12 Haziran 2020 Cuma

BODRUMDA YEMEK

MUTFAK ,YEMEK, BAR MEKANLARI
 
Bodrum her geçen gün yeni bir mekana ev sahipliği yapa dursun artan taleple birlikte fiyatlar da Avrupa ile yarışır hale gelmiş durumda. Eğer siz de deniz kenarında rakı balık keyfi için cüzdanınızı masada bırakmak istemiyorsanız ve salaş mekanlar her zaman favorinizse bu Bodrum mekanları mutlaka listenizde bulunsun. Bodrum’da elbette çok ünlü ve güzel restoranlar var: Mimoza, Memedof, Karafaki, Limon ve niceleri. Ancak bu yazımda sadece uygun fiyatlı Bodrum yeme-içme önerileri de vermekte fayda var.


KISMET LOKANTASI
Kısmet Lokantası Bodrum’da öğle yemeği için gelinecek en iyi yer. Şevketi bostanlardan, hindi bağlara, kabak çiçeği dolmasından, çeşit çeşit böreklere, Ege mutfağından sebze yemekleri ve sulu ev yemekleri bulabileceğiniz, Bodrum merkezden harika bir esnaf lokantası. Ne yapıp ne edip bir öğle yemeğini buraya denk getirin.
Adres: Atatürk Blv. No: 35/A, Konacık Tel: +90 252 319 0096 
Web Sitesi: kismetlokantasi.com 

SÜNGER PİZZA
 Bodrum Milta Marina’nın hemen karşısında olan Sünger Pizza, Bodrum’un “dinazoru” diyebileceğimiz kadar klasikleşmiş işletmelerinden. Öyle ki Bodrum’a gelip de burada pizza yemeden dönmek en az Yunuslar Karadeniz Fırını’ndan tatlı yemeden dönmekle eşdeğer. Yazın istisnasız her akşam full çekiyor. Menüsünde sadece pizza yok. Spesiyali beyaz pizza başta olmak üzere pizzalarının yanı sıra, kalamar tavası, balık çorbası, çökertmesi de en beğenilen lezzetlerinden. Porsiyonları oldukça büyük. Ayrıca denize karşı terasında oturmanın tadı da bambaşka. Fakat önceden rezervasyon yaptırmanızda fayda var. Aksi halde uzun sıralarda beklemeniz garanti.
Adres: Neyzen Tevfik Caddesi No:16048400 Tel:+90 (252) 316 08 54 
Web Sitesi: sungerpizza.com.tr 
Konum 
ÇILGIN KUMRUCU

Bodruma gelip de kumru yemeden olmaz. Kurucusu Azmi Türnüklü 20 yıl önce gelip burada barlarda çalışmaya başlamış. Bir barda otururken karşısındaki kumrucu yapan bir büfeyi görüyor. Ve diyor ki bende yaparım bu işi demiş ve o büfede işi başlayıp işin inceliklerini öğrenmiş ve sonra  vira bismillah deyip açıyor dükkanı. İlk başlarda biraz zorlansa da bodruma kumruyu sevdirmiş ve bir marka haline gelmiş. Bodrum da kumru deyince çılgın kumrucu başka yok...

Ufak birde anısı var tabi marka olunca patent ve logo gereksinimi olunca nike logosunu anımsatan bir logo seçiyor kendine ama aklında nike yok tabi. Böyle olunca nike dava açıyor fakat davayı kazanıyor tabi ki. Ve işler büyüyor. bodrumun  dört bir köşesine subeler açıyor ve her birinin başınada kardeşlerini geçiriyor. kardeş bol olunca her birine ayrı dükkan olmuş ve şu anda bir marka. denemenizde fayda var, çeşme kumrusundan daha iyi ve doyurucu diyebilirim bizzat test etmiş birisi olarak.
Adres:Yalıkavak Mahallesi, Cumhuriyet Cd. No:41, 48990 Bodrum/Muğla
Tel:  252 385 35 77

ARKA PİZZERİA
İncecik hamuru, taptaze malzemeleri ve kıtır kıtır lezzetiyle Arka Pizzeria kısa sürede Bodrum’da pizza denince akla gelen ilk isimlerden biri olmayı başardı. Sadece pizza mı? Makarnaları ile de oldukça iddialı olan Arka Pizzeria fiyat kalite performansı ile çıtayı daha da yükselteceğe benziyor. Bodrum’da İtalyan esintisi yaşatan mekan küçük, bu nedenle özellikle yaz aylarında mutlaka rezervasyon yaptırın derim! Pizzalar 25 TL’den başlarken kadeh şarap 12 TL.
Adres: Çarşı Mahallesi Dr. Ekrem Uslu Çıkmazı Sk No:11, 01960 Bodrum/Muğla 
Tel: + 90 252 316 28 57
Web Sitesi: http://www.arkapizzeria.com/

TRAFO CAFE
Her daim püfür püfür eser, manzarası ile göz doldurur. Üstelik ilk kez gelenlere “Burası belediyenin kafesi mi” dedirtir.Evet, Trafo Cafe Bodrum Belediyesi’nin işlettiği kafelerden biri. 2011 yılına kadar Bodrum’un ünlü gece kulübü Hadigari’ye ev sahipliği yapan mekan, işletmecisi Hakan Aykan’ın vefat etmesiyle anısına saygı olarak aynı haliyle korunmuş ve kafeye dönüştürülmüş. Bu nedenle gerek manzarası, gerek konsepti ve bar sandalyeleri ile şık bir restoranı andırıyor.Trafo Cafe’nin menüsü hayli zengin, ister serpme kahvaltıya gelin, isterseniz kırmızı et, tavuk veya hamburger yiyin. Emin olun, hepsi birbirinden lezzetli ve lüks bir mekanda yediğinizden farklı değil. Serpme kahvaltı 27.5 TLdana etli wrap 21 TL150 g. Beefburger 20 TL. Manzaraya karşı birkaç kadeh içki içmek isterseniz Angora beyaz şarabın kadehi 15 TL, biralar 12-15 TL. Yaz akşamlarında canlı müzik performansının da düzenlendiği Trafo Cafe’nin yanı başındaki Hakan Aykan Sanat Merkezi’ne de mutlaka uğrayın
Adres: Çarşı Mahallesi  48400 Bodrum/Muğla
Tel: +90 252 316 40 18
Web Sitesihttp://www.bodrumbelediyeas.com.tr/trafo-bodrum.
KOCADON RESTAURANT
Bodrum merkezde, 19. yüzyıldan kalma bir taş ev ve bahçesinde, 1987’den beri hizmet veren Kocadon Restaurant, ağırlıklı olarak Ege mezeleri sunan bir restoran. Zengin bir zeytinyağlı büfesi var ama enginar salatası, ahtapot carpacciosu üzerine de incir tatlısı en ünlü lezzetlerinden.
Adres: Neyzen Tevfik Cad. Saray Sok. No:1 48400 Tel: (252) 316 37 05
Web Sitesi: www.kocadon.com  

NAZAR GURME
Pideye ve lahmacuna hayır diyemeyenlerdenseniz sizler için harika bir önerim var. Ortakent’te yer alan Nazar Gurme’nin kıymalı pidesi diyeti unutturacak kadar lezzetli. İşkembe çorbası seviyorsanız müdavimi olacağınızdan eminim. Uygun fiyatları ile öne çıkan mekanda yemek sonrası çay ikramı da var.
Nazar Gurme konum için tıklayın.

FAİK'İN GAYVESİ
Gümüşlük’te her daim tıklım tıklım görebileceğiniz şirin bir köy kahvesi burası. Gümüşlük her ne kadar balıkçıları ile meşhur olsa da ekmek arası köfte ve ayran ikilisi de hayli popüler. En lezzetli yapan yerlerden biri de Faik’in Gayvesi. Ekmek arası köfte 12 TL, çay 1.5 TL, ayran 2.5 TL. Domatesli kaşarlı tostu da oldukça lezzetli. Denize karşı soluklanmak için uğrayabileceğiniz mekanda hemen yan taraftaki pastaneden simit alıp çay eşliğinde keyif de yapabilirsiniz.
Faik’in Gayvesi konum için tıklayın.
LİMON
Limon Gümüşlük, Bodrum’da günü batıra bileceğiniz en iyi yerlerden. Geniş yeşillik bir bahçe içinde, zevkli rustic dekorasyonu, ve lezzetli yemekleriyle yıllardır Bodrum’un net top 5’inde. Bizce hem kahvaltı, hem de akşam yemeği için ayrı ayrı gelinmesi gerekir. Çünkü serpme kahvaltısı da baya başarılı. Rezervasyon kesinlikle şart. Ayrıca özellikle belirtmek gerek ki mekan toprak zemin olduğundan topuklu ayakkabıları da unutun deriz.
Adres: Karakaya, Karakaya Mah., Kardak Cad. 10. Yıl Sok. No:7, 48400 Gümüşlük 
Tel: (0252) 394 40 44, (0554) 740 62 60
Web Sitesi: limongumusluk.com 
TEL DOLAP
Limon gibi Gümüşlük sahiline bakan manzarasıyla Tel Dolap Bodrum’un yeni hit güneşi batırma noktası. Konumu Limon’a göre daha yukarıda olduğundan manzarası da ona göre biraz daha iddialı. Menüye Akdeniz mutfağı hakim. Canlı müzik geceleri de var. Ön taraftaki manzaralı masaları kaçırmamak için mutlaka rezervasyon yaptırın deriz. Kahvaltı için de ayrıca gelinesi yerlerden.
Adres: Karakaya Köyü mahallesi, 1041 sk n16 Gümüşlük, Tel: +90 252 394 37 29 

SOĞAN SARIMSAK
"Soğan Sarmısak" Gümüşlük Köyü'nde bulunuyor. Sahibi taş evini restorana dönüştürmüş. Lüksten uzak son derece salaş bir mekan. Soğan böreği, kabak çiçeği dolması ve köpoğlunu mutlaka deneyin!
Adres: Gümüşlük, No:12, Bodrum / Muğla Tel: 0252 394 30 87
SUGAR  SALT
Son derece mütevazı, az elemanlı, sakin, müdavimi olan bir mekan. Mümkünse ve özellikle kalabalık grup gidilecekse önceden arayıp ne yiyeceğinizi söyleyin.
Adres: Eskiçeşme Mahallesi, Danacı Sk. No 4/ 1 - 2, 48400 Bodrum 
Tel: 252 316 8100 
SAVRA
Savra, Bodrum’un en nezih butik otellerinden biri. Aynı zamanda restoranı da bir o kadar başarılı. Menüsünü zeytinyağlılar ve deniz mahsülleri ağırlıklı olmak üzere Akdeniz, Ege, İtalya, İspanya ve Güney Amerik’dan yani dünyanın güneşli ülkelerinin mutfaklarının füzyonundan oluşturmuşlar. Zengin bir de şarap menüsü var. Tarladan mutfağa mantığı ile otelin bahçesinin bir kısmını da mini bir bostan yapmışlar. Sofraya gelen sebzeler ve yeşillikler de işte bu bahçeden. Yemek sonrası da güzel bir sürpriz. Burada İyeoka’dan Birsen Tezer’e Bülent Ortaçgil’den Can Bonomo’ya yerli yabancı ünlü sanatçıların canlı müzik performansları ve jazz geceleri de oluyor.
Adres: Bitez Mahallesi, Adliye Cd. No:85 Tel: (0252) 363 04 63 
Web Sitesi: www.savrabodrum.com 

NAZİK ANA RESTAURANT
Nazik Ana, Bodrum merkezdeki bir taş evin avlusunda bulunan 25 senelik bir işletme. Ev yemeğine hasret kalanlar için en ideal seçeneklerden. Hafta içleri en az 20 çeşit tencere yemeği bulabiliyorsunuz. Hepsi de Ege usulü zeytinyağlı yapılıyor. Bir de her çarşambanın keşkek günü olduğunu da belirtelim. Bilirsiniz bu tarz yöresel tatların her yerde iyisini bulmak zordur.
Adres: Cevat Şakir Cad. Eski Hükümet Sok. No:5, 48490 Tel: (0252) 313 18 91
Websitesi  Konum
VAMOS
Bitez’de bulunan Vamos, bir cafe  pizzeria. Odun fırınından pizzaları muhteşem ama bir de San Sebastian Cheesecake’i var ki İstanbul’daki muadillerine taş çıkartır. Gerçekten de tam da olması gerektiği gibi ortası akışkan dışı daha katı. Kahvaltı menüsü de çok geniş ve çok başarılı. Özellikle de ekmek üstü avokadolu poşe yumurtalı seçenek çok lezzetli ama daha klasik kahvaltıcılar için de serpme kahvaltı var. Özellikle yola bakmayan arka bahçesi çok keyifli.
Adres: Bitez, atatürk bulvarı, 1146. Sk. no:1, 48470 Tel: (0252) 363 00 59 
TRATTORİA İL MANDARİNO
Bitez’de, 6 dönümlük bir mandalina bahçesi içine gizli bir havuzlu villa düşünün, sizlere gerçek İtalyan lezzetleri sunmakla kalmıyor yarattığı Toskana atmosferi ile de İtalya’yı ayağınıza getiriyor. Şefi bile İtalyan olan Trattoria Il Mandarino, taze el yapımı makarnalarından, özel soslu et yemeklerine gerçekten harika lezzetler bulabileceğiniz bir yer. Yalnız menüsünde Pizza bulmayı beklemeyin. Daha çok küçük bir İtalyan trattoria’sına gideceğinizde bulacağınız yerel malzemelerle yapılmış klasik İtalyan lezzetleri var. Tiramisu ve panna cotta’sı da çok başarılı. İster havuz başında isterseniz de mandalina ağaçları arasında oturma şansınız var. Havuz barından kokteylleri de mutlaka denemelisiniz. En olmadı yemeğin üzerine bir limoncello söylemelisiniz. Garsonları son derece ilgili ve bilgili. Kış sezonunda da açık olan mekana sezonda mutlaka rezervasyon yaptırın.
Adres: Bitez, Fatih Sultan Mehmet Cd. no:16, 48470 Tel: (0252) 319 00 86 
BALKON BİTEZ
Balkon, İstanbul’dan kaçıp Bitez’e yerleşen bir ailenin işlettiği, Aktur’a çok yakın bir işletme. Taze ve günlük mezeleri var. Maydonozlu, sarımsaklı, ekşili köy patatesi ve yaprak ciğeri, pastırmalı humusu çok güzel. Öğle yemeği için de çok uygun bir yer ama akşamları canlı müzik de oluyor.
Adres: Bitez Mahallesi, Atatürk Blv. No:106, 48470 Tel: 0532 462 46 76 
BALIKÇILAR
DOY DOY RESTORAN
Doy Doy Restoran için hem mezesi, hem balığı düşünüldüğünde Güvercinlik’in en iyi balık restoranı diyebiliriz. Samimi, salaş, manzarası da anlatılmaz yaşanır türden bir yer. Kalamar tava ve tereyağında karidesi mutlaka denenmeli. Rezervasyon şart.
Güvercinlik eski bir balıkçı köyü ve o muazzam güzelliğine ve etrafını dört bir koldan kuşatan otellere rağmen hala bir balıkçı köyü olarak kalmak için direniyor. Bodrum’da etrafı ormanla çevrili nadir deniz kıyısı yerlerden ve güneş tam karşısından insanı eriterek batıyor. Gün batımı manzaraları meüthiş. Uzun ve keyifli bir kıyısı var; yemeğin üzerine uzun bir yürüyüş yapılması şart. Doy Doy için rezervasyon şart.
Adres: 1.Sahil Yolu No:1 Güvercinlik  Tel: 90 252 374 6230 

LA VİLLA RESTORAN
Denize karşı balığınızı yiyip içkinizi içebileceğiniz ve bunun için yüzlerce lira ödemek zorunda kalmayacağınız mekanlardan biri La Villa Restaurant. Balık salata 25 TL. Mekanın en iyi özelliği ise kendi içkinizi dışarıdan getirebiliyor olmanız. Arkadaşlarınızla Bodrum’da rakı balık keyfi yapmak istiyor ancak gelecek hesaptan endişe ediyorsanız kendi rakınızı getirebilir, sadece balıkların ve yanında yediklerinizin ücretini ödeyebilirsiniz. Mezeler 7 8 TL, patates kızartması 10 TL. Biz 2 kişi balık ve meze söyledik, şarabımızı dışarıdan getirdik. Hemen buz dolu bir kovaya koyup özenle servis ettiler. Hesap sadece 70 TL geldi. Yemek sonrası ikişer bardak da çayı ikram ettiler. Salaş mekanlar size göreyse not edin derim.
Adres: Turgutreis, Günbatımı Cad., 48960 Bodrum/Muğla Tel: +902523823344
LAGÜN

Lagün Restoran hem içinde bulunduğu doğal coğrafyayla hem de yemekleri ve sunumlarıyla Bodrum’daki favori balıkçımız. İsmi gibi gerçek bir lagünün ortasında huzur dolu, nezih bir yer.
Adres: Boğaziçi Köyü (Bargilya) Köy Merkezi No:46 (MigrosJet karşısı) Tuzla 
Tel: 0 533 6979970 – 0 535 7686426 – 0 252 5245285 
MAHMUT KAPTAN
Bodrum merkezdeki Mahmut Kaptan’ın Yeri, yazın açık değil çünkü bu küçük ama samimi meyhanenin işletmecisi Mahmut Kaptan yazın denize açılıyor. Hem Mahmut Kaptanı yakalayıp, kadeh tokuşturup sohbet etmek için hem de güzel mezelerinden tatmak için illa ki sezon dışında gelmeniz gerekiyor. Mekan küçük olunca bir de üstüne hafta içi hafta sonu fark etmeksizin full çeken bir yer olunca rezervasyon yaptırmak da şart oluyor.
Mahmut Kaptan İle Tanışma ve Tokuşturma Şerefine Nail Olun (Bodrum Merkez) Üzülerek söylüyoruz ki, Bodrum’a yazın gelenler bu şerefe nail olamayacaklar malesef çünkü Mahmut Kaptan yazın denize çıktığı için Bodrum merkezdeki meyhanesini yaz aylarında kapatıyor. Boşuna demiyoruz Bodrum sezon dışı daha güzel diye. Mahmut Kaptan Yeri bizce Bodrum’daki en samimi, en tatlı yer. Fındık kabuğu büyüklüğündeki meyhanesi hafta içi de, sonu da full çeker. Artık yaşı az olmasa da her gün gelir, işin başında durur. Şendir, hoşsohbettir, mekanının çalgısı çengisi eksik olmaz. İçinden keşke masamıza gelse dersin, hop iki dakika sonra uğrayıverir. Bi de üstüne yemekler de güzeldir. Bir lokma meze, iki sohbet, üç şarkıya eşlik derken bakmışsın şaşı olmuşsun. Rezervasyon yapmayı unutmayın.
Adres: Çarşı Mah. 5.Sok. No: 8 Tel: 252 316 3864 

MİDYECİ ŞEHMUS USTA
Oh birisi de sonuna deniz mahsülü ezberini bozmuş dedirten midye konseptli mekan. Midye dolmadan, midye tavaya, Belçika usulü tencerede napoliten midyeden, midye güveçe midyenin kitabını yazmış bir yer. Hem de oldukça hesaplı.
Adres: Aşağı Mahalesi Sahil Yolu No: 26,Gündogan Tel: (0252) 387 76 00
Web Sitesi: sehmususta.com 
Konum
ORFOZ RESTORAN
1986 ile 2004 yılları arasında Saroz Körfezi’nde motel ve restaurant olarak hizmet veren restoranın 2006 yılında Bodrum’da açtığı deniz ürünleri restoranı. Sardalya sashimi, pesto soslu deniz salyangozu, tutsülenmiş yılanbalığı gibi çok çeşitli deniz mahsülleri bulabiliyorsunuz. Vedat Milor’un da tüm ülkedeki favorileri deniz mahsulü resotranlarından biri.
Adres: Kumbahçe Mah. Zeki Müren Cad. No:13/1  Tel: +90 (252) 316 4285 

KAHVALTI
HAVVA ANA
Havva Ana’da bazlamalı, gözlemeli, ev yapımı reçelli, el açması börekli serpme köy kahvaltısı pazar günleri güne güzel başlama nedenlerimizden. Aslında birkaç yıl öncesine kadar sadece müdavimlerinin bildiği Bodrum’un gizli kalmış köşelerdendi. Şimdi ise ünü aldı yürüdü. Hafta sonları olabildiğince erken gelin çünkü geçe kalırsanız yer bulmak zorlaşıyor.Havva Ana’nın mandalina ve limon ağaçlarının altında bal kabaklarının büyüdüğü bahçesinde kahvaltı yapmayan bin pişman. Şimdilerde yazları rezervasyonsuz ya da kapısında beklemeden masa bulunmuyor ama bence o bal kabaklı böreğini yemek için değer. Mevsimine göre Havva Ana’nın fırınından böyle enteresan börekler çıkıyor. Nohutlusu, kabaklısı. Ve ne çıkarsa siz sipariş etmeden masanıza koca koca geliyor.  
Adres: Öğretmen Yusuf Cad., Ertürk Sok., No.18, Gökçebel, Yalıkavak (Yalıkavak)
Tel: 90 252 386 3306 - 0532 684 79 66 - 0543 606 60 73  

TOPRAK ANA
Gündoğan mevkiindeki Toprak Ana, Havva Ana’ya rakip her şeyin bahçeden o gün toplanıp taptaze sofraya geldiği, mandalina ve limon ağaçlarıyla dolu bir bahçe içinde, halis mulis köy ortamında serpme kahvaltı sunan bir yer. Ayrıca öğle yemeğinde gelirseniz çiğbörek, mantı, gözleme ve ev yemekleri çeşitleri de var. 
Adres: Aşık Veysel Cd Aşağı Mh., Gündoğan Tel: 0543 606 60 73
AKTUR SİMİTCİSİ
Kendi fırınından çıkma meşhur Aktur simitli, kişi başı 30 TL’ye tıka basa doyma garantili serpme kahvaltısı bir Bitez klasiği.
Adres: Atatürk Blv. No:161, Bitez Mahallesi, 48470 

ÇETİLİK 
Bodrum’da kahvaltı nerede yapılır diyorsanız. Dereköy’deki Çetilik Restaurant yeşillikler içerisindeki bahçesi ve huzurlu atmosferi ile uğrayabileceğiniz adreslerden biri. Mayıs ayındaki seyahatimde keşfettiğim Çetilik’in doğal ortamını öyle sevdim ki şehirdeki kapalı mekanlardan sonra ilaç gibi geldi. Kuş ve horoz sesleri eşliğinde kahvaltımızı yaptıktan sonra mekanın arkasında yer alan mandalina ve limon bahçelerini gezebilirsiniz. Altı çeşit ev yapımı reçel, domates, biber, salatalık, zeytin, peynir çeşitleri, sahanda yumurta, biberli börek ve sınırsız çay ile servis edilen kahvaltının fiyatı kişi başı 25 TL. Doğallıktan hoşlanıyorsanız keyifli bir kır kahvaltısı için tercih edebilirsiniz.
Adres: Kavakderesi cad. Çetilik mevkii, 48400 Bodrum / Muğla Tel: +90 533 344 30 45
KAVANOZ
İstanbul Arnavutköy’deki Kavanoz’un 2018 sezonunda açılan Yalıkavak şubesi. Harika bir kahvaltısı var. Zaten Kavanoz’un kahvaltısı daha önceki yıllarda Time Out Yeme İçme Ödülleri’nde de kahvaltı klasmanında ödül almıştı. Aynı menüyü Bodrum’a da taşımışlar. Serpmeden, avokadolu seçeneklere ve granolalara her zevke hitap eden bir şeyler bulmak mümkün. Aynı zamanda Gümüşlük’teki Limon gibi nefis kokteylleri ve muhteşem bir gün batımı manzarası var.
Adres: Yalıkavak, Barış Cd. No:3, 4 Tel: 0553 175 92 22 

THE WHİTE RABBİT STYLE
Türkbükü’nde, masanıza gelen her ürünün mekanın kendi çiftliğinden organik olduğu bir kahvaltı noktası. Serpme kahvaltısında, beyaz peynir, örgü peyniri, kaşar peyniri, Erzincan tulum peyniri, yeşil zeytin, siyah zeytin, bal, kaymak, tereyağı, turunç, çilek, erik, vişne reçeli, domates söğüş, bahçe biberi, salam & sosis, sigara böreği ve pişi veriyor.
Adres: Göltürkbükü, Şht. Gaffur Kaynar Cd. Tel: 0539 487 89 48 
Konum 
CAFE  PASTANE  DONDURMA
MOS (MUSEUM OF SWEETS)
Gümüşlük’te, hem tamamen doğal, hem de artizanal tatlılar bulabileceğiniz harika bir pastane. Zaman zaman atölye çalışmaları da oluyor. Galetası ve rafine şekersiz sağlıklı tatlıları ayrıca ünlü.
Adres: Dereköy Caddesi no 141 Gümüşlük, Bodrum Tel: (0252) 394 45 46 
Web Sitesi: mosbodrum.com 
KARŞI KÖŞE
Bitez’de, sağlıklı fit menüler bulabileceğiniz bir cafe.
Adres: Bitez Adliye Cad. Forsa İş Merkezi 1/C1 Konacık Bodrum Tel: (0252) 363 80 00 
BİTEZ DONDURMACISI
Bodrum Bitez’den çıkıp ünü önce tüm Bodrum’a sonra da İstanbul’a sıçrayan bir dondurmacı. Spesiyali çikolatalı konyaklı.
Adres: Atatürk Bulvarı No:48 Bitez Tel: +90 252 363 93 45 
GELATA PİOPPO
Palmarina’nın yok satan dondurmacısı. Portakallı bitter’i mutlaka denenmeli. Gelato Pioppo‘da bi dondurma yiyin. Bitez Dondurmacısı ve Bodrum Mantı gibi Bodrum’da başlayıp, İstanbul’a sıçrayan lezzetlerden
Adres: Merkez, Çökertme Cd. No:37, 48990 Yalıkavak Tel: 90 850 558 0999 
DENİZCİLER KAHVESİ
Bodrum Denizciler Derneği’nin Bodrum merkez kıyısındaki kafesi. Tahta sandalyeli, samimi ve uygun fiyatlı bir yer. Simit çay ikilisi için biçilmiş kaftan.
Adres: İskele Meydanı No: 44 (Neyzen Tevfik Cad.) Tel: +90 252 316 14 90 
YUNUSLAR KARADENİZ FIRINI
Bodrum merkez çarşı içinde, Önünden her geçişinizde ağzınızın suyunu akıtacak derecede güzel kokularla sizi karşılayan, vitrini her daim inanılmaz renkli, albenili ve taptaze tatlılarla dolu, tüm Bodrum’un en eski ve köklü fırını. Bodrum’a her gelişinizde mutlaka ve mutlaka bir kez uğranılması gereken yerlerden.
Adres: Çarşı, Türkkuyusu Cad. No:61, 48400 Tel: (0252) 316 17 48  
ZAİ
Konacık’ta ise bu sene  harika bir yeni nesil kütüphane açıldı. İsmini, eski dilde zeytin anlamına gelen “Zai”den alan Zai Bodrum. Yazarlarla söyleşilerden imza günleri ve konserlere çeşitli etkinliklerin de olduğu keyifli mekan, tam da kitabınızı, kahvenizi alıp yeşillikler içinde huzuru bulmanız için ideal yer.
Adres: Çırkan Mahallesi, Halide Edip Adıvar Cad. No:7, 48400 
BİSTRO BARLAR GECE HAYATI 
Bölge bölge inceleyeceğiz.
MERKEZ
CREPERİE CAFE BİSTRO

Milta Marina’nın çarşısı içindeki Creperie Cafe Bistro, Bodrum’un en işlek buluşma noktalarından. Sabah akşam full çeken mekanın terasında, Bodrum Kalesi manzarası ve marinadan gelen canlı müzik eşliğinde bir şeyler içmenin, olmadı kahve  çikolatalı krep ikilisi yapmanın keyfi başka.
Adres: Marina Açıkhava Çarşısı (Neyzen Teyfik Caddesi) 48400 Tel: +90 252 316 9630 
Web Sitesi: www.creperie.com.tr
 Konum
MAVİ BAR
Barlar sokağında, Bodrum’un küçük ama en iyi canlı müzik barlarından. Jazz ağırlıklı bir programları var.

Adres: Kumbahçe Mah. Cumhuriyet Cad. No: 175 Tel: (0252) 316 39 32 
MANDALİN SOUND
Deniz kıyısında, dünya müziklerinden canlı performansların olduğu, Bodrum Kalesi manzaralı, şömine ateşi ambiyanslı, Bodrum merkez barlar sokağından bir bar burası.
Adres: Çarşı, Dr. Alim Bey Cad./1025 Sok., 48400 Tel: 0549 226 48 48 
GEKKO COCKTAİL WHİSKY
Bodrum’da kokteyl denilince akla gelen ilk mekanlardan biri. İstanbul’da Cihangir, Asmalı tarzı yerleri seviyorsanız burası tam sizlik. Hem zaman zaman kokteyl atölyeleri de oluyor.
Adres: Çarşı Mahallesi Dr Alimbey Caddesi 1025 sokak No:1/1 Tel: 0533 276 16 31 
MOONLİGHT CAFE BAR
Gündüz cafe gece bar olan Moonlight, gerçekten de ismi gibi ay ışığı ve mehtap manzaralı bir mekan. Denize sıfır bir konumu var. Daha çok muhabbet edip bir şeyler içmelik bir yer. Gürültülü, yüksek perdeden müzikli bir ortamı yok. Masalar deniz kıyısında kum üzerinde, salaş ama samimi.
Adres: Çarşı, Dr. Alim Bey Cd., Tel: (0252) 313 20 85 
KATİP COCKTAİL BAR
Bodrum merkezde, Ha la Otel’in avlusunda, ağaçlık bir bahçe içinde hoş bir kokteyl bar burası. Müzikler sohbeti sabote etmeyecek şekilde, 70’ler, 80’lerin soul funk tarzında. Zaga adlı Satsumalı kokteylini mutlaka denemelisiniz. Venedik’in Aperol Spritz’i varsa Bodrum’un da Bodrum mandalinası veya portakal likörüyle yapılan buz gibi satsumalı kokteylleri var. Mojito tarzı daha fresh kokteyllerden hoşlananlar için ideal bir seçenek. Özellikle de Katip’deki Zaga’yı denemelisiniz.
Adres: Eskiçeşme Mahallesi Davulcu Ali Sokak No 17 Tel: 0535 507 76 81 
MARİNA YACHT CLUP
Son yıllarda Fatih Erkoç gibi isimlerin canlı müzik performanslarıyla adından söz ettiren bir mekan Marina Yacht Club. Canlı müzik geceleri full çekiyor ama siz ben o kalabalığın içine girmeden müziği dinleyeyim diyenlerdenseniz, marina çevresindeki diğer mekanlar da erken kapanmıyor. Onlardan birinde takılıp canlı müzik keyfine dahil olabilirsiniz. Burada yaş ortalaması biraz yüksek.
Adres: Eskiçeşme, Milta Bodrum Marina Neyzen Tevfik Caddesi No:5, 48400 
KULE BAR
Kule Bar, 90’larda rock dinleyerek büyümüş ergenlerin mekanı. Bodrum’da yerli rock gruplarını canlı dinleyebileceğiniz, bırakın Bodrum’u tüm Türkiye’nin en iyi rock barlarından. İsmi gibi gerçek Ortaçağ kulesi görünümü verilmiş bir ortamı var.
Adres: Cumhuriyet Cad. Dr. Alim Bey Bedesteni No: 55 Tel: 0 (252) 313 28 50 Web Sitesi: www.kulebar.com 
AVLU BİSTRO BAR
Bodrum çarşı içinde, sokak arasındaki tarihi taş bir binanın restore edilmesiyle oluşmuş bir bistro bar. Zengin bir şarap menüsü var. Şarap peynir ve sezon dışı şömine keyfi ile öne çıkıyor.
Adres: Çarşı, Çarşı mahallesi,Sanat okulu Cd.No,:14, 48400 Tel: (0252) 316 36 94
 Web Sitesi: avlubistro.com 
BİSTRO MARİNA
Bodrum’da lezzetli bir kebap canınız çekerse gidebileceğiniz yerlerden.
Adres: Milta Bodrum Marina 

STELLA JAZZ CLUP
Merkezden oldukça uzak bir bölge olan Yalı taraflarında kalan Stella Jazz Club, Bodrum’da caz dinlemek için en ideal yer. Çam ağaçlarının içinde, samimi ve kasıntı olmayan bir ortamı var. Yaz sezonu boyunca (Salı akşamları hariç) akşam 19.00 01.00 arası kokteyller ve atıştırmalıklar eşliğinde yerli yabancı caz sanatçılarının performansları oluyor. Etkinlik haberleri için Instagram veya Facebook sayfalarını takip edebilirsiniz.
Adres: Yalı, Selahattin Pınar Çiftliği 48430 Tel: 0531 299 25 75 

KARPUZ BAR
Tekilacılar Sokağı’nda 2013’te açılmış bir shot ve kokteyl barı. Kış aylarında da açık olan mekanda sezon dışında, hafta sonları canlı müzik performansları oluyor.
Adres: Çarşı Mah. Banka Sok. No: 13 (Tekilacılar Sokağı) 48400 Tel: +90 549 316 33 13 
YALIKAVAK
THE AGENCY

Palmarina Marina’nın yemek öncesi happy hourcıları, yemek sonrası da hem bir şeyler içmek hem de canlı müzik dinlemek isteyenleri mıknatıs gibi kendine çeken bistro lounge mekanı. Asıl partiye geçmeden önce ara durak niteliğinde bir yer. Kokteylleri güzel, şarap menüsü geniş. Küçük bir yer bu nedenle rezervasyon şart. Yaş ortalaması biraz yüksek.
Adres: Palmarina (Merkez Mah. Çökertme Cad. Yalıkavak) Tel: 90 533 056 5484 
Web Sitesi: www.agencybistro.com 
Konum için tıklayın.

XUMA VİLLAGE

Yalıkavak denizi dalgası ile bilinir ve çok tercih edilmez ama Xuma Village buranın popüler Beach Club’larından.
Adres: Yalıkavak, Küdür Cd. No:81, 48400 Bodrum/Muğla, Turkey
 0 252 385 47 75

GABFOODS THE BODRUM EDİTİON
Bodrum’un en lüks, en yeni ve en popüler oteli The Bodrum EDITION, 2019 sezonunda yine İstanbul Arnavutköy’den bildiğimiz sağlıklı mutfak konseptli Gap Foods ile işbirliği yapmış. Cumartesi günleri “ başlığı altında servis edilen Paleo kahvaltılar, acai bowl’lar ve avokadolu tostlar için yolunuzu düşürebilirsiniz.
Adres: Dirmil Mahallesi, Balyek Cd. No 5A, 48990 Bodrum / Muğla / Yalıkavak
FENİX
İstanbul’daki Fenix’in Bodrum şubesi. Palmarina’nın, önce Güney Amerika mutfağından seçmece lezzetler ardından da açık havada DJ eşliğinde eğlence mekanı. Rakı balıktan sıkılanlara bire bir. Rezervasyon şart.
Adres: Yalıkavak Beldesi, AE Blok -1, 48990 Bodrum/Muğla Tel: 0549 790 18 06 

ROOT BODRUM
Root Bodrum Son yıllarda popüler olan Tilkicik Koyu’nda 2019 yazında açılmış olan Root’un konsepti, kendi deyimleri ile Art  Culture Community odaklı. Karaköy Mitte ve Sub Hotel’in ortaklığı ile açılan mekanda, plaj, yeme içme, alternatif ve canlı müzik performansları, happy hour’lar, gün batımı partileri gibi eğlencelerin yanı sıra, sanatsal içerikli etkinlikler de yer alıyor. Root’un kendine özel bir plajı da olduğundan sabahtan akşama kadar vakit geçirebileceğiniz bir ortam yaratılmış
Adres: Yalıkavak, 94. Sk. No:7, 48990 Tel: 0543 627 63 62 
Konum için tıklayın.
TÜRKBÜKÜ
SHİP AHOY
Türkbükü’nü zamanında Türkbükü yapan yerlerden ama son zamanlarda yıldızı biraz söndü gibi olsa da geçtiğimiz yıl işletmesinin değişmesiyle kendine gelmeye başladı. Eller havaya konseptindense daha çok lounge tarzı bir konsepte kavuştu.
Adres: Yalı mevki 95. Sk., Bağarası, 48483 Türkbükü  Tel: 90 252 377 5070 
MAÇA KIZI
Maça Kızı zamanında o meşhur lahmacun ayran polemiğinin yaşandığı medyatik mekan. Gündüz deniz keyfi yapma akşamında partileme konseptiyle yıllardır bayağı tutuluyorsa da kitlede gereksiz bir ortam adamı olma çabası sezdiğimizden biz bi sevemedik gitti. Tabi manzarasına diyecek lafımız yok.
Adres: Keleş Hanım Cd. No:27, Bağarası, 48483 Göltürkbükü Tel: +90 252 311 2400 

SESS TÜRKBÜKÜ
Sess Türkbükü, son yılların açık ara farkla Türkbükü’nde en çok iş yapan mekanı. Sess’in İstanbul’daki müdavimleri başta olmak üzere, Türkçe müzikle eğlenmeyi sevenler, sezonda Bodrum Sess’i iğne atsan yere düşmez bir yere çeviriyor. Müzik gece kulübünün sınırlarını aştığından sahilde yürüyüş de yapıyor olsanız eğlenceden nasibinizi alıyorsunuz.
Adres: 103. Sk., Bağarası, 48483 Göltürkbükü Tel: +90 534 960 3909 
Konum
MİAM RESTORAN BAR
Miam da Türkbükü’nden popüler bir seçenek. Aslında burası sadece gece mekanı değil bir restoran bar. Son durağınıza geçmeden önce ara durak olarak gidip bir şeyler yemek içmek için ideal. Sadece sezonda değil tüm yıl açık. Kışın iç kısmında şömine ateşi de yanıyor.
Adres: Menemene, A,, Atatürk Cd. No:51, 48400 Göltürkbükü Tel:+90 252 377 5612 
GÜMÜŞLÜK
OFF GÜMÜŞLÜK
Yaz sezonunda, cumartesileri barbekü partileri, pazar sabahları da “uzun pazar kahvaltısı” adı altında verdiği brunch’ları ile ünlü, Gümüşlük sahilin en güzel mekanlarından. Restaurant, bar, plaj, bahçe ve konser mekanı olarak hizmet veren Off Gümüşlük’te yaz sezonunda neredeyse her güne bir etkinlik ve konser oluyor.
Adres: Gümüşlük, 1120. Sk., 48970 Bodrum Tel: 0538 921 53 54 
Konum 
CLUP GÜMÜŞLÜK
Club Gümüşlük de hemen Off Gümüşlük’ün yan tarafında, hem sahil tarafına doğru bir restoran hem bar hem de performans mekanı olarak hizmet veren bir yer. Bodrum’un meşhur Sandoz’unu buranın içki menüsünde bulabilirsiniz. Denk gelirseniz, denize bakan set üstünden yer kapın deriz.
Adres: Gümüşlük, Yalı Mevkii 1120. Sokak, 48970 Tel: (0252) 394 34 01

BATI BAR
Gümüşlük sahilde, harika bir günbatımına sahip şirin bir bar. Gümüşlük’teki en keyifli adreslerden biri. İmza kokteyllerinden satsumalı seçenekleri mutlaka denemelisiniz.
Adres: Gümüşlük Mahallesi, 1120. Sk., 48970 
TURGUTREİS
YUHİ ROOF RESTORAN BAR
Bodrum’da canınız Asya mutfağı çektiğinde, aradığınız tatları Swissôtel Resort Bodrum Beach’in roofundaki Yûhi’de bulabilirsiniz. Burası bir rooftop bar olduğundan gün batımı manzarasının da enfes olduğunu söylemeden geçmemek lazım. Burasının Haziran 2017’ye kadar kapalı olduğunu da belirtelim.
Adres: Turgutreis Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Blv. No:42 Tel: +90 252 311 33 33 

BONUS
BARGİLYA 
Flamingoların, deniz tavşanlarının uğradığı bir lagünün neredeyse içinde yüzen işletme hem dekoru, hem yemekleri, hem de muazzam coğrafyası ile mest ediyor. Huzur bulmak için ötesi yok. Havaalanına giderken yolunuzun üzerinde. Ne yapıp edin, bir akşam yemeğini buraya saklayın ama mutlaka hava kararmadan gelmeniz lazım.
Adres:Boğaziçi, 48670 Milas / Muğla Tel: 0535 768 6426 
Konum
MANDALİNA DOLMASI
Daha önce mandalina sütlacı yemiş miydiniz? Peki, ya mandalina dolması? Açıkçası bu seneki seyahatime kadar ben de bu harika lezzetlerden bihaberdim. Bodrum mandalinasından onlarca farklı lezzet yaratan Fadima Aslanın dünya mutfağına da girmeye hazırlanan mandalina dolmasının tadı damağımda kaldı. Sadece dolma ve sütlaç değil yaprak sarması ve mantısı da enfesti. Eğer Bodrum’daysanız evinize özel sipariş verebiliyorsunuz. Fadima Abla el emeği ürünlerini Instagram hesabından da paylaşıyor.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılan mandalina dolması, tadı ve lezzetiyle Türk ve Dünya mutfağındaki yerini almaya hazırlanıyor.Turgutreis Mahallesi'nde restoran sahibi olan Fadime Aslan'ın yaptığı mandalina dolması, büyük beğeni topladı. Bodrum mandalinasının kabuğundan dolma yapan Aslan, mandalinanın içiyle de ekşili sos yaptı. Mandalina dolmasının ününü duyan yerli ve yabancı turistlerse Aslan'ın ev yemekleri restoranına giderek sıra dışı lezzeti tatma şansı yakaladı. Yaklaşık 2 saat buharda pişen mandalina dolmasının Türkiye'de patenti de alındı. Fadime Aslan, uluslararası patenti almak için de Aslan girişimlerde bulundu. Dünyanın hiçbir yerinde yapılmayan mandalina dolması, biber ve patlıcan dolmasına rakip olacak gibi görünüyor.
Mandalina festivali için böyle bir yemek hazırlanmış, Mandalinanın içindeki meyveyi çıkararak dış kabuğunu özel harcla dolduruyorlar. Dışına ise içinden çıkardığı mandalinadan ekşisini yaparak dolmaya sos yapıyorlar. 25 gün boyunca deneme yapıldıktan sonra mandalina dolmasını bulmuşlar. Mandalina dolmasını yemek için Bodrum'un dört bir yanından buraya gelen var. İlk gördüklerinde mandalinanın da dolması mı olur diyorlar. Yediklerinde ise gerçekten Türk mutfağına yakışır bir tat diyorlar. Mandalinanın içindeki meyvesinden ekşi yapıyorlar. Nar ekşisine ve limon ekşisine rakip olarak görülüyor tutatmı artık bilmem. Mandalinadan sadece dolma değil, baklava, ekşi, likör, lokum gibi 25 çeşit farklı lezzet elde ediyorlar. Bodrum'da bulunan yetkililerin farklı bir lezzet olan mandalina dolmasına sahip çıkmadığını ifade eden Aslan, bütün resmi girişimleri kendisinin yaptığını, bu süreçte sadece Misiad Derneği'nden yardım alarak mucidi olduğu lezzetin Türk ve Dünya mutfağındaki yerini alması için çalışmalara başlanığını söylüyor.

BODRUM DÖNERİ

Döner deyince akla ilk gelene meydan okuyan nefis Bodrum döneri et ve sebzeyi buluşturarak farklı tadı ile damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor.Bodrumda en iyi Bodrum dönerini yiyebileceğiniz mekânlar.

ŞİRİN
Sebzeli döneri ilk kez 1989 yılında deneyerek bu nefis lezzeti bizlerle buluşturan Bodrum Şirin Döner, yaklaşık 30 yıldır kaliteli ortamı ve güler yüzlü hizmeti ile müşterilerini ağırlıyor. Bodrum’da sebzeli döner deyince akla gelen ilk yer olan Bodrum Şirin Döner, bu lezzeti ustalarının ellerinden denemeniz için mükemmel bir alternatif. Mevsim sebzelerinin et ile muhteşem uyumu sizi cezbederken bunu Bodrum dönerinin gerçek adresinde yemek ayrı bir keyif sunuyor.

NOKTA 
Sebzeli döner denildiğinde akla gelen en ünlü yerlerden biri de Bodrum’daki Nokta Sebzeli Döner. Erken gitmenizde fayda var, çünkü yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan mekânda döner erkenden bitebiliyor. Burada ızgara kebap çeşitlerinden güvece kadar zengin bir menüsü bulunuyor.

CELAL USTA
İstanbul’dan sonra Bodrum’da açtığı şubesiyle müşterilerini lezzetli dönerle buluşturan Dönerci Celal Usta, sebzeli Bodrum döneri ile ün salmış durumda. Bodrum Çarşı’ya yolunuz düştüğünde şirin mekâna uğrayarak kendinize döner ziyafeti çekebilirsiniz.

BODRUM GÜMBET KARDEŞLER 
Bodrum Gümbet’te lezzetli sebze döner yiyebileceğiniz Kardeşler Döner’de, kurulduğu günden bu yana aynı kalite ve lezzet ile misafirlerine hizmet veriyor. Müdavimlerinin sıklıkla tercih ettiği Bodrum döneri nefis lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Gümbet’e yolunuz düşerse uğrayın deriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder