31 Ocak 2022 Pazartesi

TOLEDO

“Hayat ya cesur bir maceradır ya da hiçbir şey”

İspanya‘nın ortasında güzel bir konumda bulunan Toledo, daha çok UNESCO Dünya Mirası listesinde olan tarihi merkezi ile ön plana çıkan bir şehir olsa da, Toledo bundan çok daha fazlasıdır. Bu eski şehir bölgesi, Yahudi, İslam ve Hristiyan kültürlerinin harmanlanmasıdır. Ve burada bulunan tarihi binalarda bu etkilerin nasıl bir araya getirildiğini çok rahat bir şekilde görebiliyorsunuz. Labirent sokakları, tarihi kiliseleri, köprüleri, müzeleri ve birbirinden güzel yemekleri ile ünlü restoranlarıyla, Toledo gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz birçok yer var.

  • Toledo (Latince: Toletum, Arapça: Tuleytula), İspanya'nın ortasında Kastilya-La Mancha bölgesinin (Comunidad autónoma) merkezi şehir. Madrid'in 80 km güneyinde, üç yanı Tajo Nehriyle çevrili engebeli bir burnun üzerinde yer alır. 2005 nüfusu 75,578'dir. Şehrin Romalılar zamanındaki adı Toletum'dur. Milattan sonraki sekizinci asırdaki Müslüman Arap fethinden sonra şehrin adı Araplarca ve diğer Müslüman milletler tarafından Tuleytula olarak tanındı.
  • Toledo bugün önemli bir turizm alanına sahiptir. Dış ülkelerden buraya yoğun bir turizm akımı vardır. Toledo'nun tarihi bölümünün de dahil olduğu 40 İspanya eseri UNESCO Dünya Miras Listesi'ne girmiştir.

ULAŞIM
Atocha Tren İstasyonu
Toledo, genellikle Madrid‘den günübirlik bir gezi ile gidilen şehirlerden. Fakat bu şehir, dolu dolu 1 günü hakkediyor. Bu yüzden de zamanınız ve bütçeniz varsa, bu şehirde mutlaka konaklayın derim. Hazır Madrid'e kadar gitmişken İspanya'nın eski başkenti Toledo'yu da gezelim dedim ve yaklaşık bir günümü buraya ayırdım. Epey keyif aldım diyebilirim. Madrid'le Toledo arası yaklaşık 70 kilometre. Madrid'de Puerta de Atocha istasyonundan hemen hemen her saat tren kalkıyor ve bilet fiyatları kişi başı 12 Euro civarında.
Puerta de Atocha,Toledo'ya ulaştıktan sonra indiğimiz tren istasyonundan gezi otobüsleri kalkıyor. Şehir yokuşlu olduğundan gezi otobüsüyle gezebilirsiniz. Kişi başı 9 Euro’ya bilet. Hop on - Hop off otobüslerden olduğu için istediğiniz durakta inip gezebiliyorsunuz. Her yarım saatte bir yeni otobüs geliyor. Böylece çok zaman kaybetmeden otobüse tekrar binip gezinizi devam ettirebilirsiniz. Hiç inmeden devam ettiğinizde tur, 1 saat sürüyor. Otobüs şehrin dışını da gezdirdiği için Toledo'yu uzaktan fotoğraflama şansınız oluyor. Otobüs turu zaman anlamında da çok faydalı. Zira önemli yerleri hızlıca gezmiş oluyorsunuz.
Şehrin içindeki sokaklar dar olduğundan olsa gerek, otobüs turu genel olarak şehrin dışını kapsıyor. İç kısımlar içinse yürüyüş turları var. City Sightseeing Rotası, Toledo'yu güzel kılan en önemli unsurlardan biri bence şehrin panoramik yapısı. Fotoğraf çekmek için bire bir. Otobüs turunun da en büyük avantajı bu bölgeleri göstermesi. Zira buralara yürümek zor olabilir. Şehrin içinden geçen Tejo Nehri şehri daha da büyüleyici kılıyor. İspanya'da doğup Portekiz'e dökülen nehir, 1038 kilometre uzunluğunda ve bölgedeki en uzun nehir olma özelliği taşıyor. Otobüs turunda göreceğiniz önemli şeylerden biri de St. Martin Köprüsü.

GEZİLECEK YERLER

TOLEDO KATEDRALİ
Primada Katedrali olarak da bilinen bu katedral, şehrin en sembolik yapılarından biridir.
İspanya’daki yüksek gotik mimarisinin en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilen Toledo Katedrali, bir camii üzerine inşa edilmiş. Ayrıntılı gotik ve Mudéjar elementlerinin karışımı ile yapılmış olan bu katedralin inşaati 1226 yılında başlamış olmasına rağmen, 250 yıl boyunca tam olarak tamamlanamamış. Dış mimarisiyle oldukça çekici olsa da, iç dekorasyonu çok daha güzeldir. Özellikle 16. yüzyıldan kalma Ochavo adı verilen oda, kilisenin en güzel yerlerinden biri.

MİRADOR DEL VALLE
Gelelim şehirdeki en iyi manzarayı seyredebileceğiniz yere. Burası, Alcazar ve Toledo Katedrali dahil olmak üzere, muhteşem bir panoramik manzara sunuyor. Toledo’nun en eşsiz manzarasını sunan bu yere, mümkünse gün batımında gidin deriz. Fakat, genel olarak kalabalık olduğundan dolayı da, sabah saatlerinde de güzel manzaralar seyredebileceğinizi unutmayın. Toledo’da yapılacak en güzel şeyler arasında bu ”Viewpoint” adı verilen noktaya gidip, kartpostallık fotoğraf kareleri yakalamaktır. 

ALCAZAR DE TOLEDO
Tarihi 3. yüzyıla kadar giden bu saray, o dönemde Roma İmparatorluğu’nun Sarayı olarak inşa edilmiş.
Ordu Müzesi’ne ev sahipliği yapan bu saray, en güzel Mirador del Valle’den görülüyor olsa da, kaleye mutlaka göz atın. Kalenin kulesinde ayrıca güzel bir manzara seyredebileceğiniz kafe de bulunmaktadır.
550 metrelik bir tepede bulunan bu saray, Toledo’nun en yüksek noktasıdır. Günümüzde burada göreceğiniz kale, 16. yüzyıldan kalma olsa da, bu kalenin orjinali aslen 2000 yıl önce kurulmuş. 4 cephesinin de farklı olduğu bu kale, hem ordu müzesi hem de eşsiz bir şehir manzarasını seyretmek için görülebilecek en güzel yerlerden.

SAN JUAN DE LOS REYES  
Toledo’nun tarihi yerleri arasında büyük öneme sahip olan San Juan de los Reyes Manastırı, 15. yüzyıldan kalma bir dini yapıdır. San Martin Köprüsü’ne yakın bir konumda bulunan bu manastır, Isabelline tarzındaki bahçesiyle ünlüdür. Şehirdeki en sakin yerlerden biri olarak bilinir ve turist trafiğinden kaçmak için en güzel yerlerdendir. San Juan de los Reyes Manastırı, kraliyet türbesi olarak kullanılmak amaçlı İspanya’nın en güçlü kraliçelerinden biri olan Castile Elizabeth’in hükümdarlığı altında inşa edilmiş bir Fransisken kilisesi olarak bilinir. Şehrin en turistik yerlerinden biri olarak kabul edilen bu manastır, İspanya’da çok sık kullanılan Elizabeth-Gotik mimarisinin en güzel örneğidir.

PUERTA DE BİSAGRA
Sadece Toledo’nun değil, İspanya’nın en önemli kapılarından biridir. Bu şehir kapısı, aslen Araplar tarafından inşa edilmiş. Daha sonra 16. yüzyılda yeniden inşa edilerek, günümüze kadar ulaşmış. Bugün, halen kapı üzerinde orjinal parçalardan bazıları görülebilmektedir. Kapının ismi, “alana açılan kapı” anlamına gelen Arapça “Bab-Shagra” dan gelmektedir. Dış kısım, iki güzel yarı dairesel kulenin eşlik ettiği ve şehrin imparatorluk arması tarafından taçlandırılan bir zafer kemerinden oluşuyor. Rönesans tarzında Alonso de Covarrubias tarafından yeniden inşa edilmiş olan bu kapı da Toledo’da görülecek yerler arasındadır. 

PUENTE SAN MARTİN
Tagus nehri üzerinden bulunan Martin Köprüsü, bir ortaçağ eseridir. Toledo’nun en sembolik yapılarından biri olarak bilinir ve şehrin en fotojenik yerlerinden biridir. Ayrıca köprüden eski kentin muhteşem bir manzarası var. Köprü çiftler için romantik bir yer olarak da biliniyor. Eğer akşam saatlerinde bu köprüye gidecek olursanız, en çok göreceğiniz şey turist çiftler olacaktır. Köprünün tam ortasında bir kadın heykeli bulunuyor. Bu heykel, köprüyü inşa eden mimarın karısıymış. Adam yaptığı esere bile karısının heykelini koymuş. Sanırım bu yüzden de bu köprü, Toledo’nun en romantik yeri olarak biliniyor.
Gündüzleri gayet güzel manzaralara ev sahipliği yapan bu köprü, akşamları çok daha güzel oluyormuş. Eğer zamanınız varsa akşam da bu köprüye uğrayın.

SANTA MARİA LA BLANCA SİNAGOGU
Toledo’nun turistik yerleri arasında bir diğer önemli tarihi yer ise, şehirdeki en önemli Sinagoglardan biri olan Santa Maria la Blanca’dır. Bu Sinagog’un tarihi M.S 1180 yılına kadar gidiyor. 15. yüzyılda kiliseye dönüştürülmüş ve son olarak 2013 yılında da Yahudi topluluğuna iade edilmiştir. Bir tür müze olarak hizmet veriyor bu Sinagog. Törenler bu Sinagog’da yapılmıyor. Avrupa’daki en eski sağlam Sinagog binası olarak ün yapmış, Santa Maria la Blanca, arkadların altından geçen güzel geometrik mozaikleri görmek bile gidilebilecek güzel yerlerden.

IGLESİA DE SANTO TOME
Güzel taraklı kemerli zarif Mudéjar tarzı kulesi ile ünlü olan bu kilise de, eskiden bir camiymiş. Kilise içerisinde iki barok sunak, 1300’lere tarihlenen vaftiz yazı tipiyle Gotik ve Mağribi tasarımının göz alıcı bir karışımı var. Bu kiliseyi ziyaret etmenin en önemli amacıysa, El Greco’nun görkemli Rönesans tablosu olan ”Orgaz Kont”u görmektir. Tarihi 1580 yılına kadar giden bu tablo, kilisenin en ünlü eseridir. Kilise hakkında yorum yapmak gerekirse, şehirdeki diğer kiliselere nazaran sönük bir mimariye ve iç dekorasyona sahip. Zaten bu kilisenin önemi de, dünyaca ünlü ve önde gelen İspanyol ressamlardan biri olan El Greco’nun eserinden gelmektedir.

MOSGUE OF CRİSTO DE LA LUZ
Toledo’daki birçok caminin kiliseye veya diğer dini yapılara çevrildiğini gördükten sonra, günümüzde camii olarak kalan Cristo de la Luz’u gördükten sonra, İspanyolların ellemedikleri bir cami de varmış diyebiliyoruz. Toledo bir zamanlar on camiyi barındırıyordu, hepsi Mağribi döneminde inşa edilmişti. Birçoğu kiliselere dönüştürüldü ya da yıkıldı. Cristo de la Luz Camii, inşa edildiği zamanki haliyle aynı kalan tek yapı olması bakımından önemlidir. Bildiğimiz camilerden oldukça farklı bir yapısı olan Cristo de la Luz Camii, oldukça küçük bir yapı. Ancak at nalı kemerleri ve ızgara işi ile oldukça güzel süslenmiş, görülmeye değer bir yapıdır.

İGLESİA DE SAN İLDEFONSO
Toledo’da kilise çok. San Ildefonso Kilisesi de bunlardan bir tanesi. Görkemli yapısıyla turistlerin en çok takdir ettiği kiliselerden biri olarak bilinir ve dış mimarisinin yanında, iç dekorasyonu ile de dikkat çekicidir. Toledo’da manzara seyretmeye doyamadınız mı ? o zaman sizi San Ildefonso’nun kulelerine alalım. Burası, Eski Kenti en iyi fotoğraflayabileceğiniz yerlerden. Kulelerde asansör yok ancak çok da yüksek olmadığından dolayı mutlaka kuleye çıkın. Gördüğünüz manzaraya değecektir.

PUERTA DEL SO
Şehrin kuzey kapısı olarak bilinen Puerta del Sol, 14. yüzyıldan Mudejar tasarıma sahip bir şekilde inşa edilmiş. Sadece Toledo’da değil, İspanya’da en önemli şehir kapılarından biri olarak biliniyor. Geçit, klasik bir Mağribi at nalı kemeridir ve bunun üzerinde daha küçük iç içe taraklı kemerler bulunur. Kapı, adını Visigothic alimi Ildefonso’nun koordinasyonunu gösteren geçit üzerindeki frizden almış. Bir zamanlar müstahkem Toledo’ya tek giriş olan bu kapı üzerinde Hristiyan ve Arap etkilerinin karışımı da dikkatlerden kaçmıyor. Kapıyı eski şehir dışından izleyip birkaç fotoğraf çektikten sonra, Toledo’nun UNESCO listesindeki tarihi mahallesine girmek için bu kemerden geçin. Bölge, çok katmanlı bir geçmişe ait kalıntılarla doludur; bir Roma belediyesi, Visigothic Krallığı’n başkenti, Cordoba Mağribi Emirliği’nin bir kısmı, Hristiyan İspanyol krallıklarının başkentini görebilirsiniz.

SYNAGOGUE OF EL TRANSİTO
İspanya’nın en önemli Yahudi binalarından biri olan El Transito, Samuel Levi tarafından 1350 yılında inşa edilmiş. Bu bina da, Mudejar mimarisi ile yapılmış ve Arapça ve İbranice’de hat sanatı, geometrik fayans ve çok süslü sıva duvarları binanın en dikkat çeken yerleri arasındadır. El Transito Sinagogu’nun içerisinde bulunan ”Sefarad Müzesi” M.Ö 5. yüzyıldan 1400’lü yıllara kadar uzanan İspanyol Yahudi tarihini anlatıyor. 
ZOCODOVER MEYDANI
Toledo halkı için bir buluşma yeri olarak da bilinen bu meydan, şehrin kalbinin attığı yerlerden biridir. Burası, birbirinden güzel restoranları, kafeleri ve tarihi binaları ile şehrin en canlı yeridir. Ayrıca bu meydandan şehirdeki turistik yerlerin büyük bir bölümüne de çok kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Bu meydan, Mağribi dönemlerinde katırların, midillilerin, kısrakların ve aygırların ticareti yapılan büyük bir at pazarıymış. Günümüzde ise, birçok konsere, kostüm yarışmalarına ve danslara ev sahipliği yapıyor.
SAN SERVANDO KALESİ
Puente de Alcántara adı verilen köprüye çok da uzak olmayan, az bilinen bir yer olan San Servando Kalesi de Toledo’da gezilecek yerler arasında sayılır. Burası, Şövalyeler Tapınakçıları tarafından güçlendirilmiş ve işgal edilmiş bir ortaçağ manastırı olarak da kullanılmış. 1874 yılında ulusal bir anıt olarak seçilmiş olan bu kale, 7. yüzyılda Visigothic manastırı olarak kurulmuş, 8. yüzyılın başlarında ise Emeviler tarafından Toledo fethedilmiş ve manastır da bir Arap Kalesi’ne dönüştürülmüş. Oldukça ilginç bir tarihi olan bu kaleyi gezilecek yerler listenize ekleyin deriz.

MUSEO DEL GRECO

İspanyol Altın Çağ sanatçısı tarafından geniş bir resim koleksiyonuna sahiptir. 1911’de açılan müze, Toledo’nun Yahudi Mahallesi’nde yer almaktadır. İki binadan oluşur: avlulu 16. yüzyıldan kalma bir ev ve 20. yüzyılın başlarından kalma bir uzatma. El Greco’nun sayısız eserinin yanı sıra, 17. yüzyıldan kalma diğer İspanyol ressamların tuvalleri, aynı dönemdeki mobilyalar ve Talave16.Toledo Botanik Bahçesi
Toledo Botanik Bahçesi, Doğanın güzelliğini paylaşma, keşfetme ve keyfini çıkarma imkanı sunan, bir bitki müzesi olarak da bilinen Botanik Bahçesi de, Toledo’da görülmesi gereken yerler arasında. Bu bahçe, 60 dönümden fazla bir teşhir bahçesine ve bitki koleksiyonlarına sahiptir. Her yaştan turistin favori yerlerinden biri olarak kabul edilen Toledo Botanik Bahçesi’nde yaz konserlerinin yanında, çocuklar için eğitsel, uygulamalı bitki keşifleri ve yaşam etkinlikleri uygulaması da bulunuyor. Yani, 7’den 70’e herkese seslenen bir bahçe.

SANTA CRUZ MÜZESİ
Toledo’nun gezilecek yerleri arasında olan Santa Cruz Müzesi, ünlü ressam El Graco’nun ”La Anunciación de la Virgen” ve Berruguete tarafından yapılan bir heykel olan “Retablo de la Visitación” bu müzenin öne çıkan eserleridir. Zaten bu müzeyi ziyaret eden turistlerin büyük bir bölümü de bu iki eseri görmek için bu müzeye gitmektedir.
TOLEDO ÇEVRESİ
  • Şüphesiz Toledo’ya en yakın İspanya’nın alışveriş şehri Madrid’tir. Madrid, Toledo’ya tren ile ortalama 1 saat uzaklıkta bulunmaktadır. Tabi, otobüsle de Madrid’e gidebilirsiniz. Bunun yanında, Toledo’ya en uzak olan şehirlerden biri de Barselona‘dır.
  • Malaga ve Sevilla‘da Toledo’ya ortalama 3.5 saat uzaklıkta bulunuyor.
  • Tabi Toledo’ya biraz daha yakın gezilecek yerler de vardır. Şehre 30 km uzaklıkta olan Orgaz, Toledo’dan sonra ziyaret edebileceğiniz en güzel yerlerden. Kırsal kesimde derin keşfedilmemiş bir kasaba olan Orgaz, güzel bir Plaza Mayor Meydanı, muhteşem bir 18. yüzyıl katedrali, antik kent kapıları, 14. yüzyılda inşa edilmiş bir ortaçağ kalesi ve birkaç küçük kilise dahil olmak üzere tarihi bir İspanyol kasabasından bekleyebileceğiniz bütün anıtlara sahiptir.
OTEL
Alcazar Kalesi Yakınları ; Bu bölge şehirdeki en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Çünkü, şehirdeki turistik yerler bu kale yakınlarında toplanıyor ve burada olmayan gezilecek noktalar da bu bölgeye oldukça yakın bir konumda bulunuyor. Bunun yanında, otel konusunda en fazla seçeneğinizin olacağı bölge de, Alcazar Çevresi’dir. Lüks ve şık bir oteli bulabileceğiniz gibi bütçeli bir oteli de burada bulabiliyorsunuz. 

Toledo Katedrali Çevresi ; Burası da, şehrin merkezi olarak bilinen yerlerdendir. Turistik yerlerin büyük bir bölümüne de yürüme mesafesindedir. Alcazar yakınları ile Toledo Katedrali çevresinin arasındaki tek fark, Alcazar çevresinin birazcık daha uygun konaklama birimlerine ev sahipliği yapıyor olmasıdır. 


Yukarıdaki iki bölgenin dışında konaklama için tercih edebileceğiniz 1 - 2 bölge daha bulunmaktadır. Fakat, bu şehirde 1 gece konaklamayı planlıyorsanız, bu iki bölgenin dışına çıkmayın deriz. Zaten şehirdeki turistik yerler ve şehir merkezi bu iki bölgeye de oldukça yakın.

YEMEK

Toledo, mimarisi ile en iyi bilinen ancak aynı zamanda bazı inanılmaz restoranlara ev sahipliği yapıyor olabilir. Yüzlerce yıldır yan yana yaşayan Yahudiler, Müslümanlar ve Hıristiyanlar sayesinde Toledo'ya sıklıkla “üç kültürün şehri” denildiği için yöresel mutfak, lezzetlerin eridiği bir potadır. Buradaki yemeklerde bulunan çeşitlilik ve zenginlik, yemeklerin keşfedilmesi için heyecan verici bir yer olmasını sağlıyor.

NE SATIN ALINIR
Çelik ve çelik ürünleriyle ünlü bir yer. Ziyaretçiler için, çelik olduğu söylenen, minik ürünler revaçta, özellikle minik kılıçlar var. Bunun yanında, buzdolabı süsleri olabiliyor.Tur organizasyonu ile giderseniz: şehir içinde alışveriş yapmamanız ve gezi sonunda, bir çelik imalathanesine götürüleceğiniz söyleniyor. Bu çelik imalathanesi ilginç bir yer. İçeride, reyonlar var. Söylenenlere göre, ustaların ve öğrencilerin yaptıkları eserler, ayrı reyonlarda sergileniyor. Elbette, ustaların yaptığı söylenen eserler, daha pahalı. Veya şöyle söylemekte yarar var, sunulan objeler çok pahalı. Her ne kadar, organizasyon sorumluları, belli yüzdelerle indirim yapılacağını söylemelerine rağmen, klasik organizasyon durumu, yani turu getir, indirim yapalım, ama önce bindirim, sonra indirim misali.
Alışveriş yapmayı düşünenler, Toledo şehir içindeki ara sokaklardaki küçük dükkanları tercih etmelidirler, onlar da beğendiğiniz bir obje konusunda, indirime hazırlar. Evet, Toledo şehrinden küçük metal hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Ayrıca badem ezmesi de olabilir.

MÜKEMMEL BİR SİTE ÖNERİSİ TIKLA VE GÖR

       HIZLI NOTLARIM

  • İspanya'nın Madrid şehrini ziyaret etmeyi planlıyorsanız , bazı ek kültürel simge yapılar ve rehberli turlar almak için yakındaki turistik yoğun Toledo şehrine bir gezi yapmayı düşünebilirsiniz .
  • Toplu tren veya otobüsün yanı sıra kiralık araba ve hatta taksi ile erişilebilen Toledo, ziyaretçilerine şu anda İspanya'nın bu eyaletinin başkenti olan ülkeyi kuran eski uygarlıklara benzersiz bir bakış sunuyor. Şehrin her yerine yayılmış Arap, Hıristiyan ve Yahudi anıtlarıyla tanınan bu, İspanya kültürü ve tarihi ile ilgilenenler için mükemmel bir ek turist durağıdır.
Toledo'ya Otobüs, Tren ve Araba ile Ulaşım
  • Toledo'dan Madrid'e giden hızlı tren yaklaşık 30 dakika sürer ve yaklaşık 10 avroya mal olur, bu nedenle Atocha tren istasyonunun yakınında kalıyorsanız, turistik şehre ulaşmanın en iyi yolu budur. Ancak artık sizi otelinizden alıp doğrudan Toledo'ya götürecek bir otobüs servisi var. Oteliniz Atocha tren istasyonunun hemen yanında değilse, bu, Toledo'ya ulaşmanın en kolay, en ucuz ve muhtemelen en hızlı yoludur .
  • Madrid'den Toledo'ya giden hızlı tren, Madrid'in ana tren istasyonu olan Atocha'dan kalkıyor. Sabah veya yarım saatte bir, akşam ise her saat başı hareket eden trenler, yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor.
  • Tren saatleri değişebilir, bu nedenle o gün için yola çıkmadan önce Rail Europe'daki en son tren saatlerini kontrol edin . Tren istasyonuna yakın kalıyorsanız bu iyi bir seçenektir. Ancak, şehirdeki gününüze genellikle büyük değer kattıkları için aşağıdaki rehberli turlara göz atmayı unutmayın. Tren istasyonunun adresi Paseo de la Rosa, s/n, 45006 Toledo'dur.
  • Trenden daha ucuz olan otobüs, tek yön yaklaşık 5 avro tutuyor ve Madrid ile Toledo arasında bir buçuk saat sürüyor. Otobüsler her yarım saatte bir kalkar ve Plaza Eliptica'dan Madrid'in güneyine doğru hareket eder. Buraya yakın bir oteliniz olması pek olası değil, bu yüzden bu Toledo'ya gitmenin uygunsuz ama ucuz bir yolu.
  • Otogarın adresi: Avenida de Castilla La Mancha s/n, 45003 Toledo (Castile-La Mancha). Belki de Toledo'ya ulaşmanın en iyi yolu, yolcuları otellerinden yalnızca bir sabah kalkış saatiyle alan turist otobüsüdür . Her iki otobüs servisi de trenden daha ucuzdur. Otobüse mi yoksa trene mi bineceğiniz, tren istasyonuna mı yoksa otel araçlarından birine mi yakın olduğunuza bağlı olmalıdır.
  • Ek olarak, gezginler Madrid'den Toledo'ya gitmek için R-5 ve AP-41'e kadar bir arabaya binebilirler. 89 kilometrelik yolculuk bir saat sürüyor, ancak İspanya'daki AP yolları paralı yollardır, bu nedenle oraya gitmek sadece benzinden daha pahalı olabilir. Araba kiralama fiyatlarını karşılaştırarak, benzin fiyatlarını ölçerek ve Madrid ile Toledo arasında gitmek için ödemeniz gereken otoyol geçişlerinin sayısını değerlendirerek bu seçeneğin bütçeniz için doğru olup olmadığını daha iyi planlayabilirsiniz.
Toledo'da Günübirlik Gezide Ne Yapılır
  • Otobüs veya tren istasyonuna geldiğinizde surlara kadar kısa bir yürüyüş yapacaksınız. Şehre Puerta Nueva de Bisagra'dan girdiğinizde, Toledo'da geçireceğiniz gün için ana referans noktanız Bisagra'ya çok da uzak olmayan Plaza Zocodover olacaktır. Ancak, dolambaçlı sokakların karmaşası göz önüne alındığında, bir harita almanız veya kaybolursanız yerel bir kişiye sormanız önerilir!
  • Bütçe Toledo Rehberli Turu veya Lüks Toledo ve Şarap Rehberli Turu düşünebilirsiniz , ancak şehirde kendi başınıza yapacak çok şey var. Plaza'ya girdikten sonra, sol tarafta Don Kişot'un yazarı Miguel de Cervantes'in heykelinin bulunduğu bir kemer göreceksiniz. Cervantes en ünlü kitabının bir bölümünü bu heykelin çevresinde yazmıştır.
  • Zocodover'ın güneyinde Alcázar bulunur. Buradan sola dönün ve bir zamanlar İspanya'nın en önemlilerinden biri olan katedrale yaklaşacaksınız. Etrafında yürüyün ve eski Yahudi mahallesine gitmek için sola sapın. Ayrıca yakındaki Iglesia de Santo Tomé.
  • Şehir dışına çıkarken, şehre girdiğiniz Bisagra'dan çok da uzak olmayan Mezquita del Cristo de la Luz'da mola vermeyi unutmayın. Ayrıca , Toledo'da gerçekten maceraya atılmak ve keşfetmek için yeterli zamanınız varsa , rehberli bir yürüyüş turuna katılabilir veya hatta şehirde balon turuna çıkabilirsiniz.
  • Toledo'da daha da fazla zamanınız varsa, 13. yüzyıldan kalma yüksek gotik The Cathedral'e göz atmayı düşünün; Şehir Surları ve Kapıları (özellikle Bisagra kapısı); Alcazar Taş Kalesi; Yahudi Sinagoga del Tránsito ve Sefarad Müzesi; Cristo de la Luz Camii; İspanyol ressam El Greco'nun "El Entierro del Conde de Orgaz"ına ev sahipliği yapan Iglesia de Santo Tomé; ve yerel peyzajın muhteşem manzarasını sunan Mirador del Valle.
  • Toledo'yu yakınlardaki diğer sitelerle birlikte de görebilirsiniz. Toledo , El Escorial ve Fallen Tour Vadisi şiddetle tavsiye edilir, ancak bölgenin tarihine ve kültürüne daha yakından bakmak için Toledo ve Aranjuez Kraliyet Sarayı Turunu da düşünebilirsiniz .
Rehberli Toledo Turları
  • Muhtemelen Madrid'den en popüler rehberli turlar Toledo'ya yapılan turlardır (ancak Segovia tercih edilir). Şehirde tek bir günden en iyi şekilde yararlanmanın en iyi yolu budur ve bütçenize ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak sunulan birçok farklı tur vardır.
  • Toledo'da sadece bir gün planlıyorsanız, rehberli bir tur, bundan en iyi şekilde yararlanmanızı sağlamak için iyi bir yol olabilir. Madrid'den bu Rehberli Toledo Turu gibi turlar genellikle beklediğinizden daha ucuzdur.
  • Ayrıca küçük bir grupla Toledo'yu keşfedebilir, bir şarap imalathanesini ziyaret edebilir ve yerel şarap üretimi hakkında bilgi edinebilir ve Cervantes'in Toledo, Şarap ve Yel Değirmenleri Turu'ndaki Don Kişot'unda yer alan ünlü La Mancha yel değirmenlerini görebilirsiniz .
Toledo'da Kalmak ve Daha Uzun Bir Seyahat Programı
  • Toledo'ya gelen çoğu ziyaretçinin yalnızca günübirlik ziyaret etmesi, buranın kalmak için harika bir yer olmadığı anlamına gelmez. Acele etmeden zaman ayırmanıza ve istediğiniz her şeyi görmenize izin vermenin yanı sıra, Toledo'da konaklama ve günübirlik bir geziye çıkmak, bölgeyi deneyimlemek için harika bir yoldur.
  • Bu günübirlik gezilerin en iyisi, Don Kişot romanının meşhur ettiğine benzer şekilde Consuegra'nın yel değirmenlerini görme yolculuğudur. Toledo'dan her saat başı kalkan ve bu küçük La Mancha köylerinde yolculuğu tamamlamak için yaklaşık 90 dakika süren düzenli otobüsler var.
  • Cuenca, Aranjuez ve bazen de Granada'ya giden otobüsler de vardır. Ancak, otobüs operatörlerine danışın çünkü hepsi, özellikle de Granada güzergahı yıl boyunca çalışmayacaktır.
  • Toledo'dan Aranjuez'e —Bu, doğrudan Madrid'e (veya Madrid'den doğrudan Toledo'ya) geri dönmek için harika bir alternatif. Bu tren , Aisa (ALSA değil) tarafından yürütülen servisle günde üç kez kalkmaktadır .
  • Toledo'dan Consuegra'ya —Samar tarafından işletilen günde birkaç tren.
  • Toledo'dan Cuenca'ya - T , genellikle akşamları kalkan ve Aisa tarafından işletilen günde yalnızca bir tren.
  • Toledo'dan Granada'ya —Bu tren haftada bir kez her yöne hareket eder ve ALSA tarafından işletilir .
  • Ayrıca bir araba veya scooter kiralayarak ve bunun yerine kendi rehberliğinizde Madrid, Toledo ve Segovia turu yaparak kendi ulaşım şeklinizle seyahat edebilirsiniz; bu, seyahat planınızda çok daha fazla esneklik ve zamanlamada daha fazla hataya yer sağlar.
  • Ne yazık ki, Toledo'dan İspanya'nın güneyine toplu taşıma sınırlıdır ve başka yerlere seyahat etmek için genellikle Madrid'e geri dönmeniz gerekir. Ancak, kendi arabanız varsa, Toledo'dan güneye Cordoba'ya gitmek kolaydır, belki de yel değirmenlerini görmek için yolda Consuegra'ya uğrarsınız. Alternatif olarak, Madrid veya Barselona'dan rehberli bir güney İspanya turuna katılabilirsiniz.
M.S. (PRENSES)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder