15 Mart 2022 Salı

KAŞ ( Habesos, Antiphellos, )

“Para harcayarak sizi zengin yapacak tek şey seyahat etmektir.”

Kaş’taki gezilecek yerler tarihe merak duymayanları bile büyüleyecek bir atmosfere sahip. Bir kere Indiana Jones gibi denizde lahitlerin içinde yüzüyorsunuz, Batık antik kent Simena’nın üzerinde kanoyla gezinebiliyorsunuz. Uzun Çarşı’da kral mezarından geçiyorsunuz. Kaş bir geleni bir daha bırakmıyor maalesef. Gelenlerle başka bir bağ, başka bir ilişki kuruyor. Gelen öyle bağlanıyor ki, koskoca İstanbulluları memleketinden söküp, temelli yanına alıyor. Bakir doğası, yerlisinin eğitimli ve kibar insanlar oluşu, sokaklarda adaçayı satan köylüler. Bir tatile dışında çok fazla etkinlik ve gidecek yer barındırması ve bunlara rağmen hala ne magazinleşmiş, ne de sanayileşmiş olması.
Kaş’a gelir gelmez merkezdeki Kral Lahitti ve mezarlar dikkatinizi çekecek. Bunlar Kaş’a ait olan tarihsel zenginliğin sadece ufacık bir bölümü. Yılın neredeyse tamamında güneş alan Kaş, tarihte “Güneş Ülkesi” olarak anılan Likyalılara da başkentlik yapmış. Kaş’taki bir çok antik yapı ve antik kent UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi’ne alınmış durumda. Antiphellos, Patara, Xanthos, Phellos, Isında, Pirha, Nisa, Apollonia, Kekova bunlardan sadece bir kaçı.
Zaman içinde bir çok isim verilmiş Kaş’a; Habesos, Antiphellos, Andifli bunlardan sadece birkaçı. Rivayete göre Kaş bugün ki adını bölge sahillerinin şeklinden alıyor. Hilal şeklindeki sahillerin hemen ortasında göz şeklinde Meis Adası (Kastellórizo) sebebiyle Kaş ismini yakıştırmışlar.

GEZİLESİ YERLER

  1. 1. Antiphellos Antik Tiyatrosu
  2. 2. Uzun Çarşı ve Kral Mezarı
  3. 3. Patara Antik Kenti
  4. 4. Xanthos Antik Kenti
  5. 5. Demre
  6. 6. Likya Uygarlıkları Müzesi
  7. 7.  Batıkşehir ve Kekova
  8. 8.  Simena-Kaleköy
  9. 9.  Uçağız
  10. 10. Saklıkent Kanyonu
  11. 11. Kalkan
ANTİPHELLOS ANTİK TİYATROSU
 Antiphellos’tan günümüze kadar ulaşabilen pek bir yapı yok. Antiphellos Antik Tiyatrosu dışında. Tiyatroya girdiğinizde sizi çevrenizden soyutlayan bir atmosferi var. En üst oturma alanına çıktığınızda ise Kaş ve Meis Adası manzarasında güneşi batırmak ayrı bir keyif. Zaten günbatımına doğru birasını kapan buraya geliyor. 
Konum için tıklayın. Haritada 1numara.

UZUN ÇARŞI ve KRAL MEZARI
Bodrum çarşıdan daha nezih, Alaçatı’dan bir tık daha salaş bir çarşı olarak düşünebileceğiniz, Kaş merkezin takıcılar, el yapımı ürünler satan tasarım ve hediyelik eşya dükkanları, butikler ve küçük kafelerle dolu, Arnavut kaldırımlı ve tarihi cumbalı ahşap evlerle dolu görülmeye değer sokakları. Uzun Çarşı'da yürüyorsunuz; renk cümbüşlü dükkanlar, el işçiliği takılar, türlü türlü hediyelik eşyalar, restoranlar, kafeler derken karşınıza heybetli Kral Mezarı olarak bilinen Lahit çıkıyor. Gerçekten de bir krala layık olabilecek bu yer Kaş’ın başlangıç noktası desek yalan olmaz. M.Ö 4. yüzyıla ait bu eser tek bir bloktan oluşmakta. Bloğun altında 8 satırlık bir kitabe, bir erkek, asa ve hüzünlü görünen bir kadın motifi, batı kısmında bir başka kadın figürü ve üst kısmında iki adet aslan figürü bulunuyor.
Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

PATARA ANTİK KENTİ
Kaş’a yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Patara’nın plajı kadar antik kenti de ünlü aslında. Likya Birliği’nin de başkentliğini yapan Patara’da aynı zamanda birlik toplantıları da su an kalıntılarını görebileceğimiz meclis binasında düzenlenmekteymiş. Likya Birliği içerisinde üç oy hakkına sahip altı şehirden biri olan Patara her dönem önemli bir merkez olarak varlığını sürdürmüş. 
Müze kart geçerli. Haftanın her günü 15 Nisan 2 Ekim arası 08.00 – 19.00 saatleri, 3 Ekim 14 Nisan arası 08.00 – 17.00 saatleri arasında açık.
  Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

XANTHOS ANTİK KENTİ
Kaş’tan yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan gidişi zahmetli bu antik kentte gittiğinize değecek kadar tarihi eser mevcut. UNESCO dünya mirasları listesinde bulunan bu antik şehir defalarca yıkılmış yanmış ve tekrar inşa edilmiş. Bölgedeki en çok eserin bulunduğu yerin burasının olduğunu söyledik öyle ki kazılar hala devam ediyor burada söylenene göre gördüğümüz eserler şehrin 4’de 1’i bile değilmiş. Yine burada anlatılan ve eserlerin yüzeylerine yazılmış acıklı bir hikaye var. Pers işgali sırasında teslim olmayarak savaşan Xanthoslular yenileceklerini anlayınca tüm aileleri ile birlikte saraya girip kendilerini yakıyorlar. Bu arada buradaki bir çok eserin İngiltere’ye kaçırılmış olduğunu ve oradaki müzelerde sergilendiğini de üzülerek not edelim. 
Müze kart geçerli. Haftanın her günü 15 Nisan 2 Ekim arası 08.30 – 18.30 saatleri, 3 Ekim 14 Nisan arası 08.30 – 17.00 saatleri arasında açık. 
Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

UYUYAN DEV
Her bir detayı ayrı bir güzellik olan Kaş’taki en büyük efsanelerden biri de Uyuyan Dev’dir. Kaş’ı çevreleyen dağın uyuyan bir dev siluetini andırması bu ismi vermiş ona. Ancak adında aşk geçen bir yerin efsanesinde de aşk olacak elbet. Efsaneye göre Olimpos tanrılarından biri balıkçılık yapan Prometeus’a kızar ve sevgilisi ile onları ayırır. Sevgilisini karşı adaya Meis’e hapseder. Balıkçı pes etmez ve kayığıyla gidip sevgilisini kurtarır. Buna çok sinirlenen zalim tanrı aşıkları biri Meis’te biri Kaş’ta olmak üzere dağa çevirir. O zamandan beri sevgililerin bakıştıkları ve kavuşacakları günü bekledikleri söylenir. Uyuyan deve çıkıp muhteşem manzarada günü batırmalısınız.

DEMRE
Myra Antik Kenti’ne, St.Nicholaus (Noel Baba) Kilisesi’ne ve mavi yengeçlere ev sahipliği yapan Demre, Kaş’a 40 dakikalık mesafede. Hrıstiyan dünyasının hac yolunda önemli bir yere sahip olan St.Nicholaus Kilisesi’nde her yıl 6 Aralık’ta Noel Baba etkinlikleri yapılmakta. 
Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

LİKYA UYGARLIK MÜZESİ
Demre’ye yolunuz düşerse mutlaka uğrayın diyeceğimiz bir müze Likya Uygarlıkları Müzesi. Agorası, sarnıcı, hamamları, kiliseleri, sinagogları restore edilerek 2015’te kapılarını açan Andriake Ören yeri'nde bulunan müze, M.S. 2. yy. ’da yapılmış granarium yani tahıl ambarının müzeye dönüştürülmesi ile oluşturulmuş. İçinde Likya kentlerine ait eserler bulunuyor. M.S. 7. yy’a kadar bir liman kenti olarak işlevselliğini koruyan antik kent Andriake’nin bugün kullanılmayan rıhtımında bir de antik dönem ticaret gemisi canlandırması var. Gemide amphoralarla zeytin yağı, şarap gibi sıvı malzemelerin o dönemde nasıl taşındığını gösteren bir kurgu yapılmış. 
Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

KEKOVA
Batık Şehir, Kaleköy’ün tam karşısında kalan Kekova Adası’nın çevresinde, 2. yüzyılda yaşanan depremlerle yok olan Dolkisthe Antik Kenti’nden kalma kalıntılarla dolu alan. Tekne ve yatların demir attığı, meşhur tersane koyu da bu adanın ucunda kalıyor. Bizans Devri’ne ait bir kilisenin apsisi, denize inen merdicenler, dükkan ve evlerin planları görülebiliyor. 
Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

KALEKÖY
Likya dönemindeki antik adı Simena olan bu bölgenin büyük bölümü dalışa kapalı olduğundan, Kaleköy’den kanoya atlayıp hemen karşısındaki batık şehrin hazinelerini kano ile keşfetmek burada yapılacak açık ara en güzel şey. Sonrasında, köyün limanı etrafında, karada ve denizden irili ufaklı çıkan Likya döneminde ait mezar anıtlarını göreceksiniz. Üstelik işin güzel tarafı burada denize de girebiliyorsunuz. Üstüne de Kaleköy’ün yamaca dizilmiş restoranlarında bir yemek yiyeblirsiniz. En tepede, denize karşı harika bir manzarası ve küçük bir amfi tiyatrosu olan kale de ideal günü batırma noktası. 
Konum için tıklayın. Haritada 8 numara.

ÜÇAĞIZ
Kekova ve Kaleköy’e, günübirlik tur teknelerinin veya Antalya Kaş arası tur yapan teknelerin kalktığı bir yat limanının ve minik pansiyonların olduğu, salaş ama keyifli rakı balık restoranlarını ve taze yanık dondurmanın en hasını bulabileceğiniz minik bir kasaba. 
Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

SAKLIKENT KANYONU
Bir deprem sonucunda oluştuğu rivayet edilen kanyonun yaklaşık 14 kilometre uzunluğu ve eşsiz bir güzelliği var. Bu eşsiz güzellik aynı zamanda Muğla ve Antalya sınırını cizmekte. Burada anlatılana göre yıllar önce bir çoban bulmuş kanyonu. Daha sonrasında devletten kiralamayı başarmış. İçeride bir çok işletme var. İşletme dediğimiz evinin önünde gözleme yapan teyzeler ve yürüyüş ayakkabısı satan amcalar. Kanyon ise tam bir macera. Bir kere kesinlikle yanınıza bir yürüyüş ayakkabısı alın, terlikle yapılabilecek bir yürüyüş değil bu. Buz gibi suyun içine girip etrafınızdaki eşsiz şelaleleri ve yer şekillerini görmek kesinlikle Kaş’ta yapılacak en güzel şeylerin başında geliyor. Hele Kaş’ın o ölümcül yaz sıcaklarında!
Biz Kaş’taki bir turla geldik. Uğradığımız yerlerden birisi de buydu. Arzu ederseniz bu turlara katılıp burada 1 – 2 saat vakit geçirebiliyorsunuz. Ya da ben daha çok vakit geçirmek istiyorum diyorsanız özel aracınızla gelebilirsiniz. Etrafta özel otoparklar mevcut.
  Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

KALKAN
Buraya gelip de Kalkan’a gitmemek olur mu? Kalkan, Kaş’ a yaklaşık 25 kilometre mesafede, Yunanlı denizciler tarafından 200 yıl önce kurulmuş ve Likya Uygarlığı’nın izlerini taşıyan bir belde. Kaputaş Plajı ve Patara Plajı, Kalkan sınırları içerisinde bulunan, dünyaca ünlü plajlardan iki tanesi. Buranın diğer bir özelliği de nüfus çoğunluğunun İngilizlerden oluşması. Evet yanlış duymadınız. Kalkan’da villa sahibi olan İngilizler nüfusun neredeyse %80’ini oluşturmakta. Burası Kaş’a göre daha sakin. Ve biraz daha İngilizlere göre şekillenmiş. Kaş’taki salaş butik pansiyon kültürü yok burada. Lüks küçük oteller ve villa turizmi yaygın.
  Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

KAŞ PLANI
Kaş’a uçakla gelecekseniz, en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı. Kaş buradan arabayla 2 saat 15 dakika sürüyor. Eğer Antalya üzerinden gelmek isterseniz de yol 3 buçuk saat. Uçak biletinizi almadan önce mutlaka farklı havayolu firmalarının bilet fiyatlarını karşılaştırın deriz.

 Haziran’dan Eylül’a kadar yüksek sezon. Kaş bu dönemde bile güzel çünkü küçük bir yer olduğu için Bodrum gibi aşırı trafik ya da fırınlarda ekmek bitmesi gibi durumlarla karşılaşmıyorsunuz. Ama tabi Mayıs, Eylül ve Ekim Kaş aşıklarının öncelikli tercihleri. 29 Ekim kutlamaları sonrası ise birçok işletme kapatıyor.
Araba Kiralamak Gerekir mi? Sadece merkezde kalacaksanız araç kiralamanıza gerek yok ama Kaş çevresinde Kaleköy, Kekova, Kalkan gibi gezilecek çok yer var ve hiçbiri yakın mesafede değil. Ayrıca Patara ve Kaputaş Plajı gibi ikonik noktalar da Kaş merkeze yarım saat sürüş mesafesinde kalıyor. Merkez dışında toplu taşıma ağı da çok gelişmiş değil. O nedenle kendi aracınızla gelmediyseniz, araç kiralamanızı öneririz.
  • Dalaman Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN.
  • Antalya   Havalimanı’na uygun fiyatlı UÇAK BİLETİ bulmak için TIKLAYIN
  • Kaş’taki tüm OTELLER için TIKLAYIN
  • Dalaman Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN
  • Antalya   Havalimanı’ndan uygun fiyatlı ARAÇ KİRALAMAK için TIKLAYIN.

Kaş’ta Otel, Tatil Evi veya Villa Seçerken Dikkat! Kaş’ta konaklama noktaları farklı bölgelerde. Her bölgenin kendine göre avantaj ve dezavantajları var. Kaş ve Kalkan kiralık villaların çok ve çeşitli olduğu bir bölge. Müthiş manzaralı ve sonsuzluk havuzlu çok hoş villalar var. Eğer arkadaş grubu iseniz veya aile ile geliyorsanız Villa veya ev tutmak hem daha maliyetsiz, hem de daha keyifli olabilir. Çiftler için de ev alternatifleri mevcut. Aynı zamanda güzel butik oteller ve balayı otelleri de var.

  • 1. Andifli Mahallesi (Kaş Merkez): Kaş merkezin haraketli gecelerine yakın olmak isteyenlerin tercih etmek isteyebileceği küçük işletmelerin olduğu bölge. Toplu taşıma imkanı da var.
  • 2. Çukur bağ Yarımadası: Kaş’ın yarımada tarafı. Buradaki otellerin avantajı genellikle daha geniş, daha izole, kendine özel plajlarına sahip olmaları. Kiralık villalar da var. Merkeze yakın olsa da arabalı olmak iyi olur. Arabayla merkeze 10 dakika.
  • 3. Çukur bağ Köyü: Kaş’ın sırtlarında. Arabayla 15 dakika sürüyor. Doğanın içinde tatlı ev alternatifleri var.
  • 4. Kalkan: Kaş’ın, lüks butik otellerin ve kiralık villaların, evlerin kümelendiği, ağırlıklı olarak İngilizler’in tercih ettiği yerlerin olduğu sakin beldesi. Araçla yarım saat sürüyor.
  • 5. İslamlar: Kalkan’ın sırtlarında güzel manzaralı, çok hoş villa alternatiflerinin olduğu bölge. Kalkan merkeze araçla 10 dakika
YAPMADAN DÖNME 

Kekova'da Batık Simena Antik Kent'inde Kano Yapın
Dünyanın en güzel, en özel coğrafyasında yaşadığımızdan şüpheniz varsa burayı görmeniz lazım.
Büyük bir deprem Simena Antik Kenti’ni sulara gömmüş. Suların içinden çıkan lahitler, üzerinden kürek çektiğiniz duvarlar, adaya dönmüş tepelerin üzerinde kiliseler ve evler var. Tarihi eserler sıkça yağmalandığı için bölge de yüzmek yasak, teknelerin durması da. Sadece geçmelerine izin var. Demre’den tekne turları kalkıyor.
Ama buraları gezmenin açık ara en güzel yolu kano. Hem kenti gezdiren, hem de yakındaki mavi mağaraya ve Kaleköy’e götüren günübirlik turlar var. Biraz daha maceralı bir şeyi tercih ederseniz, plajda kamp yapmalı/ gece konaklamalı birkaç günlük rotalar da çıkartabiliyorlar. 
Bougainville Travel ve Dragoman Kaş da bu turların öncüsü iki kurum.

Caretta ve Balıklarla Dalmak
Kaş’ın taşı toprağı, suyu, hepsi bir hazine. Karadan antik kent fışkırıyor, denizi de sıkça Türkiye’de dalmak için en iyi yer olarak anılıyor.
Kaş’ın bozulmamış ekosistemi sayesinde hem sürüyle balık, hem de deniz kaplumbağası görmeniz mümkün. Suları sıcak olduğu için yarı tropik balıklara bile rastlayabilirsiniz. Ayrıca batırılmış bir gemi ve tank, bir de etkileyici bir sualtı vadisi bulunuyor. Bir Kızıldeniz tabi ki değilse de, beklentiler doğru ayarlandığında buradan çok mutlu ayrılıyor insan. 
Kaş’a dalışa gelmek için birkaç neden.
  • Suyun altındaki M.Ö. 1300’den günümüze uzanan tarih
  • Caretta görme ihtimalinin yüksekliği
  • Kanyon’un fotojenikliği
  • 21 farklı dalış noktasının olması
  • Hem uçak, hem de gemi batıklarının olması ve bunların gerçek batıklar olması
  • Tecrübeli ve profesyonel dalış okullarının olması
  • Öğle yemeklerinde karaya dönülmesini isteyenlere yarım gün dalma imkanı vermesi
  • Deniz canlılarını görmek için Türkiye’deki en iyi yer olması
  • En az suyun altı kadar üzerinin de renkli olması
  • Küresel ısınma sayesinde tropik renkli balıkların ender de olsa bizim sularımıza uğrar hale gelmesi.
Bin tane firma var, kimle dalalım derseniz bir tane firma önerelim size. Tüplü dalış değil ben nefesimi tutup derinlere dalmak isterim derseniz Kaş’ta serbest dalış şansınız da var. 

Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarına Katılın
Ulaşımının zor olduğunu söylemiştik, bu zorluk Kaş’ın yakın tarihinde ilginç hikayeler yaşanmasına sebep olmuş; Her yıl Cumhuriyet Bayramı’nı çok büyük kutlamalarla geçiren Kaş’ın bunu bir gelenek haline getirmesi çok eskilere dayanıyor.
Cumhuriyet ilanından ancak iki gün sonra haberleri olan Kaş halkı haberi sevinçle karşılamış, bugün ilçenin meydanı olan alanda toplanarak büyük bir ateş yakmışlar. Kaş’ın meydanına yakılan Cumhuriyet ateşi, karşı adadan da görünecek büyüklükteymiş. Ateşin etrafında toplanan 150 - 200 kişilik grup, evlerinden getirdikleri yemekleri ve türkülerini paylaşarak Cumhuriyet ateşinin başında saatler süren bir kutlama yapmışlar. Bu gelenek 94 yıldır daha da artan coşkusuyla sürmekte. Bu nedenle Kaş’la ilgili görülmesi, yaşanması gerekenlerin ilk sıralarında 29 Ekim kutlamalarına Kaş meydanında katılmak da var. 

Canyoning
Canyoning doğa aktiviteleri arasında en matrak ve adrenalini olanlardan. Bol bol kanyonda trekking, ufak tırmanışlar ve fotoğraftaki gibi su havuzlarına atlama içeriyor. Kaş bunu yapabileceğiniz dünyadaki en ideal birkaç noktadan birisi ve daha da önemlisi düzenli turlar var. Bougainville ve Dragoman Kaş’taki en tecrübeli outdoor firmaları. Teknik ekipmanı firmalar sağlıyor ancak biletli outdoor botunuzu kendiniz getirmelisiniz. Şart değil ama sport eldiveni getirmenizi de şiddetle tavsiye ederiz.

LİKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ
Likya Yolu 3 bin yıllık eski bir ticaret yolu olup, toplam uzunluğu 509 kilometredir. Likya Yolu olarak adlandırılan bu yol Avrupa’daki en uzun 4 yürüyüş rotasından biri, dünyanın da en güzel 10 yürüyüş rotasından biri olarak kabul ediliyor. Denemeye değer...

Meis Adası
“Topraklara sınır konulur ama gönüllere değil” . Meis’de yaşayan insanlar hem ziyaret hem de alışveriş için sık sık Kaş’a geliyor. Kış sezonunda haftada bire düşse de, sezonda her gün olan feribot seferleri sayesinde, güneşte kurutulan ahtapotu, yudumlanacak uzosu, candanlıkları, bir masal sahnesini andıran yanyana dizilmiş küçük ahşap rengarenk evleriyle Meis de Kaş’daki insanların uğrak noktalarından.
Kaş’ın tam karşısında bulunan ve Kaş ile beraber, harita üzerinde gerçekten de kaş ve göz şeklinde görünen küçük Yunan adası Meis. Yaklaşık 400 kişinin yaşadığı adada görebileceğiniz kiliseler, müzeler, kale ve en önemlisi bir mavi mağara bulunuyor. Avrupa’nın ikinci büyük mağarası olan Blue Gratto (mavi mağara) adanın hemen arkasında bulunuyor. Sezonda her gün olan feribot seferleri, kış sezonunda haftada bire düşüyor. Bu turları gerçekleştiren şirketler Kaş Meydan’da bulunuyor. Birisi Kahramanlar Turizm diğeri de Meis Express. Schengen vizeniz yok ise kapıda vize programı ile bir iki gün önceden tur şirketine teslim ettiğiniz belgeler ile sorunsuz geçiş sağlayabiliyorsunuz. 

Coasteering
Coasteering deniz ve macerayı buluşturan en eğlenceli sporlardan bir tanesi. Falezleri biraz kaya tırmanışı, biraz da yüzerek geçmeyi içeriyor. Zorluk seviyesi rotaya göre değişiyor, Kaş’taki turlar yeni başlayanlara uygun ama her şekilde su ve yükseklik korkusu olanlara önermiyoruz çünkü 1 metreden denize atlamakta zorlanan birisi oldu mu bütün gruptaki diğer insanların programı aksıyor.

Düşler Akademisi
Düşler Akademisi Türkiye’deki en güzel oluşumlardan biri. Sosyal dezavantajlı bireylerin topluma katılması ile çalışmalar yapıyorlar. Kaş’taki kampüslerinde engellilerden, çingenelere, hayata dezavantajlı başlayan bireylerin daha eşit şartlarda var olması için türlü fırsatlar yaratıyorlar, bir yandan kendi elektriğini üreterek ve ekolojik tarım yaparak çevreci bir anlayış sergiliyorlar, bir yandan da sadece gönüllü desteği ile tüm operasyonu yürüterek farklı bir düzen mümkün diyorlar. Gönüllülerine de çok iyi bakmaları meşhur. Ziyaret edebilirsiniz...
  Konum için tıklayın. 

Tekne Turu
Kekova, Akdeniz‘in doyumsuz maviliğinin tadını çıkarabileceğiniz, ülkemizde mavi yolculuk denildiğinde ilk akla gelen rotalardan biri. Antalya‘nın Demre ilçesi yakınlarında, Kaleköy ve Üçağız açıklarında küçük ve kayalık bir ada olan Kekova, coğrafi konumuyla tarihi ve doğal güzelliklerin kesiştiği, ılıman iklimi ile yılın her dönemi tadını çıkarabileceğiniz eşsiz bir güzellik. Noel Baba olarak tanıdığımız Aziz Nicholas’ın bir dönem yaşamını sürdürdüğü ve gömüldüğü St. Nicholas Kilisesi, Myra Antik Kenti ve Andriake Antik Kenti gibi değerleriyle antik çağlardan günümüze çok zengin bir yerleşim yeri olan bölgede konumlanan Kekova, doğa, tarih ve kültürel mirasın izini takip etmek için en az 3 - 4 gün ayrılması gereken bir merkez.

Kaleköy ve Üçağız köylerinin açıklarında yer alan Kekova Adası ile birlikte ada ve kayalıkların çevresindeki bölge Kekova olarak adlandırılıyor. Kekova, bir bölümü Akdeniz’in serin suları altında kalan kaya mezarları, antik batık kentleri, Akdeniz parıltısını hissedebileceğiniz bakir koyları ve göz alıcı yeşilliğiyle insanın zihninin sınırlarını zorluyor.

Kekova tekne turları, henüz katılmayanların bile ‘mutlaka bir gün deneyimleyeceğim’ diyerek yapılacaklar listesine eklediği bir aktivite. Kaş, Göcek ve Fethiye gibi noktalardan konaklamalı, birkaç gece süren mavi yolculuklarla da deneyimleyebileceğiniz Kekova tekne turlarının en yaygın kullanılan kalkış noktası biri Kaş. İlkbahar aylarından itibaren başlayıp eylül sonuna kadar devam eden Kekova tekne turları ile bölgenin güzelliklerine tanık olabilir, tatilinizde unutamayacağınız bir anı olarak saklayabilirsiniz. Kaş’ta özel tekne kiralayıp, kalabalıklardan uzak, dilediğiniz koyda vakit geçirebileceğiniz kendinize özel mavi tur veya günübirlik tur yapabiliyorsunuz.

📌 Kekova tekne turlarını hem günübirlik hem de konaklamalı olarak sunan Kaptan Ergun bu işin Kaş’taki profesyoneli. boattripturkey.com sitesinden tekne turlarını inceleyin. ☎️ +90 (542) 731 23 58 

Kekova günübirlik tekne turları 120TL’den başlıyor. Bu tekne turlarında katılımcı sayısı teknenin boyutuna göre 40 - 120 kişi arasında değişiyor. Küçük bir grupla özel tekne kiralamak isterseniz ise günlük tekne kiraları 950TL’den başlıyor. Kendinize özel konaklamalı mavi tur seçeneğinde ise gecelik tekne kirası 1.900TL’den başlıyor. boattripturkey.com web sitesinin teknelerimiz sayfasında teknelerin özellikleri, fiyat ve rezervasyon sekmesinde de her bir teknenin hangi sezonda ne kadar fiyata olduğuna dair bilgiler yer alıyor. Sitede yer alan WhatsApp butonuna tıklarsanız hızlıca uygulama üzerinden sorularınız sorabiliyorsunuz.

Olimpos ya da Kaş’ta konaklayanlar için de Kekova tekne turu organizasyonu ile uğraşanların özel servisleri var. Konakladığınız otelden 08.00 - 08.30 gibi alındıktan sonra Demre Çayağzı’ndan tekne turuna katılıyor, Myra Antik Kenti gezisiyle birlikte otelinize geri dönüyorsunuz.

1. Günübirlik Kekova Tekne Turları
Günübirlik Kekova tekne turları, Kaş’ın hemen önündeki limandan kalkıyor. Kaş’ta günübirlik tekne turu düzenleyen kooperatife bağlı onlarca tekne var. Kaş çıkışlı Kekova tekne turu Kaş’tan 09.30’da başlıyor. Günübirlik teknelerin yolcu kapasitesi ise büyüklüklerine göre 40 - 120 kişi arasında değişiyor.

Bir çoğu çok gürültülü müzik çalıyor ve yer sıkıntısı olmasına rağmen full kapasite misafir ağırlıyor. Tekne seçerken nezih ortam sunan, gürültüsüz, her misafire alan ayırılmış turları tercih edin. TripAdvisor yorumlarına bakın mutlaka. Kaş Çıkışlı günübirlik tekne turunda Ergun kaptan öncel Çamlık Koyu‘na uğruyor. Diğer adı ile İnönü Koyu maviliği, berrak suyu ile çok güzel. Burada çay ve kek ikramı var. Akvaryum Koyu ise ikinci mola yeri. Yaklaşık 40 dakika süren yolculuk sonrası Akvaryum koyunda siz denizde yüzerken öğlen yemeği hazırlığı yapılıyor.

Öğlen yemeğinde menüleri çok zengin. Ev yapımı zeytinyağlılar, balık ya da tavuk ızgara, köfte, makarna, bulgur pilavı ve salata çeşitlerinden oluşan menüleri pek leziz. Yemekler masanıza servis ediliyor. Yemek sonrası Kekova’ya doğru yola çıkılıyor. Kekova Adası’nda ziyaret edilen ilk nokta ise Kekova Batık Şehir. Kekova Batık Şehir’de antik dönemde yaşanan büyük depremle sulara gömülen, adanın kıyısında yaklaşık 500 metre boyunca uzanan, bir bölümü suların altındaki antik şehir yapılarını görüyorsunuz. Birinci derecede arkeolojik koruma bölgesi olan Kekova Batık Şehir’de yüzme ya da dalış aktivitelerine izin verilmiyor.
Kekova Batık Şehir’den sonraki durak Simena Kaleköy. Kaleköy’e yanaşan tekne bir saat serbest zaman vererek adayı keşfetmenizi kolaylaştırıyor. Demre’ye bağlı bir köy olan Kaleköy’de kaya mezarlarını ve kaleyi gördükten sonra köyün şirin sokaklarında yürüyebilir nefes kesen manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Kaleköy’den sonra Üçağız Köyüne gidiliyor. Kaleköy’e göre daha az turistik ve sakin bir yerleşim burası. Her geçen yıl gelişiyor, serpiliyor. Üçağız’dan sonraki durak ise Tersane Koyu. Burası tarihi kalıntılar arasında yüzebileceğiniz bölgedeki tek yer. Mola sırasında misafirlere Antalya’nın nefis meyvelerini ikram ediliyor. Yaklaşık yarım saat sonra son durak İnönü koyuna 17.00 civarında varılıyor. Buradaki küçük bir kanyonda yürüyebilir veya koyun tadını çıkarabilirsiniz. Sonra Kaş’a doğru yola çıkılıyor ve enfes geçen Kaş çıkışlı günübirlik Kekova tekne turu sona eriyor.
Demre Çayağzı limanında kalkan tekneler ise Kekova Batık Şehir ve Simena Kaleköy gezileri sonrasında Esmeral da Koyu‘na geçerek demirliyor ve bir saatlik yüzme ve yemek molası veriliyor. Burada öğle yemeği veriliyor. Bir saatlik yemek molasının ardından Burç Koyu‘nda 40 dakikalık yüzme molasına geçiliyor. İsmini kıyının en yüksek noktasındaki burçtan alan koyun sodalı su kaynağı meşhur. Burç Koyu’ndan sonra geçilen Gökkaya Koyu ise akvaryumu andıran berrak denizi ve sakinliğiyle 1 saatlik yüzme molası için bir başka durak.
Gökkaya Koyu’nun ardından Aşırlı Adası üzerinde yer alan Korsan Mağarası‘nda fotoğraf ziyareti ve son olarak da Karemlik Koyu‘nda Caretta Caretta kaplumbağalarıyla yüzme ya da izleme etkinliği yapılıyor. Demre kalkışlı Kekova günübirlik tekne turu 17.30’da sona eriyor. Tekneler turun başlangıç noktası olan Demre Çayağzı Limanına geri dönüyor.
2. Özel Kekova Tekne Turları
Özel Kekova tekne turları da günübirlik Kekova tekne turları gibi Kaş’tan kalkıyor. Özel tekne turunda siz ve sizinle birlikte dilediğiniz kişiler sessiz, sakin ve huzurlu bir tur yapabiliyorsunuz. Tanımadığınız kalabalık gruplar ya da birçoğu aynı anda aynı noktada demirleyen tekneler yerine tamamen size bağlı oluşturulan rotada bölgenin tadını çıkarabilirsiniz. Özel Kekova tekne turunda katılımcılar yeme içmeden de sorumlu. Tekne turunda tüketeceğiniz tüm yiyecek ve içecekleri kendiniz satın alarak cüzi bir ücret karşılığında teknede pişirtebiliyorsunuz. Özel tekne turlarında kalkış saatleri tamamen size bağlı olarak değişiyor.

Özel tekne turları da tıpkı günübirlik turlar gibi benzer rotada hareket ediyor. Ancak tüm teknelerin aynı anda aynı bölgede demirlemesi gibi olumsuz bir durumla karşılaşmıyorsunuz. Tur rotası hava durumu, kaptanın seçimi ve sizin önceliklerinize göre oluşturulduğundan oldukça konforlu bir seçenek. Kekova özel tekne turları hava durumu ve diğer değişkenlere göre farklılık göstermekle birlikte ortalama 6 ile 7 saat arasında sürüyor. Turun sonunda tekne başlangıç noktası olan Kaş’a geri dönüyor.

3. Kekova Mavi Tur
Kekova mavi tur, klasik tekne turunun konaklamalı ve çok daha konforlusu olarak özetlenebilir aslında. İçerisinde konaklayabileceğiniz kabinleri olan yatlarla çıkılan Kekova mavi tur yolculuğu her yeni güne yeni bir koyda gözünüzü açabileceğiniz eşsiz bir deneyim. Mavi tur genellikle önceden belli bir tarih aralığı seçilerek rezerve edilen ve bu programa göre kalkış ve dönüş rotası belirlenen yolculukları ifade ediyor. Toplamda 8-16 kişi kapasiteli, 2-4-8 kişilik kabinlerden oluşan bu yatlarda her kabinde duş ve tuvalet bulunuyor. Kabinler küçük olsa da rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Kekova mavi turları fiyatına sabah, öğle, akşam yemekleri ile 5 çayı dahil. İçecekler ise ekstra olarak fiyatlandırılıyor. Kekova mavi tur etkinliği için çok sayıda şahane rotalar var. Bu rotalardan ilki Kaş Kalkan Kekova rotası; ikincisi ise Kaş Fethiye Göcek rotası. https://boattripturkey.com/tr/mavi-tur/ sayfasında mavi tur rotaları ile ilgili detaylı bilgiler var. Ölmeden önce yapılması gereken aktivitelerden biri mavi tur. Akdeniz coğrafyasını bir de denizden keşfedin!

Yamaç Paraşütü
Kaş’ta gökyüzüne baktığınız anda bir sürü renkli paraşüt ile karşılaşırsınız. Türkiye’deki sayılı uçuş noktalarından birisi olduğunu söyleyebiliriz Kaş’ın. Kaş’ta yamaç paraşütü yapmak isteyenler minibüslerle 9 kilometre yol giderek denizden 600 metre yükseklikteki Kırdavlı Tepesi’ne veya genellikle Asas Dağı’na çıkılıyor. Burada yapılan ilk eğitimin ardından uçuşa özel elbiseler giyiliyor. Ardından yamaç paraşütü pilotları eşliğinde gökyüzü yolculuğu başlıyor. Video görüntüleri ve fotoğraflar için ise ayrıca ödeme yapmak gerekiyor.

Kaş'ta kendi pilotları ile bu uçuşları yapan sadece iki acenta bulunuyor. 

 Fly Lycia      0533 654 19 65
Larsoy Turizm   0542 731 23 58

Kaş Sırtlarında Gün Batımı
Son önerimiz biralarınızı kapıp, Kaş’ın sırtlarına çıkmanız ve çok güzel olan Kaş manzarasını bir de gün batımında seyretmeniz. 
Konum için tıklayın. 

KAMP SEVERLER
Antalya Kamp Alanları Haritası
  • ⇒Kırmızı ile işaretli yerler Ücretli Kamp Alanlarını
  • ⇒Mavi ile işaretli yerler ise Ücretsiz Kamp Alanlarını belirtmekte
  • Açıklamaları görmek için üstüne tıklayabilir yakınlaştırmak içim Zoom yapabilirsiniz.
KAŞ KAMPİNG
 1981 yılından beri faaliyet gösteren Kaş Kamping işletmesi bulunmakta. Hem dinlenebileceğiniz hem denize girebileceğiniz kamp yerlerinden birisidir. Kaş’a yürüme mesafesi kadar yakın ama günlük hayatın tüm zorluklarından kilometrelerce uzakta olan bir işletme. İster bungalov evlerde, ister karavan veya çadırda kamp yapabilirsiniz. Kamp alanında kampçılar ve müşteriler için bir çok olanak olup 7 dönüm alanda, zeytin ağaçlarının gölgesinde, denize sıfır, hayallerinizin ötesinde bir doğa ve kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Kamp alanında Elektrik, ortak mutfak, ortak wc ve ortak duş bulunmaktadır. 
  • Adres : Andifli, Kaş Camping, Hastane Cd., Kaş / Antalya, Türkiye
  • Telefon : 0242 836 10 50    0535 853 94 25
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
KAŞ OLYMPOS MOCAMP
Kaş Olympos Mocamp Kaş'ta uzun yıllar faaliyet de olan işletme Kaş - Kalkan yolu üzerinde şehir merkezine 2 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Denize çok yakın olan yer çadır ve karavan kampı için uygun. Ayrıca işletme içerisinde bungalov evlerde bulunmakta. Dileyenler bu evlerde kalabilirler. Kamp alanı içerisinde kampçılar için bir çok olanak ve imkan sağlanmış. Ortak kullanım wc, mutfak, duş bunlardan bir kaçı. Şehir merkezine ve denize yakın olması en büyük avantajlarından.
  • Adres : Kaş Olympos Mocamp  Kalkan Yolu üzeri 2 KM Kaş / Antalya
  • Telefon : +90 242 836 2252 / +90 544 236 0329
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
CAN MOCAMP
Can Mocamp yine Kaş merkeze yakın olan yerlerden birisi. 4 dönüm zeytinlik arazisi üzerine kurulu camping alanıdır.1985 yılından beri faaliyet de olan işletme Kaş’ın en çok tercih edilen yerlerinden birisi. İşletme içerisinde Hostel, Motel ve bungalov evler bulunmakta. Çadır kampı için uygun olan yer karavan kampı için uygun değil. Kamp alanında kamp yapmak için bir çok olanak bulunmaktadır. Ortak kullanım wc, duş, sıcak su, elektrik bu imkanlardan bazıları.
  • Adres : Andifli, Can Mocamp, Uğur Mumcu Caddesi, Kaş / Antalya, Türkiye
  • Telefon : 0242 836 15 41
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın.
CAMEL CAMPİNG
Camel Camping Kaş’ın Patara bölgesinde yer alan ve hem çadır kampı için hem de karavan kampı için uygun olan bir işletmelerden bir tanesidir. İşletme içerisinde bungalov evlerde bulunmakta. Dileyen kişiler bu ağaç evler de konaklayabilirler. Kamp alanında çadırınızı kurmak için rahat edebilmeniz için farklı yerlere yönlendiriliyorsunuz. Kamp alanında ortak wc, duş ,çamaşırhane, bulaşıkhane elektrik ,wifi temel kamp olanakları bulunmakta. 
  • Adres : Camel Camping Gelmiş mh. Patara, Yalı mevkii, 07963 Kaş / Antalya
  • Telefon : 0535 158 80 69
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın.
HARNUP CAMPİNG
Kaş’ın en güzel yerlerinde kurulu olan Harnup Camping, Sessizliği ve huzur verici ortamıyla ön plana çıkmakta. Kamp alanı sadece çadır için müsait olup karavan kampı için uygun olmadığını belirtelim. Kamp alanı içerisinde çadır konaklaması haricinde bir alternatif bulunmamakta. Kamp alanında kamp yapabilmeniz için bir çok olanak bulunmakta. Ortak mutfağı da bulunan kamp alanında kendi yemeklerinizi yapabilirsiniz. Dileyenler sabahları ücret karşılığında kahvaltı da alabilir.
KALKAN CAMPİNG
Kaş Kamp, Kaş Kalkan yolu üzerinde yer alan Kalkan Camping bulunmakta. Huzur ve sakinlik isteyenler için uygun olan kamp alanı, kaputaj plajı ve Kaş’a yakın bir mesafede yer alıyor. Kalkan Camping hem çadır kampı, hem de karavan kampı için uygun işletmelerden birisidir. Kamp alanında kampçılar için bir çok olanak ve imkanlar bulunmakta. Ortak kullanım wc, duş ve elektrik bunların bir kaçı.
  • Adres : Kalkan, Antalya Fethiye Yolu, 07580 Kaş / Antalya
  • Telefon : 0535 371 82 26
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
ARIKAN YÖRÜK ÇADIRI
Arıkan Yörük çadırı güzel manzaraya sahip olan işletmelerinden. İşletme çadır kampı için uygun olsa da karavan kampı için maalesef uygun olmadığını belirtelim. İşletme içerisinde bungalov evlerde bulunmakta. Dileyenler işletme bünyesinde yer alan bu ağaç evlerde de kalabiliyor. Kamp alanı denize neredeyse sıfır konumda yer alıyor ve dediğimiz gibi muhteşem bir manzaraya ev sahipliği ediyor. Ulaşımın rahat olduğu kamp alanında bir çok olanak kampçılara sunulmuştur. Genel kamp gereksinimlerinin hepsini rahat bir şekilde karşılayabilirsiniz.
  • Adres : Andifli, 07580 Kaş/Antalya
  • Telefon : 0537 427 55 05
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
SELES CAMPİNG
Seles Camping işletmesi bulunmakta. Kamp alanı çadır kampı için uygun. İster kendi çadırınız ile ister işletmenin çadırlarında kamp yapabilirsiniz. Fakat karavan kampı için uygun olmadığını belirtelim. Dileyenler işletme içerisinde ki bungalov ve taş evler ve glamping çadırlarda kalabilirler. İşletme içerisinde açık yüzme havuzu, gölet, restoran, bar, resim atölyesi, spor köşesi, kanepeli açık oturma alanları, hamaklar, kahvaltı ve yemek masaları, kütüphane, odalardan bağımsız ortak duş, lavaboları bulunmakta.
  • Adres : Ağullu, Köy İçi Sok No:13, 07580 Kaş / Antalya
  • Telefon : 0532 674 61 48
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
ÇEYREK CAMPİNG
Kamp alanlarından ve bungalov işletmelerinden birisidir. Çadır kampı için uygun olan yer karavan kampı için uygun değil. Tek kişilik yatak ve çift kişilik yatak seçeneği olan bungalov evlerde klima, wc ve duş bulunmaktadır.24 saat açık resepsiyon hizmetiyle misafirlerinin tüm ihtiyaçlarına anında karşılık vermektedir.
  • Adres : Gelemiş Mahallesi, Patara, 07976 Kaş / Antalya
  • Telefon : 0542 258 02 40
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
KALKAN CAMPİNG
Kaş Kalkan yolu üzerinde yer alan Kalkan Camping Kalkan merkeze yaklaşık 2-3 kilometre, Kaş Merkeze ise yaklaşık 20 kilometre mesafede olup çadır ve karavan kampı için uygun. Kamp alanında ortak kullanım duş, wc, gölgelik alanlar, elektrik,sıcak su gibi temel kamp olanakları bulunmakta. Kamp alanındaki büfeden yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Adres : Kalkan, Antalya Fethiye Yolu, 07580 Kaş / Antalya
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın
MEDUSA CAMPİNG
Medusa Camping Patara Plajına oldukça yakın bir konumda yer alan hem çadır kampı, hem de karavan kampı için uygun işletmelerden birisidir. Kendi çadırınız ile gidebileceğiniz gibi işletme de yer alan çadırları da kiralayabilirsiniz. Kamp alanında Duş ve tuvalet alanları ile birlikte yemek pişirebileceğiniz ve bulaşıkları yıkayabileceğiniz bir de ortak mutfak alanı bulunmakta.
  • Adres :Gelemiş, 07976 Kaş / Antalya
  • Telefon : +905443738466
  • Detaylı Bilgi Fiyatlar: Çadır konaklama ücreti 5 Euro.
  • Konum: Yol Tarifi için Konum bağlantısına tıklayın

PLAJLAR
Kaş’ın o muhteşem, hipnotize eden turkuazını duymuşsunuzdur. Bazı Kaş plajları sadece Kaş’ta denize girilecek yerlerin değil, ülkedeki en güzel plajların arasında yer alıyor. Örneğin; kart postallardan fırlama güzellikteki Kaputaş. Bir çok güzel koy ve plaj var ancak sıcaklıkları, çakıl ya da kum olmaları gibi farklı özellikleir ile farklı kişilere hitap ediyor.

Turkuazın bir tonu vardır hani, saçma güzeldir. Yok canım, Photoshop bu dersiniz ya, işte Kaş’ta bolca o renkte muhteşem koy var. Daha arabayla giderken o koyları görüp görüp üzerinizdekileri yırtmak isteyeceksiniz. Elbette Kaş’ın en meşhur plajı Kaputaş’ı görmeniz lazım ama sezonda en çok tercih edilen yer olduğu için kalabalık oluyor. En güzeli arabanıza atlayıp kendinize bir koy bulmanız ama tesis de olsun, bir şeyler yer içer, tuvaletini kullanırız diyenler şuradan önerdiğimiz diğer yerleri Kaş Plajları‘na bakabilirler. 

  • Taşlı Deniz
Kaş bu 10 metreden dibi görünen berrak sularını büyük ölçüde dibinin taşlı yapısına borçlu çünkü dalgalar dipteki kumu kaldırıp denizi bulandırıyorlar. Taşlı sahillerdeki taşlar senelerdir yuvarlana yuvarlana iyice törpülenmişler, ayağınızı acıtmıyorlar. Yine de deniz ayakkabısı/ terliği şiddetle tavsiyemiz olur.
  • Çocuklular ve Çocuksuzlar İçin Plajlar
Kumda oynamayı planlayan çocuklu aileler üzülmesin, Kaş’ta onlara göre de yerler var. Aslında bu doğal bir filtreleme oluşturmuş, taşlı yerlere daha çok çiftler, kumlu yerlere de aileler gidiyor. Çocuklular çocukları başka çocuklarla oynadığı için mutlu, çocuksuzlar da etrafta çocuk olmadığı için.  Aşağıda hangi plaj kimlere uygundur bilgilerini bulacaksınız.
  • Mevsimine Göre Plaj Tercihi
Kaş’ın en güzel yanı insanı çıldırtan yaz sıcağında deva soğuk yer altı suları ile beslenen denizi. Ama Ekim ayında geliyorsanız daha sıcak bir deniz isteyebilirsiniz. O zaman ılık suları ile İnce Boğaz tercihiniz olabilir. Ama yazın sıcağında çivi gibi bir deniz daha makbul.
  • Deniz Keyfi İçin
Sahilleri çok güzel olsa da bizim her yerde deniz keyfi için bizim öncelikli önerimiz size özel tekne turu. İkincisi ise sadece size ait bir koy bulmak için arabanıza atlayıp yol boyunca gördüğünüz minik koylardan birini keşfe çıkmanız. Ama tabi bu biraz meşakkatli olacaktır. Uğraşırız deniz keyfi yaşamak isteyenler için Kaş’ın en çok tercih edilen plajlarından birine gitmek. Eğer plajda bir tesis olsun, kolayca ihtiyaçlarımızı giderelim derseniz buradaki önerilerden şaşmayın.

  1. 1. Kaputaş Plajı
  2. 2. Seyrek Çakıl Plajı
  3. 3. Patara Plajı
  4. 4. Akçagerme Plajı
  5. 5. Asmaaltı Plajı
  6. 6. Kaş Belediyesi Halk Plajı
  7. 8. Küçük Çakıl Plajı ve Derya Beach
  8. 9. Limanağzı Plajı
  9. 10. Büyük Çakıl Plajı
  10. 11. İnceboğaz Plajı
KAPUTAŞ
Dev kayaların ortasından içeri doğru giren bu yarıktaki plaj bırakın Kaş’ı, Türkiye’nin en göz alıcı plajlarından. Kaş’tan yaklaşık 7 kilometre mesafede bulunduğundan ya kendi aracınızla ya da merkezden devamlı kalkan dolmuşlarla gelmeniz gerekiyor. Fakat bir kanyon ağzı olduğundan ve etrafı kayalıklarla çevrili olduğundan park yeri çok yok, kendi aracınızla gelecekseniz erkek gelip yer kapmaya bakın. Epeyce bir basamak inerek plaja varıyorsunuz. Zaten Kaş Belediyesi’ne ait bir kafeterya var, ihtiyaçlarınızı oradan giderebilirsiniz. Tuvalet, duş, şezlong ve şemsiye hizmeti de var.

Önemli! Kaputaş’ın denizi bayağı dalgalı. İnsanı alıp alıp atıyor. Kendinize yüzme konusunda güvenmiyorsanız tercih etmek için iki kere düşünebilirsiniz. Sabah saatlerinde nispeten daha sakin oluyor. Plajı ve deniz içi kum değil. Minik çakıllı. 
Konum için tıklayın. Haritada 1 numara.

SEYREK ÇAKIL PLAJI
Kaputaş Plajı’nın komşusu olan Seyrek Çakıl Plajı, küçük bir yol kenarı plajı olarak, ilçeye gelen konukları ağırlıyor. Herhangi bir işletme, tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmayan plaj, yol üstünde küçük bir deniz kaçamağı yapmak isteyenler için muhteşem bir yer. 
Konum için tıklayın. Haritada 2 numara.

PATARA
Çoluk çocuk olmasın, kafa dinleyelim derseniz yanlış yerdesiniz. Halka açık olduğu için herkes burada. Aynı zamanda caretta caretta deniz kaplumbağalarının Türkiye’deki en önemli üreme alanı. Kumun altındaki yuvalara zarar vermemek için şemsiye saplamamak, kumu eşelememek lazım. Ayrıca hava kararmadan plajdan ayrılın ki biraz da kaplumbağalar plajı kullanabilsin. 
  Konum için tıklayın. Haritada 3 numara.

AKÇA GERME
Çocuklu ailelerin Kaş’ta en çok tercih ettiği yer Akçagerme Plajı çünkü denizi sakin, aqua parkı, tenis kortu ve bolca çocuk var. Tam bir aile plajı. Merkeze yakın, güzel bir koy. Hatta yürüyebileceğiniz mesafede ama İnce Boğaz merkezdeki dolmuşlarla da gelebilirsiniz. Ayrıca Turizm Meslek Lisesi’nin işletmesinde olduğu için fiyatlar son derece makul ama lezzet ve servis açısından da “amatör”. Bunu bilerek gelmekte fayda var. Yine de genelde insanların çok sevdiği bir yüzüme yeri.
  Konum için tıklayın. Haritada 4 numara.

ASMA ALTI
Merkezdeki limanın tam yanında bulunan Asma altı, denize girilebilecek en yakın nokta olduğu gibi gün batımını izleyebileceğiniz en keyifli nokta. Bira eşliğinden deniz kenarında Konumu dolayısı ile sezonda çok kalabalık. Fiyatlar Kaş ortalamasında. Menüsü geniş. Samimi ve daha çok bir aile işletmesi tadında.
  Konum için tıklayın. Haritada 5 numara.

HALK PLAJI
Hidayetin Koyu’na varmadan Kaş Belediyesi’nin halk plaji var. Gidenler çok tavsiye ediyor. Birçok özel plajdan çok daha iyi olduğu söyleniyor. Geniş ve bakımlı bir plaj. İçerisinde otopark, kafe ve restoran da var. Merkezden yarım saatte bir kalkan minibüslerle ulaşabiliyorsunuz. 
Konum için tıklayın. Haritada 6 numara.

HİDAYET KOYU
Bu canım doğa harikası koyda, geçmişte zeytin ağaçları altında gözleme yapan teyzenin yamacından denize girerken, şimdilerde, buraya tam anlamıyla ‘el koymuş’ otel ve plaja, Kaş’ta benzeri olmayan şekilde otopark ve ayakbastı parası ödemek zorunda kalıyorsunuz. Gelenlerin genel kanısı koyun güzel, işletmenin kötü olduğu şeklinde.  Denizi güzel, çarşaf gibi ve rüzgarsız. Suyu yeraltı kaynakları çok olduğundan bir kulaçta Antalya denizinde yüzerken, diğer kulaçta Baltık Denizi’nde yüzüyor gibi olabiliyorsunuz. 
 Konum için tıklayın. Haritada 7 numara.

KÜÇÜK ÇAKIL ve DERYA BEACH
Küçük Çakıl hayallerinizdeki plaj olmadığını itiraf ederek başlayalım: Plaj neredeyse yok, kayaların üzerine oturtulmuş platformların arasındaki daracık bir yarıktan denize giriliyor ama şehrin Kaş’ın merkezinde olmasının ulaşım kolaylığı, suyunun tertemiz olması ve yavaş yavaş derinleşmesi bakımından en popüler yeri. Kaş Limanı’nın sol tarafı, bir arkası gibi düşünebilirsiniz. Diz sorunu olanlar için uyarı olsun bir de merdivenler var. Hem konakladığınız mekanlarda hem de önündeki plajlarda denize ulaşmak için her şekilde merdiven kullanıyorsunuz. Küçükçakıl’ın hemen yanında kalan beach de Derya Beach. Küçük Çakıl Plajı çok küçük bir plaj ve burada sadece iki tane beach işletmesi var. Bizim tercihimiz Derya Beach. Kaş’ta denize girebileceğiniz en hareketli, tempolu ve yüksek müzikli alanlar. Öğleden sonra kokteyller ve müzikle bir parti havası yaşanıyor. 
Konum için tıklayın.

LİMAN AĞZI
Kaş, ulaşımı kolay olmayan bir yer olduğu için hâlâ nasıl bakır kalabilmişse, Liman Ağzı da Kaş’ın ulaşımı en güç noktalarından biri olduğu için bakır kalmış. Bölgeye dolmuş teknelerle gidilebildiği gibi zorlu bir patikadan gitmek de mümkün. Carettaların ve su canlıların uğrak yeri olan denizinde şnorkelle bile keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Burada bir yerleşimde olduğu için bir sürü restoran seçeneğiniz var. Konum için tıklayın. Haritada 9 numara.

BÜYÜK ÇAKIL
Kaş’a en yakın plajlardan biri olan Büyük Çakıl arabası olmayanlara en çok önereceğimiz yer. Küçük Çakıl sahiline sadece 500 metre mesafede. “Renkli çakıl taşlarının üzerinde dans eden mavi bir deniz” olarak anlatıyor bazıları, haksız da değiller hani. Merkeze 15 dakika yürüme mesafesinde makilerle örtülü kayaların, akşamında mayonuzla oturduğunuz salaş sofraların, yıldız gözlemleyip, ateş yakmanın, gitarını, bağlamasını alıp gelenin, dolunay gecelerinde onlarca insanla elele denize girmenin koyu. 
  Konum için tıklayın. Haritada 10 numara.

İNCE BOĞAZ 
Çukur bağ Yarımadası’na doğru giderken yarımadanın inceldiği özel bir yer burası. Bir tarafı açık denize bakarken diğer tarafı Bucak Koyu’na bakar. Diğer yerlere göre daha ılık bir suya sahip olan İnceboğaz aynı zamanda Çakır Meyhane’ye de ev sahipliği yapmakta. Turunç ve begonvillerin arasından hem yürüyeyim, hem de denizin keyfine varayım diyenler için bire bir. 
Konum için tıklayın. Haritada 11 numara.

YEMEK, BAR, RESTORANLAR

“Dünyaya bir kere geliyoruz” diyenlerin Kaş rehberi devam ediyor.

L'APERO 
Kaş gibi küçük bir yerde gerçek bir Fransız şef tarafından işletilen bir Fransız restoranı olması da ayrı bir sürpriz. Fiyatlar kaş standartlarının bir tık üstünde. Zaten öyle şık havalı Fransızlar’dan da değil, “ailenizin Fransızı” tadında.  Giriş için pancar, mango tartar, ana yemek olarak moules frites (beyaz şarap sosuna midye & patates), boeuf bourguignon (kırmızı şarap soslu et güveç) ve profiterol favoriler. Farklı lezzetlere çok açık değilseniz Fransız biftek gibi bir seçim yapabilirsiniz. Escargot yani salyangoz da çok seviliyor. 

Adres: Andifli Mahallesi, Andifli Mah. Arısan Sok. 1A 
Websitesi Tel: (0242) 836 20 85 Konum için tıklayın.

OBURUS MOMUS
 Menüye ilk bakışımızda biraz hayal kırıklığı yaşadık. Çünkü ününe kıyasla bowllar, falafel, humus, makarna tarzı şeyler gibi çok standart vejetaryen seçenekleri vardı. 
Adres: Andifli Mahallesi, Necip bey Cd. No:22, 07580 Kaş Tel: 0507 704 20 32 
Konum için tıklayın.

Bİ'LOKMA
Bi’Lokma’nın kurucusu Sabahat Hanım, bir Kaş tatilinde bu şehre bayılmış ve annesinin tarifiyle yaptığı lokmaları sattığı bir tezgahla buradaki macerası başlamış. Daha sonra çok sevilmiş, işler büyümüş ve bugünkü restorana everilmiş. Buraya ister sabah kahvaltısına gelebilir, ister şarap peynir eşliğinde günü batırmaya, isterseniz de Türk mutfağından zengin ve günlük seçenekler bulabileceğiniz akşam yemeğine.

Adres: Andifli Mahallesi, Hükümet Cad. No:2, 07580 
Websitesi Tel: (0242) 836 39 42 Konum için tıklayın.

PELL'S
Minik bir mekana ancak bu kadar lezzet sığdırabilirdi. Her öğün ayrı bir güzel.  Marmaris’te yaşayan öğretmen emeklisi annenin elinden reçelleri, efsane Çekiçge Zeytinleri, çam kokulu balları, her bir malzemenin yıllık tedarikçi turlarında keşfedilen küçük üreticilerden temin edildiği tereyağı, ev sucuğu, yabani Ege otlarıyla oluşan kahvalıları var. Akşamları da ayrı cazip. Her sene Lübnanlı bir şef ile menü yenileniyor. Yemekler Akdeniz odaklı füzyon tarzında; pancar carpaccio, köz sebze yatağına frankfurterler, gibi oyunlar bekleyebilirsiniz. 

Adres: Andifli, Topçu Sk. No:20, 07580 Kaş/Antalya
Websitesi Tel: (0242) 8364382  Konum için tıklayın.

DUDU MUTFAK
Dudu Mutfak hem kahvaltıya hem de denizden çıkıp öğle yemeğine gelebileceğiniz bir mekan. Eski bir Kaş evinin giriş katında, samimi bir yer. Kahvaltıda pişi, anne yapımı reçeller, taze peynirler, yemeğe gelirseniz de yaprak ciğer, köfte, patates kızartması, mantı, makarna, her gün değişen zeytinyağlılar ve falafel gibi atıştırmalık lezzetler var. Mekan salı günleri kapalı. 

Adres: Andifli, Süleyman Sandıkçı Sk. No:1/3, 07580 Tel: 0536 347 10 94 
Konum için tıklayın.

BUNBUN
İşte cebinizi üzmeden karnınızı doyurabileceğiniz bir mekan. Uzakdoğu’nun sevdiğimiz lezzetlerinden buharda pişen yumuşacık bun ekmeği arasına Türk lezzetleri sıkıştıran, ye kalk şeklinde işleyen popüler bir mekan. Finalde de çikolatalı bun. Ayrıca falafelli ve mantarlı gibi vejetaryen seçenekler de mevcut. 

Adres: Andifli, Hastane Caddesi NO:22, 07580 Tel: +905358881816
  Konum için tıklayın.

ZAİKA
1 ay önceden rezervasyonları dolan, şaşlığı dillerde dolaşan bir Akdeniz ocak başısı. Binaların arasında bir avluda, yerler çakıltaşıyla döşenmiş. Sahipleri sürekli işin başında, detaylara özenen, malzeme kalitesini her şeyin ötesinde tutan bir çift. Özellikle Teke yöresinin hayvancılığından çokça yararlanmışlar. Etler yumuşacık, yoğurt efsane.  Şaşlık ve Zaikas denenmesi gereken lezzetler.

 Adres: Andifli Mahallesi İlkokul Sk. 
Websitesi Tel: (0242) 836 23 73 Konum için tıklayın.

ZÜHTÜ 
 
Kaş Uzun Çarşı’da, güzel müzik, lezzetli kokteyller, mezeler ve atıştırmalıklar bulabileceğiniz meyhane ile bistro bar arasında gidip gelebilen samimi bir mekan Zühtü. Ahtapotlu ıspanak, hellimli karides, sote mantarlı midye, hardallı mezgit gibi klasik olmayan yenilikçi meze seçenekleri var. Mekanın kışın da açık olması en büyük artısı. Hayvan dostu olması ayrıca artı puan. 

Adres: Andifli Mh, İlkokul Sk. No:1, 07580 Tel: +905364785824 
Konum için tıklayın.

VOYN
Voyn Meyhane, Kaş merkezde, bahçe içinde, oldukça keyifli bir yeni nesil meyhane. Taptaze mezeler, günlük balıklar ve ara sıcaklar sunan, ambiyansı hoş, çalışanları ilgili, misafirperver ve samimi bir işletme. Rezervasyon yaptırmadan gitmeyin yer bulamama ihtimaliniz var. 

Adres: Andifli, Hükümet Cd., 07580 Tel: +905468363154 
Konum için tıklayın.

MEYHANE MYRA
Küçük çakıl Plajı’nın hemen yanındaki mekan. Mekanın mezeleri, lokasyonu, ambiyansı ve müzikleri başarılı. Rezervasyon şart. Biraz geçe kalırsanız mezelerden favoriler tükenmiş olabiliyor. Sübye yumurtası, okyanus böreği, kalamar, okyanus böreği gibi deniz mahsullerinden yapılma mezeleri favori.

Adres: Andifli Çınarlar Beach küçük çakıl mevkii, 07580 Kaş Tel: +905323500302 
Konum için tıklayın.

MEZETARYEN
Mezetaryen, Kaş merkezde, meydana karşı, “fine dining” meze konsepti ile işleyen bir mezeci. Menüsünde ağırlıklı olarak deniz mahsulleri, sakatat ve yöresel lezzetlerin modern versiyonları var. Kuzu kokoreç, avokado somon, patlıcan sarma, yanak ragu, pancar muhammara, gambilya fava, simgesel ezme, uykuluk pate gibi seçenekler var. 

Adres: Andifli, Cumhuriyet Meydanı no:14, 07580 Tel:+905446870528 
Konum için tıklayın.

HİDEAWAY BAR
Kaş Meydanı’nda olmasına rağmen ismi gibi gizli bir saklanma köşesi. Ortamı, bahçesi ve müzikleriyle oldukça keyifli bir mekan. Kokteylleri ile öne çıkan mekanın imza kokteyli ise kova adında olanı. Mekandaki en popüler etkinlik ise dart turnuvaları. 

Adres: Kalkan Mahallesi, Cumhuriyet Cd. 16/A, Tel: (0242) 836 33 69 
Konum için tıklayın.

MAVİ BAR
Mavi ve rengarenk sandalyeleri olmadan bir Kaş düşünmek mümkün değil. O kadar ki kış aylarında bile açık. Yemek öncesi bir akşamüstü içkisi içmek için en ideal yerlerden.
 
Adres: Andifli Mahallesi, Cumhuriyet Meydanı Tel: (0242) 836 18 34
  Konum için tıklayın.

SALONİKA 1881
Yunan tavernalarına taş kırarır güzellikte ve nezihlikteki bu restoran, Kalkan’ın en popüler mekanlarından. Sokak arasında, tıpkı Alaçatı’nın Hacı memiş sokaklarında olduğu gibi sokağa atılmış birkaç masası, mavili beyazlı hoş dekorasyonu ve harika yemekleri var.

 Adres: Kalkan Mahallesi, No:5, Süleyman Yılmaz Cd., 07960, Tel: (0242) 844 24 22 
Konum için tıklayın.

HOTEL VİLLA MAHAL
Hotel Villa Mahal, Kalkan’da Condé Nast’tan ödüllü bir butik otel. Ama otel müşterisi olmasanız da rezervasyon yaptırdığınız taktirde restoranına yemeğe gelebiliyorsunuz. Denize sıfır set üstü masalarda harika bir manzaraya karşı bu dolce vita deneyim kaçmaz. Hele bir de dolunay varsa.

Adres: Kalkan Mahallesi, 07960 Kalkan 
Websitesi Tel: (0242) 844 32 68 Konum için tıklayın.

NİNJA FRUTTİ
Kaş Cumhuriyet Meydanı’nda, Tayland ayağınıza geldi. Tayland’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan rulo dondurmayı Kaş’ta da bulabilirsiniz. Siz istediğiniz meyve, sos, reçel, bisküvi, kuruyemiş ne varsa seçiyorsunuz sonrasında bu karışıma dilediğiniz süt ekleniyor, sac tavaya dökülüp bir dakika içinde azot gazı ile dondurulan karışım, bir anda kişiselleştirilmiş dondurmanıza dönüyor. Daha sonra ıspatula yardımıyla rulo haline getirilen dondurma dilimleri yine dileğiniz eklemelerle servis ediliyor. İzlemesi de yemesi de çok zevkli.

 Adres: Andifli Mahallesi Cumhuriyet Meydanı 
  Websitesi Tel: +90 553 047 08 08 Konum için tıklayın.

ULAŞIM
Kaş, Akdeniz Bölgesi’nde Antalya şehrinin batısında yer alan bir ilçe. Çevresinde Fethiye ve Kemer var.
  • Fethiye – Kaş arası arabayla 126 kilometre ve yaklaşık 2 saat,
  • Kemer –  Kaş arası arabayla 147 kilometre ve yaklaşık 2 saat 28 dakika,
  • Antalya Merkez – Kaş arası arabayla 192 kilometre ve yaklaşık 3 saat 20 dakika,
  • Alanya – Kaş arası arabayla 323 kilometre ve yaklaşık 5 saat,
  • Ankara – Kaş arası arabayla 647 kilometre ve yaklaşık 8 saat 15 dakika
  • İstanbul  – Kaş arası arabayla 808 kilometre ve yaklaşık 9 saat 55 dakika sürüyor.
OTOBÜSLE
Otobüs yolculuğunu seviyor acelem yok baka baka gelirim diyorsanız sezonda birçok ilden sık aralıklarla otobüs seferleri bulunuyor. Sezon dışında ise büyük şehir otogarlarından her gün otobüs bileti bulabilirsiniz. Yolculuk İstanbul’dan yaklaşık 13 saat, Ankara’dan 8 saat, İzmir’den ise 6 saat sürmekte.
UÇAKLA
Gökyüzünden vazgeçemeyenler için iki alternatif bulunmakta. Dalaman Havalimanı ve Antalya Havalimanı. Buradan sonrasında minibüsler veya Shuttle transferlerle Kaş’a ulaşıyorsunuz. Facebook üzerinden oluşturulan sayfalar ile başka insanlarla Shuttle paylaşabiliyorsunuz. Yolculuk Dalaman’dan 2,5 saat, Antalya’dan 3,5 saat sürmekte.
ARABAYLA
Kaş’a Fethiye üzerinden ya da Antalya, Kemer, Kumluca, Finike ve Demre üzerinden gidilebilir. Ankara yönünden Kaş’a gelecekler, Bucak ilçesini geçtikten sonra Korkuteli ayrımından dönüp Elmalı-Gömbe üzerinden gittiklerinde yolu Antalya sahil yoluna göre 100 kilometre daha kısaltacaklardır.

KONAKLAMA

  1. 1. Lukka Exclusive Hotel
  2. 2. Alley Prime
  3. 3. Mandalina Suites
  4. 4. Deniz Feneri Lighthouse Hotel
  5. 5. Amphora Hotel
  6. 6. Sunset Villa Hotel
  7. 7. Blanca Beach Hotel
  8. 8. Suna Sun Boutique Hotel
  9. 9. La Kumsal Butik Otel
  10. 10. Best Apart Hotel
  11. 11. 3 Oda
  12. 12. Mare Nostrum Apart
  13. 13. Livia Hotel
  14. 14. Erdem City Boutique Hotel
  15. 15. Saylam Suites
  16. 16. Arnna Boutique Hotel
  17. 17. Luna Hotel
  18. 18. Nirvana Aparts
  19. 19. Lantana Aparts
  20. 20. Luvi Kaş Otel
  21. 21. DuruPDuru Hotel
  22. 22. Kuytu Terrace
  23. 23. Sekiz Pansiyon
  24. 24. Hotel Villa Mahal
  25. 25. Kalkan Oasis Boutique Hotel
  26. 26. Likya Residence Hotel & Spa 
  27. 27. Likya Pavilion Hotel
  28. 28. Primadonna Patara
  29. 29. Fidanka Boutique Hotel
  30. 30. True Blue Boutique Hotel
  31. 31. Merlot Boutique Hotel
  32. 32. Old Kalamaki Pansiyon
LUKKA EXCLUSİVE
Çukurbağ Yarımadası’nda, denize sıfır konumda olan, 19 odalı şık bir konaklama seçeneği. Otel odaları, standart, deluxe süit, honeymoon süit ve superior süit olarak dörde ayrılıyor. Odalarda, tv, klima, mini bar, kahve ve çay makinesi, balkon, duş, banyo, saç kurutma makinesi bulunuyor. Ayrıca otelde, SPA hizmetleri de alabiliyorsunuz. Otel sadece yetişkinleri kabul ediyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Wifi, kahvaltı ve havalimanı transfer servisi mevcut. 

ALLEY PRİME
Kendine özel plajı, açık havuzu ve deniz manzaralı 16 odası olan şık bir otel seçeneği. 13 yaşında ve daha küçük çocuk kabul edilmiyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Her gün açık büfe kahvaltı servisi yapılıyor. Kimi odaları jakuzili. Ücretsiz wifi ve otopark mevcut. 

MANDALİNA LUXURY SUİTES
Mandalina Luxury Suites, plaja sıfır, 2 barı, açık havuzu olan 12 odalı bir butik otel seçeneği. Ücretsiz açık büfe kahvaltı, wifi ve otopark bulunan otele, 11 yaşında ve daha küçük çocuk ve evcil hayvan kabul edilmiyor. Otel dilerseniz ek ücret karşılığında havalimanı servisi de ayarlıyor. 

DENİZ FENERİ LİGHTHOUSE
Denizfeneri Lighthouse Hotel, özel plajı, spası, açık havuzu, restoranları olan 30 odalı bir konaklama seçeneği. Tesis her yaştan çocuk misafir kabul ediyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Fiyatlara kahvaltı dahil. Tesiste wifi ve ücretsiz otopark mevcut. Otel dilerseniz ek ücret karşılığında havalimanı servisi de ayarlıyor.

AMPHORA HOTEL
Panoramik deniz ve bahçe manzarası olan 18 odası, özel plajı ve açık havuzu olan bir otel. Açık büfe kahvaltı dahil. Wifi bağlantısı ve tesiste ücretsiz otopark mevcut. Havaalanı transfer servisi sağlanıyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Giriş saati 14.00’den sonra. 

SUNSET VİLLA
Meis’e bakan Sunset Villa Hotel, dağ ve deniz manzaralı 8 odalı bir işletme. Her gün açık büfe kahvaltı servisi yapılıyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Açık yüzme havuzu, wifi ve havalimanı transfer servisi var. Otel denize sıfır ve özel plajı var.

BLANCA BEACH
Hidayet Koyu’nda denize sıfır konumda yer alan Blanca Beach Hotel, kendisine ait özel plajı bulunan 13 odalı bir tesis. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Odalarda, klima, minibar, kahve/çay makinesi, banyo, tv, saç kurutma makinesi var. Kahvaltı ücrete dahil. Ücretsiz internet ve otopark var.

SUNA SUN BOUTİGUE
Kaş Çukur bağ yarımadasında hizmet veren Suna Sun Butik Otel, 14 odalı bir butik otel. Otel 14 yaş üzeri müşteri kabul ediyor. Tesiste spa olanakları, yüzme havuzu, özel plaj ve restoran bulunuyor. Otel, ücretsiz tam kahvaltı, wifi ve otopark hizmeti sunuyor. Dilerseniz ek ücret karşılığında havalimanı transferi de ayarlıyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

LA KUMSAL BUTİK
Kaş şehir merkezine 5 kilometre mesafede bulunan, denize sadece 400 metre mesafede yer alan 25 odalı bir otel. Özel plaj alanı ile açık yüzme havuzu bulunan otelin, ada ve deniz manzaralı odaları var. Odalarının her birinde saç kurutma makinesi, banyo, mini bar, klima, televizyon ve Wİ-Fi erişimi var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Havalimanı servisi var. 

3 ODA
Kaş’ın Çukurbağ köyünde yer alan, Kaş merkeze 12 kilometre, Küçük çakıl plajına 9 kilometre mesafede, doğa ile iç içe ve onunla uyumlu bir dağ evi işletmesi. Bungalov, taş dağ evleri ve eski bir köy evinde oda şeklinde konaklama seçenekleriniz var. Oda kahvaltı şeklinde hizmet veriyor. Evcil hayvan kabul ediliyor. 

MARE NOSTRUM 
Tesis 7 apart daireden oluşuyor. Her gün ücretli olarak kahvaltı servisi yapılıyor. Fakat siz kendi malzemelerinizi alıp kendi mutfağınızda da yeme içme işlerini halledebilirsiniz. Denize yürüme mesafesinde yer alıyor. Ücretli olarak havaalanı gidiş geliş servisi var. Odalarında mutfak, yemek ve oturma alanı bulunuyor. Mutfakta, buzdolabı, ocak, mikrodalga fırın, çay-kahve makinesi gibi donanımlar mevcut. Ayrıca tüm odalarda banyo, televizyon, tuvalet, saç kurutma makinesi, klima var. Wifi var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

LİVİA
Kaş Meydan’a yürüyerek 3 dakika mesafede, 16 odası olan, oda kahvaltı konsepti ile işletilen bir otel. Wifi ve ücretli olarak havaalanı gidiş geliş servisi var. Her gün ücrete dahil olarak kahvaltı servisi yapılıyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

ARNNA BOUTİGUE
Küçük Çakıl Plajı’na 1 dakika yürüme mesafesinde yer alan 15 odalı bir otel. Her gün ücrete dahil olarak kahvaltı servisi yapılıyor. Tüm odalarda, LCD TV, duş, wc, saç kurutma makinesi ve ücretsiz banyo malzemeleri yer alıyor. Wifi ve ücretli olarak havaalanı gidiş geliş servisi var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. 

LUNA
Kaş Limanı’na 5 dakika yürüyüş mesafesinde olan manzaralı bir otel. Evcil hayvan kabul ediliyor. Her gün ücrete dahil olarak kahvaltı servisi yapılıyor. Wifi mevcut. Havaalanı gidiş geliş servisi var. 

NİRVANA APARTS
Kaş Marina’ya 875 metre mesafedeki Nirvana Aparts, 15 apart daireden oluşan bir otel. Dairelerde, 2+1 oda olarak düzenlenmiş, minimum 4, maksimum 6 kişi konaklayabiliyor. İçinde, LCD TV, buzdolabı, klima, banyo, wc, duş, balkon, su ısıtıcısı, saç kurutma makinası, bulaşık ve çamaşır makinası ve kahve makinası var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Her gün ücrete dahil olarak kahvaltı servisi yapılıyor. Wifi ve açık havuzu var. 

KUYTU TERRACE
Kapılarını 2021 baharında açan Kuytu Terrace Kaş merkezde panoramik Kaş ve Meis manzaralı terası olan, bed & breakfast konseptiyle hizmet veren 10 odalı bir pansiyon opsiyonu. Her oda farklı özelliklere ve iç tasarıma sahip fakat içlerinde klima, minibar, wifi, saç kurutma makinesi gibi olanaklar standart olarak bulunuyor. Kahvaltı fiyatlara dahil. İletişim ve rezervasyon için: 
Websitesi ve Tel: +90 5324219672. Haritada 21 numara.

DURUP DURU
Kaş merkezde, 17 odası olan uygun fiyatlı bir pansiyon seçeneği. Her gün ücrete dahil kontinental kahvaltı servis ediliyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Odalarında banyo, klima, wifi, saç kurutma makinesi mevcut. 

8 PANSİYON
Kaş merkezde, 12 odalı bir pansiyon. 12 odadan 8’i şehir, 4’ü deniz manzaralı. Ama asıl manzara terasta. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Wifi var. Pansiyonun kendi restoranı da var. Kahvaltı ücrete dahil. Otelden havalimanına transfer servisi var. 

VİLLA MAHAL
Hotel Villa Mahal, Kalkan’ın en sevilen, ödüllü oteli. Kendisi, 2007’de Conde’Nast Johansens Avrupa’nın En Romantik Oteli seçilmiş. Toplam 13 odası var. Çok hoş denize sıfır bir restoranı var ama otel müşterisi olmasanız da rezervasyon yaptırdığınız taktirde restoranına yemeğe gelebiliyorsunuz. Havuzu ve kendine özel bir plajı da var. Sadece yetişkinlere yönelik hizmet veriyor. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Haritada 24 numara.

LİKYA RESİDENCE
Şehir merkezine 22 kilometre olan Likya Residence, Kalkan’ın yüksek fiyatlı otelleri arasında. 29 odalı otelde bir tane kapalı ve 2 tane açık havuz, havuz kenarı barı var. Spor salonu ve tam donanımlı spadan otel müşterileri yararlanabiliyor. Gidiş dönüş havaalanı transfer servisi ekstra ücret karşılığında otel tarafından sağlanıyor. Kahvaltı ücrete dahil. Otelde, deniz manzaralı 2 kişilik suitler var. Evcil hayvan kabul edilmiyor.

LİKYA PAVİLİON
Likya Pavilion, sonsuzluk havuzlu süitleri ve evleri ile size özel bir balayı sunmayı hedefleyen bir işletme. Toplamda 10 süit odası olan Likya Pavilion misafirleri Yalı Beach Club’ı ücretsiz kullanma imkanına sahip. Otele 14 yaş altı çocuk ve evcil hayvan kabul edilmiyor.

PRİMA DONNA PATARA
Orman ile Patara Sahili’nin birleştiği noktada, tüm evleri özel tasarım taş kütük ev veya özel havuzlu villa olan romantik ve minik bir tasarım oteli. Otel, Patara Sahili’ne 7 kilometre , Kalkan’a 14 kilometre, Kaş’a ise 35 kilometre mesafede bulunuyor. Özellikle balayı tatilcileri tarafından tercih ediliyor. Otel sadece 18 yaş üstüne hizmet veriyor.

FİDANKA BOUTİGUE
Kendilerine ait muhteşem deniz manzaralı kocaman terasları olan, birbirinden güzel altı farklı oda tipinde toplam 16 odası olan bir otel. Tüm odaları antika eşyalarla dekore edilmiş. Akdeniz mutfağı lezzetleri sunan bir restoranı, havuzu, havuz başı barı, deniz manzaralı geniş terasları olan odaları var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Açık büfe kahvaltısı ve Wifi var.

MERLOT BOUTİGUE
 
Denize 400 m mesafede, 12 odalı bir butik otel. Her odada, klima, duş, wc, telefon, minibar, saç kurutma makinası, wi-fi internet bulunuyor. Açık havuzlu. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Her gün açık büfe kahvaltı sunuluyor.

OLD KALAMAKİ PANSİYON
Plaja ve marinaya yürüme mesafesinde 10 odalı bir pansiyon. Twin ve Double olmak üzere 2 tip odası var. Kendin ait bir restoranı var. Evcil hayvan kabul edilmiyor. Havalimanı servisi ve wifi var. Tesis, 2019 yılında yenilenmiş. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder