. 

HA LA BODRUM 
Ha La, Bodrum merkezine yaklaşık 1 kilometre mesafede kalan bir butik otel. Limon bahçeleri ve 500 yıllık taş bir kuleden oluşan otelin duvarları begonvillerle kaplı. Orjinal dokusu korunarak dekore edilmiş birbirinden farklı 5 odası bulunan butik otel taze deniz ürünlerinden hazırlanmış lezzetler sunuyor. Kokteyl barı da ayrıca ünlü. Özellikle burada satsumalı kokteyllerini mutlaka denemelisiniz. Otel müşterisi olmasınız da bu bara gelebiliyorsunuz. Otele evcil hayvan kabul edilmiyor. Ayrıca ücretli havaalanı transfer servisi de var.

ESKİCESHME BADRUM
Eskiceshme Bodrum, her yere yürüyüş mesafesindeki bir merkez oteli. Bodrum Marinası’na 2 dakika, Halikarnas Mozolesi’ne 6 dakika, Bodrum Kalesi’ne ise 9 dakika yürüme mesafesinde. Bodrum Milas Havaalanı ise otele 45 kilometre mesafede kalıyor. Otelin 38 otel odası, her sabah açık büfe kahvaltı sunan bir restoranı var. Evcil hayvan kabul ediliyor. Ücretli transfer hizmeti de var. 

ARTUNÇ HOTEL
Bodrum Kalesi ve marinanın yürüyerek 4 dakika mesafede olduğu, geleneksel Bodrum mimarisiyle yapılmış uygun fiyatlı Artunç Hotel, açık havuzu olan bir merkez oteli. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Otelden Milas Bodrum Uluslararası Havalimanı’na ek ücret karşılığında servis kaldırılıyor. 

BİTEZ OTELLERİ
Bitez’deki Tüm Otelleri Görmek İçin TIKLAYIN
SAVRA 
Bitez plajına 20 dakika yürüme mesafesinde, 5 otel odası olan Savra, keyifli bir havuz kenarı restoranı olan, çok nezih bir otel. Ücretsiz sahil servisi var. Bazı akşamlar, Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Can Bonomo ve Evrencan Gündüz gibi sanarçılar havuz başı barında sahne alıyor. Burada kalmasanız bile hem restoranına gelebiliyor hem de müzikli akşamlara katılabiliyorsunuz. Otele evcil hayvan kabul ediliyor. 

YALI HAN
Bodrum şehir merkezine arabayla 15 dakika mesafededir olan Yalı Han, Bitez Sahil’ sıfır konumda, küçük, mütevazi ve samimi bir otel. İçinde 16 normal oda ve süit var. Tüm odaların kendine özel balkonu veya terası var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Otelden Milas Bodrum Uluslararası Havalimanı’na ek ücret karşılığında transfer ayarlanıyor.

GÖLTÜRBÜKÜ OTELLERİ
Göltürkbükü’ndeki Tüm Otelleri Görmek İçin TIKLAYIN
MANDARİN ORİENTAL
Gölköy Plajı’na 36 dakika yürüme mesafesinde, 29 otel odası Özel plaj 3 restoran ve 3 bar/dinlenme salonu olan 5 yıldızlı lüks otellerden. Otele çok şık bir Asya havası hakim. Tam donanımlı bir spa’sı, kapalı havuz ve 3 açık havuzu var. Tesise evcil hayvan kabul edilmiyor. Otelin havalimanına ücretsiz servisi de var. Kahvaltı dahil.

NO 81 HOTEL
Türkbükü’nde deniz sıfır konumda bulunan otel, modern mimari ile süslenmiş ve 49 özel odası bulunuyor. Kimileri deniz kimileri bahçe manzaralı. Otelin en özel odası olan Suite 81’in her yerinden panoramik Türkbükü manzarasını seyredebiliyorsunuz. Tesise evcil hayvan kabul edilmiyor. Otelin havalimanına ücretsiz servisi de var. Kahvaltı dahil. 

DİVAN
Milas Bodrum Havalimanı’na 45 kilometre mesafede olan Divan Bodrum, Bodrum merkeze de 18 kilometre mesafede kalan lüks bir otel. Özel bir plajı, fitness merkezi, tenis kortu, basketbol sahası ve spa’sı var.İçindeki Divan restoranda, Ege ve Akdeniz yemekleri sunuluyor. Talep doğrultusunda, gezi tur Rehberliği, bebek bakıcısı doktor gibi hizmetleri de bulunuyor. Otelin ücretli havalimanı transfer hizmeti de var. Evcil hayvan kabul edilmiyor.

BELLA SOMBRA
Milas Bodrum Havaalanı’na 47 kilometre sürüş mesafesinde, Türkbükü Plajı’na 9 dakika, Gölköy Plajı’na 32 dakika yürüme mesafesinde olan otelin 19 odası var. Bazı odalarda spa küveti de bulunuyor. Alakart restoranı, açık havuzu olan otele evcil hayvan kabul ediliyor. Otel, talep üzerine ve ek ücret karşılığında transfer servisi sağlanabiliyor.

FLAMM
Bodrum merkeze 7 kilometre, havalimanına ise 45 kilometre mesafede olan, tek katlı taş evlerde konakladığınız Flamm, açık havuza, özel plaja ve iskeleye sahip. Tüm odalar bahçeye veya denize bakıyor. İçinde, yöresel Bodrum yemeklerini ve Akdeniz mutfağı lezzetlerini bulabileceğiniz bir Restaurant Bar’ı var. Otel aynı zamanda evcil hayvan dostu. Otel, talep üzerine ve ek ücret karşılığında transfer servisi sağlanabiliyor. 

ELİSTA SPA OTEL
Bodrum merkeze 12 kilomere, Milas Bodrum Havalimanı’na ise 29 kilometre mesafede olan Elista Hotel & SPA, 3 yıldızlı konaklama birimleri ve özel plaj alanı sunuyor. Tesisin açık yüzme havuzu ve saunası var. Bazı odalarda teras var. Diğer odalar deniz manzaralı. Tesiste her gün açık büfe kahvaltı sunuluyor. Otel evcil hayvan dostu. Talep üzerine ve ek ücret karşılığında havaalanı transferi sağlanabiliyor. 

FAROS
Bodrum merkeze 16 kilometre, Milsa Bodrum Havaalanı’na 45 kilometre mesafede olan Faros Bodrum Hotel, açık havuza, fitness ve saunaya 300 m2’lik özel bir kumsala ve büyük ahşap iskeleye sahip. Otelde ayrıca yoga seansları da düzenleniyor. Talep üzerine ve ek ücret karşılığında ulaşım servisi ayarlanabiliyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor.

DELİTA
Bodrum’un merkezie 8 kilometre, Milas Bodrum Havaalanı’na arabayla 50 dakikada mesafede olan Delita Suite Hotel, geniş baheçsi, açık yüzme havuzu olan uygun fiyatlı seçeneklerden. Otelin 17 otel odası var. Ek ücret karşılığında havaalanı servisinden ve ücretsiz sahil servisinden yararlanabilirsiniz. 

TORBA OTELLERİ
Torba’daki Diğer Oteller İçin TIKLAYIN
CASA DELL ARTE

Milas Bodrum Havaalanı’na 33 kilometre, Bodrum merkeze ise arabayla 10 dakika mesafede olan, sanat eserleriyle dolu butik otel Casa Dell’Arte bizce tüm Bodrum’un en hoş otellerinden. 12 odası var ve her biri bir burca göre tasarlanmış. Otelin kendine ait bir iskelesi, plajı ve çok şık bir restoranı var. Bahçesinde ise bir spa küveti bulunuyor. Ek ücret karşılığında havaalanı servisinden ve ücretsiz sahil servisinden yararlanabilirsiniz. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

RİXOS PREMİUM
Torba merkeze 2 kilomere, Bodrum merkeze 10 kilomere, mesafede olan Rixos Premium Bodrum, Milas-Bodrum Havaalanı’na da 25 dakikalık sürüş mesafesinde kalıyor. 2 açık havuzu, sinema salonu, basketbol, ​​futbol ve voleybol oynanabilecek alanlar, yoga veya profesyonel dans dersleri alabileceğiniz alanlar var. Tesisin 3 farklı restoranı da bulunuyor. Ek ücret karşılığında havaalanı servisinden ve ücretsiz sahil servisinden yararlanabilirsiniz. Evcil hayvan kabul edilmiyor.

ZEYTİN ADA
Bodrum merkeze 6 kilometre, Milas Havaalanı’na 30 kilometre mesafede olan Zeytinada Hotel, ismi gibi zeytin ağaçları ile dolu çiçekli bir bahçe içinde yer alıyor. Otelde spa merkezi, 2 açık yüzme havuzu, restoranlar barlar ve spor alanları var. Ek ücret karşılığında havaalanı servisinden ve ücretsiz sahil servisinden yararlanabilirsiniz. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Oteli incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

CASA HERMANAS
Milas-Bodrum Uluslararası Havaalanı 25 dakikalık sürüş mesafesinde olan Casa Hermanas’ın, özel bir plajı, açık hava barı ve restoranı, spa olanakları var. Fitness merkezinde yoga ve pilates dersleri, çocuklar için sanat atölyeleri gerçekleştiriliyor. Elbette restoranında, Akdeniz-Meksika mutfağı sunuluyor. Evcil hayvan kabul ediliyor. Ücretli transfer servisi de var. 

YALIKAVAK OTELLERİ
Yalıkavak’taki Tüm Oteller İçin TIKLAYIN
4REASONS 
Milas Bodrum Havaalanı’na 55 kilometre mesafedeki, zeytin ağaçlarıyla kaplı bir tepede, yemyeşil mandalina bahçeleri içindeki 4Reasons Hotel Bistro’da Yalıkavak Koyu’na veya zeytinliklerle dolu dağlara bakan odalar var. Otel, sadece 12 yaş üstü ziyaretçilere açık. Geceleri dağ meltemi esen bir konumda olduğundan üstünüze hafif bir şeyler almayı unutmayın. Tesise 850 metre mesafedeki Magi Plajı’dan ücretsiz faydalanabiliyorsunuz. Talep üzerine ve ek ücret karşılığında transfer servisi de ayarlanabiliyor. Ecil hayvan kabul edilmiyor. 

THE BODRUM EDİTİON

Yalıkavak Marina’ya 3 kilometre, Bodrum merkeze 19 kilometre, Milas-Bodrum Havaalanı’na ise 50 kilometre mesafede kalan, Yalıkavak Koyu’nda yer alan The Bodrum EDITION, modern spa olanaklarına, Akdeniz yemekleri servis edilen bir restoranlara, yüzme havuzuna sahip lüks konaklama seçeneklerinden. Üstelik kahvaltısı da GabFoods’dan. Evcil hayvan kabul ediliyor. Talep üzerine ve ek ücret karşılığında transfer servisi de ayarlanabiliyor. 

YALIKAVAK MARİNA BOUTİQUE
Milas-Bodrum Havaalanı 54,5 kilometre mesafede, orijinal bir taş binada, sahil kenarında yer alan Yalıkavak Marina Boutique Hotel, özel plaj alanına, spa olanaklarına, dağ ve bahçe manzaralı 18 odaya sahip bir butik otel. Evcil hayva kabule edilmiyor. Ek ücret karşılığında transfer servisi de ayarlanabiliyor. 

ALLİUM VİLLAS RESORT
Bodrum merkeze 21 kilometre, Milas-Bodrum Havaalanı’na 56 kilometre mesafede olan Allium Villas Resort, Yalıkavak’ta özel plaj alanı, açık yüzme havuzu, fitness merkezi, İtalyan lezzetleri sunan bir restoranı olan lüks seçeneklerden. Tesiste kontinental veya açık büfe kahvaltı servis ediliyor. Otel, ücretli havaalanı servisi de sunuyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

SANDİMA 37 SUİTES
2012 ve 2013 yıllarında Trip Advisor Travellers’ Choice ödülünü kazanmış olan Sandima 37 Hotel Bodrum, Yalıkavak’ta, geniş bahçeli çevrili konaklama seçenekleri sunuyor. Tesiste, süit odalar ve taş kır evleri var. Otel, ücretli havaalanı servisi de sunuyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

AVANTGARDE YALIKAVAK 
Avantgarde Hotel Yalıkavak, Milas Bodrum Havalimanı’na 55 kilometre, Bodrum merkezi ise 20 kilometre mesafedeki, özel plaj alanına, Türk hamamı, sauna, fitness merkezi ve bir spa merkezine sahip otel. Otelin restoranı, alakart menü seçenekleri ile hizmet veriyor ve her sabah açık büfe kahvaltı servis ediliyor. Otel, ücretli havaalanı servisi de sunuyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor.

BOHO
Bodrum’a 19 kilometre, Milas Bodrum Havaalanı 54 kilometre mesafede olan Boho, kendi özel plajı olan, Yalıkavak sahiline bakan, 70’li yılların dekorasyonu ile o yılları yaşatan, 5 odalı bir butik otel. Her sabah kontinental kahvaltı servis eden Boho’nun menüsünde, İstanbul Reşitpaşa’dan bildiğimiz ve çok sevdiğimiz Amanda Bravo’nun lezzetleri var. Boho +16 yaşa hizmet veriyor. Ecvil hayvan kabul etmiyor. 

YALIÇİFTLİK OTELLERİ
Yalıçiftlik’teki Tüm Oteller İçin TIKLAYIN
KEMPİNSKİ BARBAROS
Halikarnas Mozolesi’ne ve Bodrum Kalesi’ne arabayla 20 dakika, Bodrum Havaalanı’na ise 35 kilometre mesafede kalan Bodrum Yalıçiftlik’teki, Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, hem bölgenin hem de Bodrum’un en keyifli otellerinden biri. Otelde, özel balkonlu lüks odalar, spa merkezi, 2 yüzme havuzu, deniz manzaralı restoranlar var. Otelin kendine özel mavi bayraklı bir de plajı var. Ayrıca burada deniz paraşütü, dalış, rüzgar sörfü gibi aktiviteler var. Elbette bu etkinilikler ek ücrete tabi. Otele evcil hayvan kabul ediliyor. Ek ücret karşılığında, havalimanı transferi de ayarlıyorlar.

BARBAROS RESERVE RESİDENCES
Burası da Kempinski Otel’in hemen yanında ve Kempinski tarafından işletilen, metrelerce uzanan kum plaja, kışın ısıtılabilen sonsuzluk havuzlarına, full mobilya ve ankastre donanımına ve uluslararası ödüllü bir spa’ya sahip, 2’si beach olmak üzere, 6 adet farklı dünya mutfağına ait restoranı olan rezidaslardan oluşan ultra lüks bir konaklama seçeneği. Oteli detaylı incelemek ve rezervasyon yaptırmak için tıklayın.

DİĞER BODRUM OTELLERİ
Bodrum’daki Diğer Oteller İçin TIKLAYIN
CARESSA A LUXURY COLLECTİON
Milas-Bodrum Havalimanı 36 kilomere sürüş mesafesinde, Bitez Plajı’na 11 dakika yürüme mesafesinde olan otelin 77 odası ve 2 restoranı var. Açık havuz, özel plaj, restoran, bar, spa merkezi ve saunaya sahip olan tesiste, evcil hayvan kabul edilmiyor. Otelin havalimanına ücretli transfer hizmeti de var. 

MİSKET
Bodrum merkeze 20 kilometre, Milas Havaalanı’na 43 kilometre mesafede olan Gümüşlük’teki Misket Otel, Alaçatı otellerine benzeyen bir otel. Deniz kıyısına 9 dakika yürüme mesafesinde. Kahvaltı dahil. Otelin açık yüzme havuzu, özel plaj alanı var. Evcil hayvan kabul ediliyor. Otelin havalimanına ücretli transfer hizmeti de var. 

SİGN BY ERSAN
Sign by Ersan, Bodrum şehir merkezi ve Bodrum Kalesi’ne 5 kilometre, Milas-Bodrum Havaalanı’na ise 40 kilometre mesafede kalan, sadece yetişkinlere hizmet veren bir otel. Otelin her biri deniz manzaralı 20 farklı delüks oda ve suiti ve 6 farklı geniş odası var. Özel plaja, spa merkezine, Karaada manzaralı bir restorana, ve açık yüzme havuzuna sahip. 

LUJO HOTEL
Milas Bodrum Havaalanı 16,5 kilometre mesafede olan Güvercinlik’te, Bodrum merkeze 26 kilometre mesafede yer alan Lujo Bodrum A’la Carte All Inclusive, 3 özel plajı, 4 açık havuzu ve spa alanıyla hizmet veren çok lüks bir seçenek. Balayı için ideal adreslerden. Bazı villa tipi konaklama opsiyonlarında villaya özel havuzlar da var. Restoranında, 9 dünya mutfağından lezzetler bulabiliyorsunuz. Otel, Milas-Bodrum Havaalanı’dan ücretsiz havaalanı ulaşım servisi sağlıyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

SWİSSOTEL RESORT
Turgutreis merkeze 2,3 kilometre, Milas-Bodrum Havaalanı’na 57,1 kilometre mesafede olan Swissôtel Resort Bodrum Beach, özel plaj alanı, kapalı-açık yüzme havuzları, spa merkezi, Asya ve Akdeniz mutfaklarından alakart seçenekler bulabileceğiniz restoran ve barları ile lüks konakalama seçeneklerinden. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

VOSVOS CAMPİNG SANAT KÖYÜ
Burası doğayla iç içe, sevgi, saygı, dayanışma, paylaşım içerisinde huzurla vakit geçirebileceğiniz çadır ya da karavanla konaklayabileceğiniz bir sanat köyü. Burada ister toprakla uğraşırsınız, ister seramik ve ahşap atölyelerine katılırsınız. İsterseniz yoga meditasyon yaparsınız dilerseniz de dans atölyesine katılırsınız. Hiç birini istemezseniz de doğanın sesini dinlersiniz ya da kamp sakinleriyle sohbet edersiniz tercih sizin. 

Adres: Bodrum Vosvos Camping & Bora Sencer Sanat Köyü, Cumhuriyet Cd. No: 

299 GÜRECE
299 Gürece Ortakent, Bodrum  MUĞLA Bodrum’un bakir koylarından birinde 3 öğün yemek dâhil denize sıfır kişi başı gecelik fiyatı 150 liraya bir pansiyonda konaklayabilirsiniz. Ya da diğer bakir bir koyda ücretsiz çadır ve karavan yeri bulabilirsiniz. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder